Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

PLAT, çocuklara bilimi sevdirecek

Editör
Abone Ol:

Özel Markalı Ürünler Tedarikçileri Derneği (PLAT)’nin ‘Denemeden Olmaz’ projesi kapsamında okulların fen laboratuvarları yenileniyor, fen derslerinde uygulamalı eğitimin kapıları aralanıyor.  Bu sayede, deney yapma şansı edinen minikler geleceğin bilim insanları olmaya aday.

Özel Markalı Ürünler Tedarikçileri Derneği (PLAT), ilköğretim öğrencilerinin bilimle uygulamalı tanışmasını hedefleyen ‘Denemeden Olmaz’ Sosyal Sorumluluk Kampanyası’nın ilk adımını attı. Darıca’da bulunan Osman Hamdi Bey İlköğretim Okulu’na fen laboratuvarı yaptıran PLAT üyeleri, bilime meraklı genç nesle desteklerini sürdürecekleri mesajını verdiler.  PLAT Yönetim Kurulu Başkanı İmer Özer, “Yarınlarımız olarak gördüğümüz genç arkadaşlarımızın aklına bir kıvılcım düşürebilmek ve eğitimlerini bir nebze olsun teorik eğitim sisteminin yanı sıra uygulamalı bir eğitim sistemi ile de desteklemek istiyoruz” diye konuştu.

Yeni Fen Laboratuvarı’nın açılış törenine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Okul Müdürü Sayim Parlakoğlu, PLAT Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer, PLAT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Hatipoğlu ile PLAT Genel Sekreteri Füsun Erkal katıldı. Laboratuvarın açılışının ardından öğrenciler hazırladıkları deneyler ile fen bilimlerine olan ilgilerini gözler önüne serdiler.  
PLAT Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Denemeden Olmaz’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan çalışmaları aktaran PLAT Başkanı İmer Özer, “Okulumuzda maddi imkânsızlıklar dolayısıyla tamamlanamayan fen laboratuvarını hayata geçirmeye karar verdik. ETÜV Makinası, Mikroskop, Dijital Terazi, Projeksiyon, Bilgisayar, Dijital Multimetre, Barkovizyon Perdesi, İnsan Vücudu, İskelet Modeli,  AG Güç Kaynağı, Elektroskop ve tabureler de dahil olmak üzere,  ilkokul seviyesindeki bir fen laboratuvarında birçok deneyde kullanılabilecek laboratuvar malzemesi öğrencilerin kullanımına sunuldu. Önümüzdeki süreçlerde bu projemizin devamını getirmeye ve bilime meraklı çocuklar için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.
Özer: Ülkemize olan sorumluluğumuzun bilincindeyiz
Sadece üretim ve tüketim sektörleri odaklı olmayarak, insanlığa ve ülkemize karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Özer, şöyle konuştu:
“Türkiye’de bilime meraklı ve bu alanda eğitim almayı isteyen birçok öğrenci var. Her okulda öğrencilerin deney yapabilmeleri için yeterli altyapı olmayabiliyor. Dernek üyelerimizin de katkısıyla seçeceğimiz okullardaki eksiklikleri tamamlamayı istiyoruz.”
Bilimin önündeki engelleri aşmayı hedefleyen kampanyanın önümüzdeki dönemde de farklı okullara devam etmesi planlanıyor.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Mopaş, halka arz için ilk adımı attı!

Editör

Yazar:

Mopaş Marketcilik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.  halka arzı için 01.04.2024 tarihi itibarıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’na başvuru yaptı. Şirketin paylarının halka arzına ilişkin SPK’ya sunulan Taslak İzahname ile birlikte Fonun Kullanım Yerlerine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı ve Raporu’na Şirketin internet sitesinde yer alan “yatırımcı ilişkileri” sekmesinden ulaşılabilmekte. Şirketin çıkarılmış sermayesinin 230.000.000 TL’den 270.650.000 TL’ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek olan 40.650.000 TL nominal değerli paylar ile birlikte Şirket’in mevcut pay sahiplerine ait toplamda 27.000.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek. Toplam 67.650.000 TL nominal değerli payların halka arz edilmesi ile Şirket’in halka açıklık oranının %25,00 olması planlanmakta.

Devamını Oku

Genel Haberler

Kaya Üzen, ÇASİAD Başkanı oldu

Editör

Yazar:

Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (ÇASİAD), 16. Olağan genel kurulunda görev dönemi sona eren Başkan Semih Başaran’dan bayrağı Kale Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Üzen devraldı.

ÇASİAD olarak iş yaşamında entegrasyona büyük önem vereceklerinin altını çizen Üzen, “Rekabetçilikte bir alt lige düşmemek için eğitimlere, bilgilendirme faaliyetlerine ve iş yaşamına entegrasyona büyük önem vereceğiz. Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm ajandamızdaki önceliklerimiz arasında yer alacak” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

İş Gıda, Down sendromlulara istihdam sağlıyor

Editör

Yazar:

İş Gıda’nın; bağımsızlık, kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik değerleri ışığında Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile 2022 yılı sonunda KFC ile başlattığı Bi’ İşim Var projesi büyüyor. Bi’ İşim Var Projesi için düzenlenen etkinlik İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu ev sahipliğinde, Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve Bi’ İşim Var projesi çalışanlarının katılımı ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde gerçekleştirildi. Basın toplantısında Bi’ İşim Var projesinin, İş Gıda çatısı altında faaliyet gösteren iki diğer dünya markası Pizza Hut ve Krispy Kreme’i de kapsayacak şekilde genişletildiği duyuruldu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde TDSD Başkanı Gün Bilgin Down sendromlu gençlerin çalışmasının ayakları üzerinde durmasının kendileri, aileleri ve toplum için önemine değinirken; İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu, Down sendromlu bireylerin toplumdaki vazgeçilmez yerlerine dair farkındalığı artırma hedefiyle 2022 yılından bu yana süren Bi’ İşim Var projesinin gelişim yolculuğunu, değişen yapısını, gelecek planlarını ve grup için anlamını aktardı.

Bi’ İşim Var projesinin grup için önemi ışığında 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu panel konuşmasında; “Arka planda çok fazla çalışma olsa da ilk olarak 2022 Eylül ayında İş Gıda çatısı altındaki markalarımızdan KFC ile başlayan Bi’ İşim Var projesinin arkasında İş Gıda’nın bağlı olduğu İş Holding’in öngörüsü yatıyor. İstanbul’da seçili KFC restoranlarında 2022 Eylül’ünde başlayan projemiz, bugün üç ayrı şehirde 16 Down sendromlu çalışana ulaştı. Bi’ İşim Var’ın başarısı sonucunda, restoranlarımızla uluslararası geçerliliği olan ve 2014’ten bu yana Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan “Valueable” (Değerli Bir Ağ) unvanını almaya hak kazandık. Projenin global bir değer ile taçlanmış olmasından mutluluk duyduk.  150 ülkede faaliyet gösteren KFC markası tarafından da örnek gösterilen bir proje olmasıyla göğsümüzü kabartıyor” dedi.

İş Gıda ile iki yıldır süren iş birliğinin Down sendromlu bireylerin bağımsız yaşamları için çok kıymetli olduğunu belirten Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin paneldeki konuşmasında; “Down sendromlu bireylerin özgür, bütünleşik ve bağımsız yaşamlar kurabilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak ailelerin yaşadığı “Benden sonra çocuğum ne olacak?” kaygısını ortadan kaldıracak projeler üretiyoruz. Avrupa Down Sendromu Federasyonu Başkan Yardımcılığı ile Avrupa’da Türkiye’yi temsil ediyor ve dünyada 133 ülkenin Down sendromu sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde, Down sendromu alanının gelişimine öncülük ediyoruz. En önemli çalışmalarımızdan İstihdam +1 programıyla ise gençlerimizin istihdam edilmesine olanak tanıyoruz. 2012 yılında Türkiye’de uygulamasını ilk başlatan kurum olarak 18 ilde 48 firmaya 170 Down sendromlu bireyin istihdam edilmesini sağladık. Bu bağlamda iş koçları yetiştirmek üzere geliştirdiğimiz eğitim programını yaygınlaştırıyoruz. İŞKUR, istihdam büroları, iş yerlerinin kendi bünyeleri gibi farklı alanlarda iş koçları yetiştirmek üzere iş birliklerimiz devam ediyor” dedi.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER