AVM
RE360 Konferansı, sektöre ışık tutacak

Gayrimenkul sektörüne yön veren tüm paydaşlara sektörün üst düzey yöneticileri bir araya getiren RE360, 3. yılında 10-11 Aralık 2019 tarihinde Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleşecek.
Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, Türkiye’de farklı varlık tiplerinde gerçekleştirilen projeleri keşfetmek, sektör trendleri ve inovasyon alanında bilgilenmek, yeni pazar ve teknolojik trendler hakkında bilgi sahibi olmak ve kamu temsilcileri ile ortak bir platformda buluşmak amacıyla düzenlenen Konferans’ın, MIPIM Türkiye için bir ön platform olduğunu söyledi.
DEİK’in bu sene ana destekçi kuruluş olduğunu belirten Yonca Aközer, “RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması’nda göze çarpan en sıcak gelişme ise dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarı MIPIM’in stratejik olarak katılacak olması. Uluslararası katılım sağlama hedefi ile global bir organizasyon olma yolunda ilerliyor. Dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarı MIPIM, geçen sene de olduğu gibi, RE360’ın ikinci gününde gerçekleştirdiği gala kokteyli ile tüm katılımcıları bir araya getiriyor” dedikten sonra şu bilgileri verdi:
“10 – 11 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz büyük buluşmada, 22 oturumda 30 ‘dan fazla konuşmacı yer alırken, Dünya’da Paranın Haritası, Pozitif Yönetim ve İtibar, Ekonomi, Türkiye’ye Yatırım, Ülke ve Şehir Bazlı Karşılıklı Yatırım Fırsatları, PropTech, 2030 Kentsel Gelişme Konsepti Berlin, Bir Yeri Görülmeye Değer Yapan Nedir?, Kamu ve Özel Sektör Gündemi, Turizmin Yükselişi, Tüketicinin Karşılanmamış Beklentileri konularını ele alınacak. Yurtdışından da katılım sağlanacak. Yurt dışından sektörün önemli oyuncuları oturumlarla kilit bilgiler aktaracak. MIPIM’in de desteğini almamız bu konuda bize çok yardımcı oldu. RE360’ın global bir etkinlik olması hedefiyle çıktığımız bu yolda, MIPIM de uluslararası alanda tanıtım çalışmalarımıza büyük bir katkıda bulunuyor. Bununla birlikte ana destekçi kuruluşumuz olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’in de desteğiyle uluslararası katılımcıları RE360’a davet ediyoruz.”
AVM
AYD’de başkanlığına Nuri Şapkacı seçildi

AYD’nin yeni yönetim kurulu, danışma ve denetim kurullarının da belirlenmesi amacıyla yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda, Nuri Şapkacı oy birliği ile Başkanlık görevine getirildi. 2023-2025 döneminde başkanlık görevini yürütecek olan 1965 Malatya doğumlu Şapkacı, ECE Türkiye’de Genel Müdür ve CFO olarak görev yapıyor.
AYD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Nuri Şapkacı, Genel Kurul Toplantısı’nda şunları söyledi: “Öncelikle Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülke olarak kayıplarımızdan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ancak devletimizin gücü, milletimizin dayanışması ve iş dünyasının katkıları ile yaralarımızı en kısa zamanda saracağımıza inanıyorum. Bu zor günlerde, AYD olarak acıları hafifletmek için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam ediyoruz. Bu bağlamda, ilk aşamada deprem bölgesindeki farklı illerimizde 15 aşevi kurduk ve günde 45 bin kişiye sıcak yemek ulaştırdık. Üyelerimiz, ayrıca barınma, konteyner, çadır, acil ihtiyaç malzemeleri gibi ihtiyaçları karşılayarak bunun yanı sıra maddi yardımlarda da bulundular. Türkiye genelindeki AVM’lerin önemli bir bölümü, yardım toplama merkezi ve Kızılay kan bağış merkezi olarak hizmet verdi. Önümüzdeki süreçte de şartları uygun olan AVM’lerimiz normalleşme sürecinde özellikle eğitim ve istihdam sağlamaya yönelik olarak tüm STK’lar ile iş birliği halinde etkin şekilde çalışmaya devam edecek.”
Konuşmasında AYD’nin 2023 yılı hedefleri hakkında da bilgi veren Şapkacı: “AVM’ler, içinde yer alan markalarla birlikte önemli bir ekosistem meydana getiriyor. Bu ekosistem; üretim, lojistik, altyapı da dahil olmak üzere birçok farklı sektörü kelebek etkisiyle besliyor. 50 milyar dolar yatırım hacmine sahip olan sektörümüzde AVM ekosistemi içerisinde 2,1 milyon kişiye istihdam sağlanıyor. Sektörümüz ayrıca Türk markalarının yurt dışına açılımlarını destekleyerek katma değer oluşturuyor.” dedi. Şapkacı, sözlerine şöyle devam etti: “Sektör olarak yaşadığımız tüm kriz dönemlerini ortak akıl ve karşılıklı anlayışla aştık. Aynı gemide bulunduğumuz perakende grupları ile de hep el ele yürüdük. Şurası da bir gerçektir ki AVM yatırımcıları olarak çoğu zaman sadece elimizi taşın altına koymadık; varımızı yoğumuzu ortaya koyduk ve hiçbir özveriden kaçınmadık. Önümüzdeki dönemde de bizler ve temsil ettiğimiz kurumlar ancak birlikte hareket edersek daha güçlü olabiliriz. Birbirimize öğreterek ve öğrenerek, dirsek temasımızı koruyarak yol almanın hepimizi ileriye götüreceğine inanıyorum. Bu doğrultuda, AVM sektörünün tüm paydaşlarıyla kazan-kazan ilkesi doğrultusunda sürdürülebilir büyümesi için çalışacağız.”
Şapkacı, iki dönem AYD Başkanlığı yapan Prof. Dr. Hüseyin Altaş’a da teşekkür ederek; “Derneğimize çok kritik bir dönemde başkanlık yapan Prof. Dr. Hüseyin Altaş’a ve yönetim kuruluna hizmetlerinden dolayı sektörümüz adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca beni bu göreve layık gören tüm AYD üyelerine de teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulumuzla birlikte, bu önemli görevi büyük bir gurur ve özveriyle yerine getirip bayrağı daha da yukarılara taşımak için çalışacağız” dedi.
AVM
Marka kent İs tanbul’da yükselen özel bir proje: V Mall İstanbul

Yatırımı İSRA Holding tarafından yapılan ve 2024 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan V Mall İstanbul’un uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye gerçekleştirecek. Başakşehir’in tam kalbinde yükselen V Mall İstanbul, çekim alanında yaşayan nitelikli tüketicinin ilk adresi olacak.
Konsept planlamasını, kiralamasını ve açılışı sonrası uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye’nin üstlendiği V Mall İstanbul alışveriş merkezi, İstanbul’un en hızlı gelişen bölgesi Başakşehir’de yer alıyor. İnşa çalışmalarına başlanan alışveriş merkezinin 2024 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanıyor.
45 bin metrekareden fazla kiralanabilir alan üzerinde 160‘tan fazla mağaza ile hizmet verecek olan V Mall İstanbul’da 3 atrium, 2 iç bahçe, çevre dostu teras alanları, açık havada tiyatro düzeninde dinlenme alanları bulunurken alışveriş merkezi güneş ışığından ve açık havadan faydalanacak şekilde tasarlanıyor.
Kamu ve özel sektör tarafından hayata geçirilen projelerle şehir planlaması doğru yapılmış bir ilçe olan Başakşehir’in günlük nüfusu 600 bin kişiyi aşarken bölge nüfusunun önümüzdeki 5 yıl içerisinde bir milyonu aşacağı ön görülüyor. V Mall İstanbul’un yükseldiği Başakşehir’de ofis, otel, okul projeleri, parklar, sosyal tesisler ve 20 binden fazla A segment konut bulunuyor. Başakşehir, yabancı nüfusun da ağırlıklı olarak yaşadığı ve yatırım yaptığı bir bölge olma özelliği taşıyor. Bu özellikleriyle çekim alanında yaşayan nüfusun çoğunlukla orta ve yüksek gelirli kişilerden oluşuyor.
Konumuyla dikkat çeken V Mall İstanbul, dünyanın en büyük uluslararası havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı’na, dünyanın en büyük sağlık komplekslerinden biri olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne; Atatürk Olimpiyat Stadı, Başakşehir Millet Bahçesi, Kuzey Marmara Otoyolu gibi birçok mega projeye de çok yakın mesafede yer alıyor. Bu özellikleri V Mall İstanbul’u bir odak noktası haline getiriyor.
Kış döneminde yapılan pazar araştırması sonuçlarına göre, V Mall İstanbul’un çekim alanında yaşayan hedef kitlenin genç ve orta yaşlı, kadın ve erkek yaklaşık olarak eşit oranda, aile yoğun bir profilde oldukları görülüyor. Sosyo-ekonomik statü gruplandırmasında görüşülen hedef kitlenin %49,6’sının A ve B SES grubuna dahil olduğu sonucu ortaya çıkarken bu sonuç %12,9 olan İstanbul ortalamasıyla kıyaslandığında, AVM’nin çekim alanında yaşayan nüfusun ortalamanın çok üzerinde yer alan sosyo-ekonomik statüde olduğu anlaşılıyor. Bölgede yaşayan yabancı nüfus da benzer özellikler sergiliyor. Bununla birlikte, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Körfez ülkelerinden gelip yaz dönemini İstanbul’da geçiren ve bu bölgede gayrimenkulleri olan, daha yüksek gelir düzeyine sahip yoğun bir yabancı popülasyonun olduğu da biliniyor. ECE Türkiye, V Mall İstanbul alışveriş merkezinin konumlandırmasını, marka ve sektör karmasını hedef kitlenin bu özelliklerinden, talep ve isteklerinden faydalanarak en yeni trendlere göre oluşturacak. Ulusal ve uluslararası markalardan oluşan zengin bir marka karması sunacak olan V Mall İstanbul’da perakende dışı fonksiyonlara da yer verilecek. Yeme içme katındaki panoramik teraslı seçkin restoranlar ve kafelerle V Mall İstanbul, bölgede lezzetin adresi olacak. V Mall İstanbul’u ziyaret etmek isteyenler, ulaşım ağlarıyla örülü bir bölgede olması nedeniyle alışveriş merkezine özel araçları ve toplu taşımayla kolaylıkla ulaşabilecek. Özel aracıyla V Mall İstanbul’a gelenler 1000 aracın üzerinde kapasiteye sahip otoparktan faydalanabilecek.
AVM
ECE Türkiye’ye Altın Marka Ödülü

ECE Türkiye, Türkiye Marka ve Kariyer Zirvesi Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 5. Türkiye Altın Marka Ödülleri’nde “Yılın Alışveriş Merkezi Yönetim Firması” ödülüne layık görüldü. Pandemi koşullarına ve kurallarına göre, 19 Kasım Cuma günü Zorlu Center Raffles Istanbul Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreninde, ödülü ECE Türkiye adına ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve CFO’su Nuri Şapkacı aldı.
Ödül töreninde konuşan Şapkacı, “ECE Türkiye, Avrupa sektör lideri olan ve yönetim portföyünde 200 alışveriş merkezi bulunan Alman ECE grubunun Türkiye iştiraki olarak 20 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Bir yatırım ve yönetim firması olarak alışveriş merkezleri ile ilgili hizmetlerin tümünü aynı çatı altında topluyor hem sektörümüz hem de ülkemiz için katma değer yaratıyoruz. Türkiye’de yönetimimiz altındaki 11 alışveriş merkezinde 2.500 perakendeci iş otağımızla birlikte 20 binden fazla kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.
Türkiye’nin potansiyeline inandıklarının altını çizen Şapkacı, alışveriş merkezi ziyaretçilerine, kiracılarına ve yatırımcılarına en üst düzeyde hizmet verebilmek için portföylerindeki tüm alışveriş merkezlerinin değerini yükseltmeye yönelik yatırımlar yaptıklarını söyledi. Şapkacı, bu çerçevede pandemi sürecinde de AVM’lerin teknik altyapının iyileştirilmesinden mimari düzenlemelere kadar birçok konuda yatırım yapmaya devam ettiklerini belirtirken geçtiğimiz aylarda yapımı devam eden 1,2 milyar TL yatırım hacmine sahip V Mall İstanbul alışveriş merkezini de yönetim portföyüne kattıklarını ifade etti.
-
Ercüment Tunçalp3 ay önce
Private label enflasyondan korur
-
Genel Haberler6 ay önce
Üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 252,9 ile maydanozda görüldü
-
Firmalardan5 ay önce
A101, Müge Anlı ile iş birliğine imza attı
-
Cengiz Çambel6 ay önce
RCK (Rafinera Cloud Kitchen)’da hedef yurtdışına açılmak