Dünya Perakendeciliği
JCPenney ve Sears’ın mağazalarına talip

İflas koruma başvurusunda bulunan Sears, Simon Property tarafından satın alındı.
Grup, bir diğer iflas koruma başvurusu yapan JCPenney’yi de almak üzere. Amazon ise bu iki markanın merkezi yerlerde bulunan mağazalarına talip oldu. Amazon, Simon Property ile satın alma görüşmelerini sürdürüyor. Amazon, bu mağazaları depoya çevirerek siparişlerin teslim süresini minimuma indirmeyi hedefliyor.
Business Insider’da yer alan habere göre Amazon, JCPenney ve Sears’ın bazı mağazalarını satın almak istiyor. Amazon, merkezi noktalarda yer alan bu mağazaları depoya çevirmeyi planlıyor. Bu sayede Amazon, ABD’deki lojistik ağını daha da genişletmiş olacak. JCPenney ve Sears, iflas koruma başvurusu yapmıştı. Sears’ı satın alan Simon Property, JCPenney’i de almak üzere.
Simon Property, Sears’ın 11 mağazasına sahip. JCPenney’nin ise 63 mağazasını almış olacak. İki marka iflas koruma başvurusu yaptıktan sonra birçok mağazasını kapatmıştı. Amazon’un bunlardan kaçını satın almak istediği ile ilgili bilgi verilmedi.
Amazon için iflas eden markaların mağazalarını almak yeni değil. Şirketin şu anda kullandığı birçok depo, iflas eden markalara aitti. Perakende devi, merkezi noktalarda depolar kurarak siparişleri teslim süresini minimum seviyeye çekmek ve rekabette ciddi bir avantaj sağlamak istiyor.
Alışveriş merkezi işletmeleri için mağazaları, insanların avm’ye gelmesini sağlayacak ve trafik oluşturacak markalara kiralamak ya da satmak çok daha karlı. Bu nedenle dükkanların, Amazon’un sadece kendi çalışanlarının bulunacağı bir depo için satılması işletmeci açısından pek karlı değil. Üstelik depo kiraları metrekare başına ortalama 10 dolarken, örneğin restoranlarda bu rakam birkaç kat artıyor. Buna rağmen corona virüsü salgını nedeniyle alışveriş merkezlerinin müşteriler tarafından adeta terk edilmesi, Simon Property’nin bir şekilde gelir elde etmek için Amazon’la anlaşmasına neden olabilir.
Dünya Perakendeciliği
Aldi Süd, XXL ile süpermarkete girdi
900 metrekarenin atında marketler açan Aldi Güney’in 2000 metrekarelik yeni mağazası Mülheim’da hizmete girdi.

900 metrekarenin atında marketler açan Aldi Güney’in 2000 metrekarelik yeni mağazası Mülheim’da hizmete girdi. Mülheim’de Lidl’den sonra, Aldi Süd XXL konseptini hizmete açtı. Discountlar, çok küçük metrekarelerden süpermarketlere kadar tüm metrekarelerde mağaza açmaya devam ediyorlar. Bununla birlikte, XXL mağazalarda giderek çoğalıyor.
Aldi Süd XXL’de ürün yelpazesi istikrarlı bir şekilde arttı. Pişirme istasyonlarına sahip ekmek ve unlu mamullerin yanı sıra meyve ve sebze çeşitleri de yer alıyor.
Dünya Perakendeciliği
94 yıl sonra zarar etti

Yapılan açıklamada, perakende zincirinin 26 Şubat-26 Eylül 2020’de 87,6 milyon sterlin zarar ettiği bildirildi. Açıklamada, söz konusu dönemde özellikle karantina tedbirlerinin etkisiyle şirketin toplam satış gelirlerinin yüzde 15,8 azalarak 4,09 milyar sterline gerilediği belirtilerek, müşterilerin giyim ve ev tekstili alışverişlerinin dikkate değer şekilde azaldığı kaydedildi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 158,8 milyon sterlin kar elde etmişti. Marks & Spencer, daha önce yaptığı açıklamada, kasım ayı sonuna kadar 7 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurmuştu.
Dünya Perakendeciliği
Avrupa’daki mağazaları kepenk indirecek

Le Monde’un haberine göre, Temmuz 2021 itibarıyla geçerli olacak plan kapsamında GAP, Avrupa’da bulunan yaklaşık 120 mağazasını kapatarak kıtadan ayrılacak. Geçen yıl karşılaştığı finansal zorlukların üstesinden gelmek ve markayı yeniden canlandırmak amacıyla kıtadaki 230 satış noktasını kapatan GAP yıllık 90 milyon dolar tasarruf etmeyi planladığını duyurmuştu.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının getirdiği kısıtlamalarla satış rakamları düşen şirketin, bu yılın 2’inci çeyreğinde 62 milyon euro zarar ettiğini açıklanmıştı.