Dünya Perakendeciliği
Market çalışanları yaşadı
Walmart’ın Japonya’daki zinciri Seiyu, Koronavirüs salgınında personel sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığından, işçileri için 15.000 Yen’e kadar özel bir bonus ödeyeceğini açıkladı.
Seiyu, hükümetin evde kalma talebi, yiyecek ve diğer günlük ihtiyaçları stoklamak isteyen müşterilerin akınına yol açtığından 3000 yeni işe alım yapacağını belirtti.
Japon süpermarket zinciri, gözlük, maske ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipmanların satın alınması da dahil olmak üzere işçileri virüsten korumak için önlemler uygulamak için 1,3 milyar yen harcamayı planlıyor. Plan ayrıca 33.500 mağaza işçisinin uygun olduğu 350 milyon yen ikramiye ödemesini bir kenara koyuyor.
Japon Today’in haberine göre 100.000’den fazla yarı zamanlı çalışana 10.000 yen bonus ödeyeceğini söyleyen dev Aeon Co dahil pek çok perakende şirketi çalışanlarına bonuslar veriyor. Life Corp geçen hafta yaptığı açıklamada, 40.000 çalışanının tümüne 300 milyon yen tutarında ödeme yapacağını söyledi.
Dünya Perakendeciliği
Aldi Süd, XXL ile süpermarkete girdi
900 metrekarenin atında marketler açan Aldi Güney’in 2000 metrekarelik yeni mağazası Mülheim’da hizmete girdi.
900 metrekarenin atında marketler açan Aldi Güney’in 2000 metrekarelik yeni mağazası Mülheim’da hizmete girdi. Mülheim’de Lidl’den sonra, Aldi Süd XXL konseptini hizmete açtı. Discountlar, çok küçük metrekarelerden süpermarketlere kadar tüm metrekarelerde mağaza açmaya devam ediyorlar. Bununla birlikte, XXL mağazalarda giderek çoğalıyor.
Aldi Süd XXL’de ürün yelpazesi istikrarlı bir şekilde arttı. Pişirme istasyonlarına sahip ekmek ve unlu mamullerin yanı sıra meyve ve sebze çeşitleri de yer alıyor.
Dünya Perakendeciliği
94 yıl sonra zarar etti
Yapılan açıklamada, perakende zincirinin 26 Şubat-26 Eylül 2020’de 87,6 milyon sterlin zarar ettiği bildirildi. Açıklamada, söz konusu dönemde özellikle karantina tedbirlerinin etkisiyle şirketin toplam satış gelirlerinin yüzde 15,8 azalarak 4,09 milyar sterline gerilediği belirtilerek, müşterilerin giyim ve ev tekstili alışverişlerinin dikkate değer şekilde azaldığı kaydedildi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 158,8 milyon sterlin kar elde etmişti. Marks & Spencer, daha önce yaptığı açıklamada, kasım ayı sonuna kadar 7 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurmuştu.
Dünya Perakendeciliği
Avrupa’daki mağazaları kepenk indirecek
Le Monde’un haberine göre, Temmuz 2021 itibarıyla geçerli olacak plan kapsamında GAP, Avrupa’da bulunan yaklaşık 120 mağazasını kapatarak kıtadan ayrılacak. Geçen yıl karşılaştığı finansal zorlukların üstesinden gelmek ve markayı yeniden canlandırmak amacıyla kıtadaki 230 satış noktasını kapatan GAP yıllık 90 milyon dolar tasarruf etmeyi planladığını duyurmuştu.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının getirdiği kısıtlamalarla satış rakamları düşen şirketin, bu yılın 2’inci çeyreğinde 62 milyon euro zarar ettiğini açıklanmıştı.