Geçen yılın başından beri parayla satılan marketlerdeki plastik alışveriş poşetine yüzde 22.58 oranında zam geldiği iddia edildi.
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), plastik sektöründe ezberleri bozacak bir kampanyayı hayata geçiriyor.
Tüketicilerin yüzde 52,5’i bu uygulamanın kalkması gerektiğini savunurken yüzde 9,5’i uygulamanın İstanbul seçimlerinde siyasi tercihini etkilediğini söyleyecek kadar tepkili.
PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, uygulamadan plastik poşet üreticilerinin olumsuz etkileneceğini ve 2019 yılında plastik poşet üretiminin en az yüzde 50 düşmesini beklediklerini söyledi.
1 Ocak 2019’dan itibaren tüm satış noktalarında ücretli olması gereken plastik poşetin taban fiyat, sıfır KDV ve vergi muafiyeti ile elde edilecek geliri oluşturulacak çevre fonuna...
Naylon poşetlerin yasaklanabileceğinin konuşulmaya başlanmasıyla perakendeciler ve plastikçiler karşı karşıya geldi. Perakendeciler naylon poşetin kullanımının azaltılması için ücretli olması yönünde görüş bildirirken, bez torbaya geçilmesini isteyenlerde...
Plastik poşetlerin 2019 itibariyle paralı olacağını hatırlatan PAGEV Başkanı Eroğlu, aşırı tüketimin engellenmesi için yapılan bu uygulamanın şirketler tarafından gelir kapısı haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.
İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, “Plastik Tanıtım Grubu ile ilgili kararı yine İhracatçı Birlikleri verir” dedi.
Çocukların gelişimi ve eğitimi için vazgeçilmez olan oyuncakların yerli üretimi için çalışmalar yürüten PAGEV Yerli Oyuncak Komitesi, Ortadoğu’nun en büyük oyuncak sektör buluşmasında yerini aldı.
Gıda ambalajları sayesinde; Türkiye’de her yıl israf edilen 1,5 milyar liralık ekmeği, 16 milyar liralık yaş sebze ve meyveyi çöpten kurtarmak mümkün.