Firmalardan
60 ülkeye ihraç edilen Silver iç pazarda hedef büyütüyor
2009 yılında ilk 500 ihracatçı içine girmeyi başaran Çığır Kimya’da hedef ayakkabı boya ve bakım ürünlerinde dünya lideri olmak.
1992 yılında Silver markasıyla ayakkabı boya ve bakım ürünleri üretip ihraç etmeye başlayan Çığır Kimya, bugün 60 ülkede bulunuyor. Kuruluşundan bu yana, fabrika binası, makine, Ar-Ge gibi sürekli ve çok yönlü yatırımlarla daimi büyüme gösteren firmanın üretimi 100.000 m2’lik arazi üzerinde 25.000 m2 kapalı alanda gerçekleşiyor. Entegre tesislerinde; endüstriyel tasarım aşamasından, her tür plastik kalıp ve otomasyon makinesi üretimi, formülasyon geliştirme, plastik enjeksiyon ve dolum dahil tüm üretim adımları gerçekleştiriliyor.
Çığır Kimya Türkiye Satış Koordinatorü Sabahattin Başar “Ürün kalitemiz, hizmet anlayışımız, kurum çalışanlarımız ve değerlerimizle ülke içinde ve dışında örnek bir model çizmek birincil amacımız. Silver markası bugün yaklaşık 60 ülkede boya pazarında yer almakta ve çoğunda da lider” diyerek firmanın üretimden gelen gücünü özetledikten sonra satış/pazarlama yapıları hakkında da şunları söyledi:
“Her pazarın değişkenlik gösteren dinamiklerini yerinde inceliyor, stratejilerimizi pazarın ihtiyaçları doğrultusunda belirliyoruz. Karşılıklı başarıya ulaşmak için partnerlerimizle şeffaf bir diyaloğumuzun olması vazgeçilmez ilkelerimizden biri. Talepleri dinlemek, ihtiyaçları anlamak ve stratejileri beraber belirlemek gerekiyor. Bu doğrultuda, kriterlerimize göre seçtiğimiz ithalatçı/distribütor firmalarla uzun süreli işbirlikleri geliştiriyor; doğru satış kanalı, doğru fiyat politikası ve uygun ürünlerle tüketicimize ulaşıyoruz.
Türkiye’de ise Silver ürünlerini ulusal ve yerel zincir marketler aracılığıyla tüketiciye ulaştırmayı hedefledik. 2010 yılında geniş bir dağıtım ağı sağlamaya yönelik bölge müdürlüklerimizi, satış ve satış destek kadrolarımızı tüm bölgelerde oluşturduk. Ulusal ve yerel marketlerle çalışmakta ve çalışmadıklarımızla görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Diğerleriyle de bu yıl içerisinde çalışmayı planlıyoruz. Yaptığımız bu organizasyonlarla iş ortaklarımıza ve son tüketiciye artık daha yakınız.”
Ürünlerinin rakip ürünlere göre en büyük farklılığının deneyim ile harmanlanan inovasyon gücü ve kaliteye olan inançlarından kaynaklandığını düşünen Başar “Bizim farkımız ürün tasarım aşamasından makine-kalıp üretimi ve ürün ambalajına kadar tüm aşamaları kendi bünyemizde gerçekleştiriyor olmamız” dedikten sonra şöyle detaylandırıyor:
“Çatalca’daki grup firmamız Başar Kimya Makina ve Kalıp Sanayi, Çorlu’daki üretimimizin en önemli destekçisi. 7400 m2’lik kapalı alanda 2003 yılında faaliyete geçen Başar Kimya, uluslararası firmalara da kalip ve makine üretimi sağlıyor. İleri teknoloji donanımıyla öne çıkan tesisimizde, yeni ürün endüstriyel tasarımından, ürünün seri üretimine ve ambalajlanmasına kadar tüm safhalarda mühendislik hizmeti sağlanıyor. Bu sayede Silver markasının rekabet gücü artıyor. Burada üretilip geliştirilmekte olan makine ve kalıplar Çığır Kimya’da üretim hatlarını oluştururken; kapasitemiz artıyor, yeni ürünler geliştiriyor ve daha hızlı çözümler üretebiliyoruz. Buna en güzel örnek, 2007 INTERBITHIM Rusya/Moskova Fuarı’nda hem gümüş hem altın madalyayı iki ayrı inovatif ürünümüzle şirketimizin almış olması. Fransa’dan ISO 9001 AFAQ belgesiyle tescilli kalitemiz, dünyanın en büyük teknoloji merkezlerinden SATRA ile işbirliği içinde olan Çorlu laboratuarımız tarafından izleniyor.”
Bulunduğu pazarların çoğunda liderliği yakalayan firma aynı başarıyı girmediği diğer ülkelere de taşıyarak uzun vadede sektöründe dünya lideri olmak istiyor.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.