Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Amazon Web Services Türkiye ofisini açtı

Editör
Abone Ol:

Amazon Web Services Türkiye’de bulutun büyümesine destek vermek için Türkiye ofisini açtı. Şirket dünyanın dört bir yanındaki müşteriler ile daha yakından çalışırken bulut bilişim operasyonları da sürekli genişliyor.

Amazon Web Services Türkiye Web Pazarlama ve Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi (AWS) Türkiye’de hızla benimsenen bulut bilişiminin büyümesine destek vermek üzere Türkiye ofisini açtığını açıkladı. Şirketin İstanbul ofisi start-up tipi şirketlerden ülkenin en eski ve en köklü işletmelerine kadar Türkiye’de birçok kuruluşun AWS Cloud’a geçişine destek verecek.
Amazon Web Services Türkiye Ülke Müdürü Murat Yanar, yeni ofisin; müşterilerin AWS ile kendi ortam ve yerel dillerinde doğrudan temasa geçebilmesi için, müşteri yöneticileri, çözüm mimarları, iş ortağı yöneticileri, destek personeli ve diğer farklı fonksiyonlara sahip bir ofis olacağını ifade etti. Ofis, AWS’in dünyanın dört bir yanındaki büyümesi ve her yerdeki kuruluşların buluta geçişini hızlandırmak için yapmakta olduğu yatırımları da gözler önüne seriyor. Aynı zamanda, hali hazırda Türkiye’de 580’nin üzerinde üye ile aktif olan AWS Kullanıcı Grubu’na da katkıda bulunuyor. Ayda bir defa gerçekleştirilen Kullanıcı Grubu toplantıları, her beceri düzeyinden müşterilerin AWS Cloud hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı oluyor.
AWS 2006 yılında hayata geçirildiğinde bulut hizmetlerini ilk kullanmaya başlayanlar arasında Türkiye’den kuruluşlar da bulunuyordu. Türkiye’de bulunan müşteriler artık geliştirme ve test ortamlarından Büyük Veri analitiğine, mobil, web ve sosyal uygulamalardan işletmelere yönelik iş uygulamaları ve kritik iş yüklerine kadar her şeyi çalıştırmak için AWS’i kullanıyorlar. Bugün, Peak Games, Yemeksepeti ve Siberalem.com gibi Türkiye’nin en tanınmış ve en hızlı büyüyen şirketlerinden bazıları ve Digitürk, Arҫelik, Vestel Elektronik, Pegasus Airlines, Metglobal ve Türk Telekom gibi dünya çapındaki birçok şirket de AWS müşterileri arasında yer alıyor.
“Türk şirketleri, on yıla yakın bir süredir inovasyonlarını AWS üzerinde gerçekleştiriyor ve pazara sürüm süresini hızlandırmak ve işletmelerini dünyanın dört bir yanındaki müşterilere erişecek şekilde büyütmek için buluttan yararlanıyor” diyen Amazon Web Services EMEA Başkanı Steve Midgley, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de bir AWS ofisi açma kararı, hızla büyüyen müşteri tabanına hitap ederken, burada bulunan geniş yetenek havuzu ve ülkede bulut kullanımına geçişi desteklemek için yaptığımız yatırıma da işaret ediyor. Bir yandan kendi organizasyonları içinde inovasyona yön vermelerine yardımcı olmak diğer yandan da sektöre liderlik edecek düzeylerde güvenilirlik, gizlilik ve güvenlik sağlamak üzere Türkiye’de daha da fazla şirket ile birlikte çalışmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.”

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Banat, global pazarlarda büyüme yolculuğuna devam ediyor

Editör

Yazar:

Banat, 2022 yılında Özkök Ailesi tarafından devralındı. Bu stratejik geçişle birlikte üretim kapasitesini 2,5 kat çıkararak 40.000.000’dan 100.000.000 adede yükseltti. Banat’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hakan Özkök, “75 yıllık bu köklü markayı devralmak, sadece bir satın alma değil, Türkiye’nin en değerli yerli markalarından birini geleceğe taşımak anlamına geliyor” dedi. Özkök, Banat’ı portföylerine katarak hızlı tüketim sektöründe güçlü bir başlangıç yaptıklarını ve küresel pazarlarda sürdürülebilir bir büyüme hedeflediklerini vurguladı. Kuyumculuk, inşaat ve turizm gibi çeşitli sektörlerdeki başarılı geçmişiyle bilinen Özkök Ailesi, Banat’ı uluslararası arenada daha güçlü bir konuma getirmek amacıyla önemli yatırımlar yaptı. Bu stratejik hamle, Banat’ın global pazarlardaki etkisini artırma kararlılığını pekiştirdi. Banat, fabrikasını İstanbul Arnavutköy’de yaklaşık 14 bin metrekarelik modern ve entegre bir alana taşıyarak üretim kapasitesini artırdı. Bu yatırımla birlikte, hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarlarda etkisini genişleterek sektördeki rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir. Yeni tesislerinde yalın üretim süreçlerine odaklanan Banat, karbon ayak izini azaltma hedefini ilke edinmiştir. Hakan Özkök, “Yeni yatırımlarımızda sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi ilkelerine bağlı kalarak, tasarımdan tüketime kadar her aşamada kaynakları bilinçli kullanıyoruz. Eko-etkinlik odaklı yaklaşımımızla, minimum atık ve enerji tüketimi hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik hedeflerimizi daha ileriye taşıyarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.

Banat, önümüzdeki dönemde sektöründeki ilk yerli Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinden birini kurarak inovasyon alanında liderlik yapmayı hedefliyor. Bu merkez, yenilikçi ürün geliştirme ve küresel büyüme açısından kritik bir adım olacak. Banat Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hakan Özkök, merkezin ihracat hedeflerine büyük katkı sağlayacağını ve Türkiye’ye döviz girdisi sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmanın şirketin misyonları arasında yer aldığını belirtti. Banat, şu anda 40 ülkeye ihracat yaparken, bu sayıyı orta vadede 70’e çıkarmayı hedefliyor. Cirolarının %25’inin ihracattan geldiğini belirten Özkök, “Orta Doğu gibi birçok ülkede güçlü bir varlığa sahibiz, ancak hedefimiz yalnızca bölgesel değil, global çapta bir marka olmaktır. Bu hedefe ulaşmak ve katma değerli ürünler sunmak için, Endüstri 4.0 ve 5.0 teknolojileri ile inovasyonu ön planda tutuyoruz” dedi.

Yatırımlarla Banat’ın kurumsal kimliği yenilendi

Eylül ayında kamuoyuna tanıtılan Banat, kurumsal kimliğini modern, minimalist ve tüketici dostu bir şekilde yeniden şekillendirdi. Şirket, private label (PL) ürün üretiminde de güçlü bir konumda bulunuyor. Özkök, “Tüketicilerin %75’i satın alma kararlarını private label ürünlerle karşılaştırarak veriyor. Banat olarak sadece kendi markamızla değil, aynı zamanda private label ürünlerle de sektörde güçlü bir oyuncuyuz. Türkiye ve dünyadaki büyük zincir marketler, private label markalarını güvenle bize emanet ediyor” dedi.

Eylül ayında kamuoyuna tanıtılan Banat, diş fırçası sektöründe bir yeniliğe imza atarak Teenage serisini tanıttı. Çocukken anneleriyle ağız bakımını yapan gençler, bu alışkanlığı erken dönemde kaybedebiliyor. Banat, tam bu noktada devreye girerek, gençlerin diş fırçalama disiplinini kazanmalarına yardımcı olacak ve hayatlarını kolaylaştıracak yeni serisini sunuyor. Marka Kategori Müdürü Esra Yılmaz, “Teenage serimiz, diş fırçası sektöründe dünyada bir ilk” dedi.

Devamını Oku

Firmalardan

Propay Ödeme Teknolojileri’nden Ar-Ge’ye dev yatırım

Editör

Yazar:

Propay Ödeme Teknolojileri (E Data), bu yıl 11’incisi hazırlanan “Turkishtime Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması” raporuna göre, 2023 yılında Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk 250 şirketi arasında üst üste 6. kez yer alma başarısını gösterdi.

Propay Ödeme Teknolojileri, 40 yıla yakın tecrübesi, geliştirdiği yenilikçi ve ileri teknoloji ödeme çözümleri ile sektörde fark yaratmaya devam ediyor. 2015 yılından itibaren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı Ar-Ge Merkezi olarak faaliyet gösteren Propay, yurt içi ve yurt dışında bulunan 70’in üzerinde AR-GE çalışanıyla geleceğe yönelik yenilikçi çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Ödeme sektöründe pek çok ilke imza atmış olan Propay Ödeme Teknolojileri, Dünya’da ilk dokunmatik ekranlı mobil yazarkasa POS’u, akaryakıt sektöründe ilk self servis pompa yazar kasayı, Türkiye’de elektronik kayıt üniteli ilk yazarkasayı ve yemek kartı uygulaması destekleyen ilk Android POS cihazlarını geliştirerek sektördeki öncü konumunu güçlendirmiştir. 25 yılı aşkın süredir Polonya’da faaliyet gösteren Edata POLSKA firması ile ülkenin en çok tercih edilen yabancı markalarından biri olmuştur.

Türkiye genelinde 81 ilde ve 222 ilçede hizmet veren Propay, T.C. Maliye Bakanlığı onaylı 2 bin kişilik uzman kadrosu, 300 münhasır servisi ve 200’den fazla iş ortağıyla 500’den fazla servis noktasında faaliyetlerini sürdürmektedir. Güçlü AR-GE ve satış ekibiyle, yenilikçi çözümler sunarak müşterilerine en iyi hizmeti sağlamaya devam etmektedir.

Devamını Oku

Firmalardan

HADİ, bankacılığı değiştirmeye geldi

Editör

Yazar:

TOM Bank, teknoloji odaklı inovatif bakış açısıyla hayata geçirdiği HADİ uygulamasının ilk reklam filmini yayınladı. Filmde, ilk yılında 9 milyon kullanıcıya ulaşan HADİ’nin finans dünyasındaki yükselişi vurgulandı. Sevilen oyuncu Sinem Kobal’ın marka yüzü olduğu filmde, lansman heyecanını yansıtan “Hadi Geliyor Hadi” reklam müziği ile HADİ’nin kullanıcılarına sunduğu faydalara dikkat çekildi.

HADİ’nin bankacılık sektörünün imza binaları arasında bir uygulama olarak yükseldiğinin görüldüğü filmde, Türkiye’nin en büyük dijital bankası TOM Bank’ın, 13 binden fazla mağazasıyla Türkiye’nin en büyük market zinciri olan A101 ile güçlerini birleştirmesi sonucunda kullanıcılara sunduğu avantajları ekrana taşındı. Üstelik sadece A101’de değil, English Home ve Eve’de de HADİ’nin ayrıcalıkları kolayca kullanılabiliyor. RABARBA imzasını taşıyan reklam filminin yönetmen koltuğunda ise Cemal Alpan yer aldı.

Özellikle veresiye alışverişe dijital bir boyut kazandırmasıyla öne çıkan HADİ, A101 mağazalarında kasada QR kod okutarak saniyeler içinde 2 ay sonra ödemeli veresiye alışveriş imkânı sunuyor. Üstelik Hadi Veresiye kullanmak için yapılması gerekenler oldukça kolay. Uygulama üzerinden kullanıcılar, limit bilgisini anında öğrenebiliyor ve saniyeler içinde kasada veresiye alışveriş yapabiliyor. Ayrıca HADİ’nin masrafsız ve kolay kullanım vaat eden dijital bankacılık hizmetleri, kullanıcıların perakende ve market alışverişlerindeki ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER