Firmalardan
Amerika’dan iki mükemmelik ödülü birden
Bu yıl 22’incisi düzenlenen ‘İnsan Kaynakları Mükemmellik Ödülleri’nde, iki gümüş ödül birden kazandı. 2015 yılında da HROnline projesiyle İşe Alım Kategorisi’nde Gümüş Ödül’e layık görülen DeFacto, 2016 yılında da ‘Mutluluk Müdürü’ uygulaması ve ‘Liderlik Programları’ ile iki ödül birden kazandı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den bu ödülü alan ilk perakende giyim markası olan DeFacto Mutluluk Müdürü projesiyle de sektördeki öncülüğünü sürdürdü.
DeFacto, şirket iklimini, kültürünü olumlu anlamda destekleyecek ve çalışanların gülümsemesine ve mutlu olmasına olanak sağlayacak faaliyetlerin hayata geçirilmesi için başlattığı ‘Mutluluk Müdürü’ ve geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi amaçlayan ‘Liderlik Programları’ ile İnsan Kaynakları uygulamalarındaki başarılarını bu ödüllerle bir kez daha kanıtladı
Brandon Hall Grubunun Araştırma Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Claude J. Werder, insan sermayesinin yönetimine yönelik uygulamaları sayesinde DeFacto’nun bu alanda gerçek bir lider olduğunu söyledi. Werder sözlerine şöyle devam etti: “DeFacto, çalışanların ihtiyaçları konusunda derin bir bilgiye sahip olduğunu ve ayrıca çalışanlarını, şirketinin amaçlarını gerçekleştirmesine yardımcı olacak şekilde hem kişisel hem de profesyonel açıdan etkileyebilmek için nasıl etkileşime girmesi gerektiğini ve çalışanlarını nasıl geliştireceğini bildiğini gerçekten gösterdi. Bunu yapmak tüm sektörlerde zordur, fakat DeFacto’nun özellikle perakende sektöründe yapmış oldukları gerçekten etkileyici.”
ABD’nin Florida eyaletinde 26 Ocak’ta düzenlenen ödül töreninde konuşan DeFacto İnsan Kaynakları ve Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Önder Şenol, Türkiye’nin insan kaynaklarına verdiği önemi uluslararası arenaya taşıdıklarını söyledi. Önder Şenol, alanının en prestijlisi olan Brandon Hall ‘İnsan Kaynakları Mükemmellik Ödülleri’nde bir ilke daha imza attıklarını belirterek, “New Generation Leadership projemizle, sektörde bu ödülü kazanan ilk firma olduk. Çalışanlarımız ve yöneticilerimizin gelişimine destek veriyoruz. Stratejik iş hedeflerimiz ile kurum kültürü ve değerlerimizle uyumlu özel programlar tasarlayıp şirketimizi her alanda geleceğe taşıyoruz” dedi.
Geleceğin yöneticilerini yetiştirecek uygulamalar
Önder Şenol, DeFacto’nun ödül alan insan kaynakları uygulamaları hakkında şunları söyledi: “Yeni nesil lider programımız ile bir Akademi yapılanmasını, geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi ve çalışanların gelişiminin sağlanmasını hedefledik. DeFacto Akademi’nin stratejik hedeflerinden biri olarak “şirket liderlik stratejisini tanımlayarak eğitim ve gelişim uygulamaları ile bunu tüm organizasyona yaymak; işlerliğini sağlamak; takip etmek ve geliştirmek” olarak belirledik. Günümüzde bilgi kolay erişilebilen bir şey olsa da bilgiyi içselleştirerek davranış ve tutum boyutuna taşıma; bilgiyi işleme, kullanma şekli yani deneyim, kolay öğrenilebilen şeyler değil. Kurum hafızasının depolanması ve yaşanan deneyimlerin mevcut liderlerden süzülerek alt kadrolara iletilebilmesi için klasik yönetsel beceriler yeterli olmamakta. Farklı liderlik becerilerinin yapılandırılmış bir sistem çerçevesinde aktarımının sağlanması şirketimiz açısında kritik bir öneme sahip.
Bu belirtilen ihtiyaçlar çerçevesinde 6 liderlik stilini (kumandacı, hız belirleyici, eğitici –koçvari-, vizyoner, ilişkisel, sezgisel) durumsal olarak kullanabilen; koçluk ve mentorluğu sistematik şekilde uygulayabilen liderler yetiştirmek ana hedefi ile “New Generation Leadership Program”ı hayata geçirdik. New Generation Leadership projemizle, sektörde bu ödülü kazanan ve ülkemize getiren ilk firma olduk.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.