Connect with us

Firmalardan

Baklavacı Güllüoğlu, Viyana’da şube açmaya hazırlanıyor

Editör
Abone Ol:

İki yıl önce Şanlıurfa’da kurduğu tesisle kendi tereyağı ihtiyacını karşılayan Baklavacı Güllüoğlu, üretimi çeşitlendirme kararı aldı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, “Beyaz peynir, tulum, parmesan ve tereyağı üreteceğiz” dedi.

Baklavacı Güllüoğlu, Dünya Gazetesi’nin haberine göre iki yıl önce Şanlıurfa’da kendi tereyağını üretmek için açtığı tesisinde üretimi çeşitlendirme hazırlığında. Beyaz peynirden parmesana kadar peynir üretecek olan marka, gelecek yıl bu ürünleri satışa sunmayı hedefliyor. Artan fıstık ve süt fiyatlarında stokçulara dikkat çeken Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, “Berberden doktora kadar herkes fıstık stokluyor. Bize tonlarca fıstık satmak isteyen doktor var” diye konuştu.
Güllü, ‘kendi yağlarında kavrulmak için’ Şanlıurfa’da açtıkları tesislerini genişletme kararı aldıklarını belirtti. TİGEM’den aldıkları sütün tereyağı için fazla olduğunu belirten Güllü, “Geçen yıl deneme üretimini yapmıştık. Aralık ayından mayıs ayının sonuna kadar ortalama günde 25-30 ton koyun sütü geliyor. Dünyanın hiçbir yerinde tamamen doğal katkı maddesi olmayan bu miktarlarda süt yok. Fakat bu süt fazla geldiği için sütün bir kısmıyla beyaz peynir yapıyoruz. Bir kısmıyla tulum, bir kısmıyla da parmesan yapıyoruz. Ama bunun daha tam projelendirme safh ası bitmedi. Parmesan üretimi ilerleyen dönemlerde farklı bir yol izleyecek. Önümüzdeki yıl rafl arda Güllüoğlu’nun yağını ve peynirini göreceksiniz” bilgisini verdi.
Güllüoğlu’nun üretim tesisinde kapasite, günlük 35-40 ton süt işletimine kadar çıkabiliyor. Şanlıurfa’da 2. Organize Sanayi’de bulunan tesis, Avrupa Birliği desteği ile hayata geçmiş. Şu an yolun başında olduklarını gelecek yıl ise tesisin meyve vermeye başlayacağını söyleyen Güllü, kendi sektörü için vazgeçilmez olan süt ve fıstık fiyatlarıyla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bu yıl kuraklık nedeniyle tüm tarım ürünlerinin fiyatlarında yükselmeler görüyoruz. Fıstık zaten yıllardır bizim mücadele ettiğimiz bir konuydu. Türkiye’de niyeyse fıstık ithalatı yasak. Ceviz ise serbest; fındığı ise zaten iç piyasadan karşılıyoruz. Fıstık fiyatları üzerinde çok ciddi spekülasyonlar vardı. Fıstık fiyatı bir yıl önce 30 liradan 60 liraya fırladı. Bu yıl da 80-90 lira arasında. Çünkü dışardan gelmediği için berber bile fıstık alıp stok yapıyor çünkü bozulan bir şey değil… Geçen yıl bir doktor bana 20 ton fıstık teklif etti. Stok yapmış. Bunun gibi herkes stokçulukla para kazanıyor.”

Sütlü nuriye ününü, ucuzlayan fındığa borçlu
Baklava üretiminde fıstık kadar olmasa da fındık ve cevizin de rolü büyük. Fıstıkta artan fiyatlar kadar fındıkta da fiyatların arttığını belirten Nejat Güllü, “Geçen yıl 15 liraya aldığımız fındık, bugün 60 lira. İnşallah gelecek yıl fındıkta bir bolluk olur da fiyatlar geriye çekilir. 1981 yılında fındık çok ucuz diye sütlü nuriyeyi icat etmiştik. Bu yıl böyle bir şey olsa yapamazdık. Artık fındıkta, cevizde ve fıstıkta fiyatlar yüksek. Bu şartlarda istesek de ikinci bir sütlü nuriye icat edemeyiz” değerlendirmesini yaptı.

Peru’dan Afrika’ya kadar teklif geliyor
Nejat Güllü yönetimindeki Güllüoğlu markası, Türkiye’de 20, yurtdışında ise 10 şubeye sahip. Gelecek çarşamba Viyana’da şube açmaya hazırlandıklarını söyleyen Güllü, “ABD’de 5 tane şubemiz var. Dünyanın her yerinde olmak istiyoruz. Şimdi Afrika ülkeleriyle görüşüyoruz. Güney Amerika ülkeleri ile görüşüyoruz. Peru’dan teklif aldık. Artık Türkiye’de öyle bir hale geldik ki kabımıza sığmıyoruz. Dünyanın her yerinde olacağız” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER