Firmalardan
Bifa, 40 milyon dolar yatırımla bisküvi pazarında üçüncülüğe oynuyor
Türkiye’nin en eski ve en köklü gıda firmalarından biri olan ve bisküvi pazarında üçüncülüğe oynayan Bifa, 7 Aralık 2010 Salı günü Çırağan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda 2010 değerlendirmesini yaptı ve 2011 hedeflerini açıkladı.
Bisküvi pazarında 49 yılı geride bırakan BİFA, kurumsallığa geçişte büyük adımlar atarak; yurtiçine 25 milyon dolar, yurtiçi iştiraklerine 3 milyon dolar, yurtdışına 12 milyon dolar olmak üzere toplamda 40 milyon dolar yatırım yaptı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bifa Genel Müdürü Yardımcısı Rıfat Ersoyu, Dünyadaki toplam Bisküvi ve Çikolata pazarının toplam 137.8 milyar dolar, Türkiye Bisküvi ve Çikolata Pazarının 2.6 milyar dolar olduğunu, bu veriler doğrultusunda Türkiye’nin dünya bisküvi ve çikolata tüketimi içerisindeki payının % 1.87’ye tekabül ettiğini belirtti. Ersoyu, “Amerika’da kişi başına düşen bisküvi tüketimi yıllık 7,8 kg, Avrupa’da 8,4 kg iken ülkemizde kişi başı bisküvi tüketimi 3,8 kg’dır. Bu rakam çikolataya geldiğinde aradaki fark daha da büyümektedir. Şöyle ki Avrupa ülkelerinde kişi başı tüketim 6,3 kg iken Türkiye’de yıllık çikolata tüketimi 1,5 kg’a kadar düşmektedir. Türkiye’deki genç popülasyondan dolayı bisküvi ve çikolata tüketim rakamlarının hızla büyüyeceğini öngörmekteyiz” dedi.
Bifa, genç nüfusun talepleri doğrultusunda pazar dinamiklerine uygun olarak hazırlanan yeni stratejik pazarlama planı ile 2009 yılında logonun daha genç ve dinamik hale getirilebilmesi için çalışmalar başlatmış, bir yıllık çalışma sonunda logo değişimi tamamlanmıştır. 2011 yılında yoğun bir reklam kampanyası yürüteceklerini söyleyen Rıfat Ersoyu, öncelikle kurumsal reklam filmin yayınlanması arkasından yeni ürünlerin de reklam filmlerinin tanıtımlarının yapılacağını belirtti. İlk kurumsal reklam filminin Çağan Irmak’ın çektiğini belirtirken diğer reklam filmlerinde de yine Çağan Irmak ile çalışmayı düşündüklerini ifade etti.
Toplantıda, Rıfat Ersoyu’nun konuşmasından sonra sözü alan Bifa Genel Müdürü Mustafa Pınarbaşı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bifa’nın yurtiçi, bisküvi ve çikolata cirosu 220 milyon TL ve grubun 2010 yılı toplam cirosu 317 milyon TL olarak açıklandı. Grup olarak, önümüzdeki yıl 400 milyon TL ciro hedeflediklerini açıklayan Pınarbaşı, yurtdışındaki yeni yatırımlarla birlikte orta vadede 750 milyon TL’lik ciro hedeflediklerini belirtti.
Mustafa Pınarbaşı, topluluk genelinde gerçekleşen ihracat ve diğer döviz gelirlerinin tutarının 2010 yılında 45 milyon TL olduğunu ve toplamda 81 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti. Pınarbaşı, başta Ortadoğu olmak üzere Irak, Cezayir, Yemen, Suudi Arabistan, Filistin ve Bulgaristan gibi birçok ülkeye ürün ihraç ettiklerini sözlerine ekledi.
Bifa Yönetim Kurulu Başkanı Necati Babaoğlu ise şirketin Türkiye’deki belli başlı üretici firmalarından biri olmanın yanı sıra Bifa’yı uluslararası bir marka konumuna taşımayı arzu ettiklerini belirtti. Bifa’nın kurulduğu günden bu yana, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmanın yanı sıra toplumsal gelişmeye yönelik birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan öncü bir firma olduklarını belirten Necati Babaoğlu eğitime, çevreye ve spora yatırım yaptıklarını söyledi.
Bayileriyle buluştu
“Senin tadın, senin hikayen” sloganıyla yeniden yapılanan ve yeni yüzüyle tüketicilerin karşısına çıkan Bifa, 25 Aralık tarihinde Divan Asia Pendik Otel’de bayileriyle buluştu. 49 yıldır raflarda yerini alan Bifa, 2010 yılını değerlendirdiği bayi toplantısında ülke genelinde bulunan bütün distribütörleri bir araya geldi. Bayi toplantısının açılış konuşmasını yapan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Ersoyu, Çağan Irmak’ın çektiği reklam filminin kamera arkası görüntülerini sunarak konuşmasına başladı.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.