Firmalardan
Bursa Kebap Evi Ortadoğu hedefinde ilk adımı İran’la attı
Yatırımcı, 2019 yılı içinde 2,5 milyon Dolarlık yatırımla ilk 5 şubeyi açarak 5 yıl içinde 30 şubeye ulaşma ve alt franchiselar vererek İran’da büyüme hedefinde.
Türkiye’nin 37 ilinde ve yurt dışında toplam 98 şubeye ulaşan Marka, 2019 yılında yurt dışı hedeflerine ağırlık verdi. Türkiye’de de aktif olarak faaliyet gösteren İran şirketi “Sweet World Trade Development PVT” ile master franchise anlaşması için masaya oturan Bursa Kebap Evi, İran’da yatırımcısı ile büyüme hedefinde.
Markasını global marka konumuna taşımak da kararlı olan ve Türk markalarına, yurt dışına açılmaları konusunda cesur davranmalarını öneren Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı: “Dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen markaların sayısı her geçen gün artıyor. Yurt içinde yabancı markalarla rekabet ederken, yurt dışında da bir Türk markasının markalaşabileceğini ve başarıyla büyüyebileceğine inancımız tam. Yurt dışı hedeflerimize Almanya ile başladık, şimdi İran ile devam ediyoruz. Yaptığımız işbirliği ile bu yıl İran’da ilk şubelerimizi açmaya hazırlanıyoruz ve 5 yılın sonunda İran’da 30 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yatırım aynı zamanda İran’a ciddi bir istihdam alanı yaratacak. Türkiye’de pazarın en güçlü oyuncularından biriyiz, kurduğumuz güçlü franchise sistemi markalara örnek oluyor. Markamızın ve geleneksel lezzetlerimizin yurt dışına taşınması konusundaki yatırımlarımızın devamı gelecek. Ortadoğu ve İran’a et ve süt ürünleri bizden gidiyor. Aynı zamanda gıda ihracatı ile yeni bir katma değer yaratıyoruz. Her şey merkezden gidecek.” dedi.
Sweet World CEO’su Esmaeil Aghazadeh; “İran’da gıda sektörü sürekli gelişiyor ve İran halkı Türk yemeklerine yoğun ilgi gösteriyor. Sektördeki bu gelişim ve büyüme beni sektöre yatırım yapmaya teşvik etti. Türkiye’de Bursa Kebap Evi’nin başarılı bir gıda zinciri olarak öne çıktığını gördüm. Markanın müşteri memnuniyeti, yurt dışı büyüme potansiyeli ve başarısı, iki genç girişimcinin kısa zamanda yarattığı başarı hikayesi ve kurduğu sistem güven verdi. Markanın yöneticileriyle gerçekleştirdiğimiz müzakereler sonrasında kendilerinin samimiyeti ve marka gelişimine bakış açılarıyla alt yapı ve yatırımcılarına verdiği destekler de beni etkiledi. Birlikte güzel işler çıkaracağımıza inanıyorum. 2019 yılı içinde ilki İran Mall, ardından Atlas Mall, Arg Mall ve cadde konseptinde şubeleri açarak markanın İran pazarında bilinirliğini artırarak büyütme hedefindeyiz. 5 yıllık projeksiyonda 15 milyon Dolarlık yatırım planlıyoruz. Bursa Kebap Evi Türkiye’den İran’a giden ilk zincir restoran markası… İranlılar Türk lezzetlerini seviyor. Kısa zamanda istediğimiz hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
İmzalanan master franchise anlaşması ile Esmaeil Aghazadeh ilk 5 yıl içinde 30 şube açmayı hedefliyor. Kendi yatırımlarıyla birlikte alt franchise verme hakkı da bulunan şirket, aynı zamanda Bursa Kebap Evi ürünlerinin satış, pazarlama ve dağıtım faaliyetleri de üstlenecek.
Türkiye’de yatırımcılarla büyümek isteyen ve kendi yatırımlarıyla globale fokuslanan Bursa Kebap Evi’ne en çok Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden talep geliyor ve marka öncelikle Amerika, Dubai, Abu Dhabi, Fransa, Kuveyt ve Katar ülkelerinde büyümeyi hedefliyor. 2019 yılının ilk anlaşmasını İran ile imzalayan marka, Amerika ve Fransa ile de master franchise anlaşmalarını tamamlamak üzere. Bursa Kebap Evi, anlaşmalar çerçevesinde, 2019 yılı içinde İran’da 5, şube açacak. Dubai Souk Madinat Jumeirah AVM’de ve Abu Dhabi Deerfields Mall & One Stop Centre da ise kendi yatırımlarıyla 3 şube açacak. 2019’da yurt dışında 10 yeni restoran açarak şube sayısını 108’e ulaştırmayı hedefleyen BKE 2023’te 150 şube sayısına ulaşmak istiyor. Türkiye’de 37 ilde ve yurtdışında toplam 98 şubesi ile bulunan markanın restoranlarında yılda 960 ton et tüketiliyor, 6 milyon misafir ağırlanıyor ve marka çatısı altında 1500 kişi istihdam ediliyor. 2017 yılında 142 milyon TL olan cirosunu 2018’de yüzde 33 büyüterek yaklaşık 200 milyon TL’ye çıkaran marka, 2019 yılında yüzde 30 büyüme hedefiyle 260 milyon TL’nin üzerinde ciro hedefliyor.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.