Firmalardan
CarrefourSA, kalite güvenliği için tedarikçileri ile bir araya geldi
CarrefourSA, taze gıda güvenliği ve kalitesi konusunda hız kazandırdığı çalışmalar konusunda tedarikçileriyle bir araya geldi. CarrefourSA’dan Genel Müdür Z. Hakan Ergin, Gıda Kategori Direktörü Ayşin Işıkgece ve Kalite Güvence Müdürü Nuray İbrahimoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Kalite Sistem Merieux Nutriscience Genel Müdürü Sabahnur Demirci ile Denetim Organizasyon ve Sertifikasyon Müdürü Emrah Koşucu, denetimlerde aranacak gereklilikler ve denetim sonucunun değerlendirmesine yönelik tedarikçilere detaylı bilgi paylaşımında bulundular.
Ergin, perakende kalite güvence gerekliliklerinin, ticari konuların önüne geçtiğinin altını çizerek; “Kalite Güvence çalışmaları, ilk etapta maliyetli ve yatırım gerektiren bir süreç gibi görünse de müşterilerin tercih etmelerine doğrudan etki ederek orta vadede finansal açıdan da kazandırır. Bu çerçevede “önce müşteri” diyerek kalite güvencenin tüm gerekliliklerini yerine getirecek şekilde planlamalarımızı yapıyor, yatırımlarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz” dedi.
Işıkgece de “CarrefourSA yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada tanınan ve bilinen bir marketler zinciri olan Carrefour’un Sabancı Holding’le birlikte Türkiye’deki iştirakidir” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Sahip olduğumuz sorumluluk ve bilinçle merdiven altı üretim yaparak maliyetlerini düşüren firmalarla gıda güvenliği ve kalitesini ön planda tutan firmaların aynı kulvarda yarışmalarını doğru bulmuyoruz. CarrefourSA’da gıda güvenliği, ticari önceliklerden çok daha önemli. Bu çerçevede de marketlerimizde sadece gıda güvenliği ve kalitesine öncelik veren firmaların ürünlerini tüketicilerle buluşturuyoruz.”
Ibrahimoğlu da konuşmasına; “Gıda güvenliği toplum sağlığı açısından ödün verilemez bir unsur olmasının yanı sıra marka, hatta perakende zinciri seçiminde tüketici tercihi açısından oldukça önemli bir faktördür” diyerek başladı ve şöyle konuştu: “CarrefourSA olarak tüm taze gıda üreticilerimizi GFSI yani Küresel Gıda Güvenliği Enstitüsü tarafından tanınan gıda güvenliği sertifikaları olmaması durumunda yılda en az bir defa denetleyeceğiz. Denetim soru listesini, uluslararası gıda güvenliği standartları ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenmiş mevzuatlar çerçevesinde oluşturduk. Geçiş aşamalarında mevcut tedarikçilerimize 6 aylık bir uyum süresi tanırken, aday tedarikçilerimizin onaylanması için denetimden geçmeleriniz zorunlu hale getireceğiz. Sadece bu süreçleri başarıyla tamamlayan tedarikçilerimizi onaylayacağız. Tedarikçi onayını, ürün onay süreci takip edecek. Tedarikçi denetimleri ve ürün analizleri periyodik olarak yılda en az 1 defa olmak üzere devam edecek. Müşteri şikâyeti gibi uygunsuz durumlarla karşılaştığımız zaman analiz sıklıklarını artıracağız. Her ürün grubu için skor kartlar tutularak ürünlerin kalite performanslarını takip edeceğiz. Müşteri şikâyetleri, analizler ve ürün incelemeleri neticesinde yaşanabilecek kalite problemleri ürün skor kart puanına yansıyacak. Skor kart takibi neticesinde düşük kalite performansı gösteren ürünlerin tedariğine son vereceğiz. Tüm denetim, analiz ve müşteri şikâyetleri süreçleri bilgi sistemleri üzerinden yönetilerek izlenebilir bir sistem oluşturduk. Böylelikle bilginin ve verilerin sürekliliği, şeffaflığı ve kolay takip edilebilirliğini sağlayacağız.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.