Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Domino’s Pizza, Türkiye’de harikalar yaratıyor

Editör
DP Eurasia Group CEO Aslan Saranga
Abone Ol:

Domino’s Pizza, 2019 yılı içerisinde 30 yeni şube daha açmayı planlıyor.

1960 yılında ABD’de kurulan, bugün 85 ülkede toplam 16 binden fazla restoran işleten ve 2018 itibarıyla yıllık perakende satışları 13,5 milyar doları aşan Domino’s Pizza, Türkiye’de 23 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Gebze, İzmir, Ankara ve Gaziantep’teki fabrikalarıyla, Türkiye pizza endüstrisine öncülük ediyor.
2018’de yüzde 14’lük bir büyüme ile sistem satışlarının 736 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyleyen DP Eurasia Group CEO Aslan Saranga, “Domino’s Pizza dünya genelinde çok büyük bir yol kat etti. 2019 yılı hedefimiz, 2018 yılı sonuçlarının üzerine çıkmak. Bu hedefi gerçekleştirmek için 2019 yılı içerisinde 30 yeni şube daha açmayı planlıyor, yine franchise ile büyümeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda teknoloji yatırımlarımızı da arttırarak, digital satışlarımızı ve müşteri memnuniyetimizi arttırmayı planlıyoruz. Bugün Türkiye’de büyüklüğü 50 milyar TL’ye yaklaşan bir yeme-içme sektöründen söz ediyoruz. Bunun içinde tüm hızlı servis ve evlere servis segmentlerinin büyüklüğü 10 milyar TL’ye yaklaşmış durumda. Pizza pazarının büyüklüğü ise 1,4 milyar TL civarında. Bunun yüzde 50’sini Domino’s oluşturuyor. Türk halkı pizzayı seviyor ve ülkemizde satılan her iki pizzadan biri Domino’s” dedikten sonra şu açıklamada bulundu:

69 ilde 535 şube
“Türkiye çapında 69 ildeyiz. 398’i franchise olmak üzere 535 şubemiz var. Geçtiğimiz yıl başlattığımız express konseptimiz ile AVM’lere de giriyoruz. Bu konseptle AVM’lerde, AVM dinamiğine uygun, daha hızlı ve farklı bir Domino’s deneyimi yaşatmayı planlıyoruz. AVM’lerde her zamankinden daha çabuk pişiren özel fırınlar kullanmaya başladık. Domino’s Express ile Cevahir, Forum İstanbul ve Tepe Nautilus AVM’deki yerimizi aldık.”
Türkiye operasyonunun yanı sıra Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan operasyonlarını da yöneten DP Eurasia’nın ise 4 ülkede toplam 724 şubesinin bulunduğunu kaydeden Saranga, “DP Eurasia’ya bakacak olursak, bu ülkelerde çok hızlı büyüyoruz. Rusya’da yılda 40-60 arasında yeni mağaza açma hedefimiz var. Orta vadede Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan’da yıllık 70-90 arasında restoran açmayı planlıyoruz. 2018 yılı Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan sistem satışımız 389,2 Milyon TL olarak gerçekleşti” dedikten sonra gerçekleştirdikleri yenilikleri şöyle açıkladı:
“Domino’s Pizza olarak geliştirdiğimiz ve uyguladığımız teknolojilerle sektörün öncüsü konumuna geldik. Rakiplerimizden en büyük farkımız, yoğun teknoloji kullanımımız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz inovasyonlar sektörümüzde trendleri belirleyici şirket olmamıza neden oldu. Yalnızca müşteri memnuniyetine yönelik değil, geniş franchise sistemimize yönelik de yeni teknolojiler geliştirdik.
Bu teknolojik yenilikler arasında, müşteri memnuniyetini ölçmek ve artırmak üzere geliştirdiğimiz projelerimizden biri ‘Pizza Tracker’; tüketiciye sipariş süreçlerini anlık olarak takip etme olanağı sağlayan bir sistem. Bir diğeri ise ‘Sıcak Takip’; müşterimizin online olarak sürücüyü adı ve soyadı ile takip edebilmesini, siparişin teslim süresini ve nerede olduğunu canlı olarak izleyebildiği bir uygulama. Bu sistem ile hem müşterimizin memnuniyetini hem de sürücülerimizin güvenliğini sağlıyoruz. Tek Tık, Domino’s Her Yerde, Acil Pizza Butonu uygulamalarını da teknolojik yeniliklerimiz arasında sayabiliriz. Domino’s Pizza olarak, 30 dakikada teslim garantisi veren ve bu sözün arkasında duran ilk markayız. Siparişlerde dikkat ettiğimiz konu ‘içeride hızlı, dışarıda yavaş olmak’ üzerine. İçeride hızlı olabilmek için, sipariş alımı ve siparişin hazırlanma süresini 3 dakikaya indirdik. Bu çalışmalarımızın gıda sektörüne yatırım yapmak isteyen girişimcilere de ilham vereceğini düşünüyorum.”
Global Domino’s’un Türkiye’den son derece memnun olduğunu söyleyen Saranga, “Özellikle teknolojiye olan inovatif yaklaşımımız ve yaptığımız yatırımlar sayesinde elde ettiğimiz başarıları dünyaya örnek olarak gösteriyorlar. Ayrıca Türkiye’nin bağlı bulunduğu DP Eurasia olarak; Domino’s Pizza’nın dünya çapındaki en büyük beşinci master frachisee’si konumundayız” dedikten sonra konuşmasını şöyle tamamladı:
“Domino’s dünyanın her yerinde ürünlerini yerel tatlara göre kişiselleştiriyor, ancak tek pazar için yaratılıp diğer tüm ülkelere büyük başarı ile yayılan bazı inovasyonlar da var, bizim suflemiz gibi. Bu tat ilk kez Türkiye’den çıktı ve bugün ABD de dahil pek çok ülkeye yayıldı.
Dünyada 40 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan pizza sektörünün Türkiye’de 1,4 milyar TL’yi aşan bir ciroya sahip. Pizza sektörü Türkiye’de hızla büyüyor.”

ASLAN SARANGA KİMDİR?
Aslan Saranga, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra finans bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında INSEAD’te İleri Yöneticilik Programını bitirdi. Profesyonel tecrübesi Domino’s Pizza ile başladı. Domino’s Pizza’nın 1996 yılındaki kuruluşunda aktif rol aldı. 2008 yılında Wagamama markasını Türkiye’ye getirdi. 1 şube ile başlayan Domino’s organizasyonu 2018 Aralık ayı itibarıyla 69 şehirde 535 şubeye ulaştı. Domino’s Pizza Türkiye, satış büyümesi ve restoran sayısı bakımından dünyada en hızlı büyüyen Master Franchise’lardan biri oldu. Türkiye ekibi Uluslararası Gold Franny ödülünü 12 kez kazandı. Domino’s Pizza marka değeri ve müşteri memnuniyeti alanında başarılı sonuçlar eldi etti. Temmuz 2017 de Londra Borsası’na açıldı. Organizasyon uluslararası alanda da ciddi başarılar elde etti. 2013 yılında Domino’s Pizza Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan’a Domino’s Pizza Türkiye ile giriş yaptı. Aslan Saranga hala Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan’ın CEO’su olarak bu tutkulu takımın liderliğini yapmaktadır.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

Yazar:

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Devamını Oku

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

Yazar:

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Devamını Oku

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

Yazar:

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER