Firmalardan
e-Ticarette kredi veya banka kartı olmadan alışveriş dönemi başlıyor
PayU ve UPT’nin birlikte hayata geçirdiği “Nakit Öde” servisi ile artık son kullanıcılar online mağazalardan aldıkları ürünlere ait alışveriş tutarını; kredi kartı, banka kartı veya kapıda ödeme hizmetini kullanmadan doğrudan nakit ödeme ile gerçekleştirebilecek.
PayU ile Türkiye’nin ilk global para transferi ve ödeme platformu UPT, büyük bir işbirliğine imza atarak Türkiye’de ilk kez e-ticaret işlemlerinde nakit ödeme sistemini hayata geçirdi.
“Nakit Öde” isimli bu yeni servis ile internet alışverişlerinde kredi kartı, banka kartı veya kapıda ödeme gibi seçenekleri tercih etmeyen son kullanıcıların online mağazalardan alışveriş yapabilmesi hedefleniyor.
Son kullanıcılara online mağazalardan aldıkları ürünlere ait alışveriş tutarını Türkiye’nin ulaşılması en zor köşelerinde dahi bulunan PTT ya da UPT şubelerinden nakit ödeme imkanı sunan bu hizmet ile son kullanıcılar, herhangi bir kart ya da hesap bilgisi gerekmeksizin internet üzerinden nakit ödeme ile alışveriş yapabiliyor.
PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer, uzun süredir üye işyerlerinin sadece online dünyada değil her alanda ödeme ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak ve asıl işleri olan ticaretlerine odaklanmalarını sağlamak için çalıştıklarını ifade ederek, “Türkiye’de e-ticaretin gerek büyüklük gerekse hizmet kalitesi açısından, gelişmiş ülkelerdeki e-ticaret sektörü ile boy ölçüşebilecek seviyelere gelmesini amaçlıyoruz. Bu amaçla birçok araştırma yapıyoruz. Yaptığımız araştırmalar sayesinde Türkiye’de online alışverişlerin önündeki bariyerleri en ayrıntılı şekilde ortaya çıkardık. Bu yeni ödeme hizmeti ile bu bariyerlerden birini yıkıyoruz. Ülkemizde e-ticaret kapasitesinin, ödeme sistemleri sektöründeki oyuncuların işbirlikleri ile gerçek potansiyelini ortaya koyabileceğine inanıyoruz” dedi.
UPT Ödeme Hizmetleri CEO’su Erol Ulu ise dünyada 100 binden fazla üye iş yerine 250’den farklı lokal ödeme yöntemi sunan, Türkiye’de ise 5.000’den fazla aktif işletme ile çalışan PayU ile birlikte Türkiye’nin ekonomisine büyük bir katma değer katacak bu işbirliğini gerçekleştirmiş olmalarından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ulu, “Bu hizmet ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. ‘Nakit Öde’ kartı olmayan veya kartla işlem yapmak istemeyen müşterilere yönelik kapıda ödemeden çok daha pratik bir çözüm. Kaldı ki kapıda ödeme işlemlerinde de çoğu kez kredi kartı isteniyor. Ancak bizim çözümümüz tamamen nakit para ödemesine yönelik. UPT ve PTT şubelerinin bulunduğu her yerde yani Türkiye’nin her noktasında ödeme yapmak mümkün” dedi.
Firmalardan
Eruslu Grup’ta yılsonu atamaları gerçekleşti
11 yıldır, Eruslu Grup’ta çeşitli departmanlarda görev yapan, son 1 yılını geleneksel kanal satış direktörü olarak yöneten ve birçok kategoride pazar liderliklerinin yanı sıra, sektöründe en değerli markaya dönüştüren ekipte yer alan Erkut Yıldırım, 03.01.2025 itibariyle Avrupa Satış Direktörü olarak ataması yapıldı.


Eruslu sağlık bünyesinde Sleepy markalarının pazarda söz sahibi olmasında belirleyici çalışmalar yapan olan Erkut Yıldırım; “Bir markanın başarısı için vazgeçilmez unsur, gerçeklik iddiasıdır. Kurum olarak tüketiciye verdiğimiz ürün içerikli mesajların gerçeklik taşıması yönünde kararlılık içerisindeyiz. Bu durum tüketici sadakatinin ve sürdürülebilir satışın formülü olurken, Sleepy markasında bir çok kategorideki inovatif çalışmalar ışığında oluşan liderlikler, iddiamızın referansıdır” dedi.
Satış departmanlarında çeşitli yönetim kademelerinde önemli görevler alan Mehmet Akman, son olarak Sleepy, Baby Turco ve Pure Baby markalarının Bursa Bölge Müdürlüğü görevini başarıyla yürütmekteydi.
Süreç yönetimindeki yetkinliği ve bölgesindeki Pazar büyümesine katkılarıyla dikkat çeken Mehmet Akman, 04.12.2025 itibariyle Marmara Satış Koordinatörlüğüne atandı.
Firmalardan
Eruslu Sağlık Ürünleri, Yerelist 2025’de
Eruslu Sağlık Ürünleri, Sleepy Kurumsal sponsor, Baby Turco Tematik sponsor ve Pure Baby destek sponsoru olarak yer alacağı Yerelist 2025 için geri sayıma başladı.
İstanbul PERDER organizasyonu ve Focus Fuarcılık çalışmasıyla 10-11 Aralık 2025 tarihinde İstanbul Yeşilköy WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Yerelist ile ilgili açıklamalarda bulunan Eruslu Sağlık Genel Müdürü Mehmet Salih Kurt, şunları söyledi:
“Yerelist, 2025 yılını finalize ederken, sektörün gelişimine yön veren oluşumların ve güçlü işbirliklerin buluşma noktası olacak. Perakende sektörünün üretici ve tedarikçilerini, İstanbul’un güzide yerel zincir market emekçileriyle aynı çatı altında bir araya getiren bu platform; inovasyonlarımızı paylaşacağımız, yeniliklerimizi tanıtacağımız değerli bir adres olacak. Bizler, tüm markalarımızla en iyisini üretmeye devam ederek yerel perakendecilerimizle omuz omuza sektörü geliştirmeye devam edeceğiz.”
Firmalardan
Popeyes’tan hayatı lezzetle kutlayan yeni kampanya
Popeyes, hayatın sıradan anlarını bile keyifli bir deneyime dönüştüren yeni kampanyası “Yaşansın Popeyes” reklam filmini tanıttı. Kampanya, Popeyes’ın yalnızca lezzetli ürünleriyle değil, aynı zamanda yaşamın içindeki küçük mutluluklara dokunan enerjik ruhuyla da tüketicilerinin yanında olduğunu vurguluyor.
“Yaşansın Popeyes” söylemi, markanın yaşamın farklı anlarına lezzet katan enerjisini sahipleniyor. Popeyes, bu kampanyayla herkesin hayatında markaya ait özel bir an olduğuna dikkat çekerek, bu anların kutlanmaya değer olduğunu ifade ediyor. Kampanya, tüketicileri kendi Popeyes anlarını keşfetmeye, bu anları lezzet ve keyifle yeniden tanımlamaya davet ediyor.
Popeyes, bugüne kadar başarıyla sahiplendiği genç ve dinamik marka tonunu korurken, bu kampanyayla hedef kitlesini farklı yaşam tarzları ve tüketim alışkanlıklarını kapsayacak şekilde genişletiyor. Markanın karakteristik “asi ama samimi” duruşu, bu kez daha kapsayıcı bir anlatım diliyle yeniden yorumlanarak farklı demografik gruplarla buluşuyor.
-
Bülent Dal1 hafta öncePerakendede kararların domino etkisi: veriden karara, karardan kazanca
-
Genel Haberler6 ay önceİstanbul PERDER, teamüllere uymayan 3. dönem başkanlık ısrarına karşı!
-
Genel Haberler6 ay önceİstanbul PERDER’in katılmadığı TPF genel kurulu yapıldı
-
Genel Haberler6 ay önceTour de France ruhu ikinci kez Türkiye’de
