Connect with us

Firmalardan

Eroğlu Holding: Global bir marka ve global bir üretici firmayız

Editör
nurettin eroglu
Abone Ol:

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, iş dünyasının nabzını tutan Uludağ Ekonomi Zirvesi’ndeki ‘Global Marka Yolculuğu’ oturumuna katıldı.

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu Bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye’nin önde gelen iş adamalarının yer aldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. Zirve’nin ikinci gününde gerçekleşen ‘Global Marka Yolculuğu’ başlıklı panele katılan Eroğlu çoğu firmanın önce kendi ülkesinde marka olup sonra yurtdışına açıldığını; fakat kendilerinin önce yurtdışında marka olup sonra Türkiye’de büyüdüklerine dikkat çekti.

Global marka yolculuklarının bir iplikle başladığını ifade eden; Nurettin Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“1997 yılında markamızın Türkiye’deki satışı yüzde 10’du, geri kalan yüzde 90’ı yurt dışındaydı. Son yıllarda toplam satışımızın yüzde 30’u Türkiye’ye, yüzde 70’i dışarıya olarak gerçekleşiyor. Bugün dünya genelinde 700 Colin’s mağazası bulunuyor. Mağazaların 210 tanesi Türkiye’de, 490 tanesi ise yurtdışında. Bu nedenle biz önce dışarıda büyüdük, sonra Türkiye’ye geldik” dedi.

Nurettin Eroğlu üretim kökenli bir firma oldukları için buradan beslendiklerini vurgulayarak: “Şu anda hepinizin bildiği H&M, Zara, Calvin Klein, Zara, Tommy Hillfiger gibi markaların büyük çapta üreticisiyiz. Kendi ürettiğimiz ürünün yüzde 80’inini bu markalara veriyoruz. Tarladan pamuğu alıp işleyerek direkt kendi markamızla dünyadaki tüketicilere satıyoruz.

Dışarıda ürettiklerimiz hariç yaklaşık 10 milyon t-shirt üretiyoruz, kendi bünyemizde ise 30 milyon adet konfeksiyon üretimimiz var. 30 milyon metre de kumaş üretiyoruz. Dolayısıyla biz sadece global bir marka değil, aynı zamanda global bir üretici firmayız.” dedi.

Konuşmasında bir markayı oluşturmanın kolay olmadığına değinen Eroğlu, “Global bir marka olmanın ilk koşulları arasında işini dünya standartlarında, hatta dünyadaki standartların önünde giderek yapmak geliyor. Bunun yanı sıra piyasanın ve ekonominin değişen koşullarını öngörebilmek, bunların şekillenme sürecini etkileyebilmek ve nihayetinde değişen koşullara uyum sağlamak yer alıyor. Markalaşma rekabet ve başarı için günümüzün vazgeçilmezi fakat bunu global çapta başarabilmek kolay değil. Ülkemizin ise global bir marka yaratma imkanı elbette var, Türk iş dünyası pek çok sektörde bu konuya mesai harcıyor ve çok güzel sonuçlar elde ediyor. Biz Colin’s ve Loft ile yurtiçinde ve yurtdışında Türkiye dâhil 40 ülkede toplam 700’ü aşkın mağaza ve 5 üretim tesisimizle faaliyet gösteriyoruz. Colin’s ve Loft bugün artık birer global marka konumundadır. Geçtiğimiz sene bünyemize kattığımız Mexx’in de yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde Türkiye’nin ve dünyanın aranan markası haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Körfez ve Afrika’nın tamamında olduklarını ve İran’ın önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Eroğlu: “Türkiye dışında 500 tane mağaza açmak büyük bir başarıdır. Konfeksiyon sektörü olarak müşterilerin nabzını iyi tutuyoruz. Mesela Sibirya’daki bir mağazadaki günlük satışları Türkiye’den izleyebiliyoruz ve Sibirya’daki bir tahsilatı Türkiye’deki bankaya iki gün sonra transfer edebiliyoruz.

Tekstildeki öncü markamız Colin’s’in hızlı büyümesi sırasında marka değerini korumasına çok önem veriyoruz. Özellikle Doğu Avrupa, Afrika ve Orta doğu pazarlarını hedefliyoruz.

Mısır fabrikamızda DNM markamızla ürettiğimiz denim kumaşının yüzde 30’unu Tunus, Fas ve Portekiz’e; yüzde 40’ını Mısır’a satıyoruz. Ayrıca kendi konfeksiyonumuzun dışında biraz evvel bahsettiğim markalara üretim yapan konfeksiyonlara da kumaş veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER