Connect with us

Firmalardan

İstanbul PERDER üyeleri, Şenpiliç tesislerini ziyaret etti

Editör
Abone Ol:

İstanbul PERDER Üyeleri tam kadro olarak Türk piliç eti sektörünün lideri Şenpiliç kesimhanelerinden birisi olan Alifuatpaşa kesimhanesini ziyaret etti.

Şenpiliç Alifuatpaşa’da bulunan ikinci kesimhanesi’nde, İstanbul PERDER Üyelerini ağırladı.

Şenpiliç Pazarlama Müdürü Fisun Eracar, Şenpiliç’in son teknoloji ile donatılan Alifuatpaşa kesimhanesi ile üretim kapasitesini 320 bin tona yükselterek, sektördeki liderliğini pekiştirdiğini ifade etti.

Tesis gezisinin ardından düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Şenpiliç Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Haşim Gürdamar, “%13 pazar payıyla Türkiye’de piliç eti sektörünün lideri olarak sektörel anlamda tüm teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ederek ‘en büyük’ olmanın yanısıra, ‘en iyi’ olarak anılmayı hedefliyoruz. Şenpiliç’in iş yapış felsefesinin temelinde; çalışanlarına, iş ortaklarına, devlete ve çevreye karşı dürüstlük temel anlayışımızdır” dedi.

Ardından Prof. Dr. Mehmet Akan ‘piliç eti hakkında bilinen yanlışlar’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası Güral Sapanca’da düzenlenen akşam yemeğinde PERDER üyeleri ve şirket yöneticileri yeniden bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan İstanbul PERDER Başkanı İhsan Biçen, misafirperverliklerinden dolayı Şenpiliç ailesine teşekkür etti. Biçen, “Tesis ziyaretleriyle satmış olduğumuz ürünleri daha yakından tanıyoruz. Almış olduğumuz çok değerli bilgilerle birlikte, ürünlerin satışlarını daha bilinçli yapıyoruz. Fabrikanızın kapılarını bizlere açarak gezme fırsatı sağladığınız için teşekkür ederiz” dedi. Yerli zincirler olarak yerli üreticileri her zaman desteklerdiklerini ve desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Biçen, daha sonra Şenpiliç yönetim Kurulu Onursal Başkanı Haşim Gürdamar’a plaket takdim etti.

Şenpiliç

1978 yılında bir yetiştirme çiftliği olarak kurulan Şenpiliç, 1980li yıllarda damızlık ve kuluçkahane yatırımlarıyla planlı ve istikrarlı bir şekilde büyüyerek bugünlere geldi. Yıllardır kaliteli ürünü uygun fiyata mal ederek tüketiciye sunma stratejisiyle üretim yapan Şenpiliç, stratejik olarak sürekli büyümeyi ve akıllı entegrasyon ile gelişmeyi hedefliyor, yatırımlarını maliyet avantajı yaratacak alanlara odaklanarak planlıyor.

2000-2012 yılları arasında cirosunu 33 kat artırarak 830 milyon TL’ye yükselen Şenpiliç, tamamen öz sermayesiyle gerçekleşen büyümesi, sadece gıda sektöründe değil, Türkiye’de farklı sektörlerle kıyaslandığı zaman da çok anlamlıdır.

Türkiye’nin en büyük ilk 100 sanayi kuruluşu içinde yeralan ve 2014 yılında 60 milyon TL yatırım ile faaliyete geçirdiği Alifuatpaşa Fabrikası ile olan üretim kapasitesini 320 bin tona yükseltmiştir.

Sadece piliç etinde uzmanlaşmış Şenpiliç; “bütün piliç”, “parça piliç”, “şarküteri”, “pratik ürünler” olmak üzere dört ana kategoride toplam 44 çeşit ürünü tüketiciye ulaştırmaktadır.   Üretimin ilk adımından, ürünün raflara ulaşmasına kadar geçen süreçteki her aşamada, asla taviz vermeden “Gıda Güvenliği ve Kalite” ilkelerini titizlikle uygulanan Şenpiliç kesimhanelerinde İslami usullere uygun olarak kesilen piliçler, veteriner kontrol istasyonlarında tek tek kontrol edilmektedir.

Doğrudan 2.000 dolaylı olarak 7.000 kişiye istihdam sağlayan Şenpiliç, üretimin ilk adımından ürünün raflara ulaşmasına kadar kaliteyi ve gıda güvenliğini titizlikle uygulamakta ve üretiminin her aşamasını ileri teknolojiyle kayıt altına almaktadır. Şenpiliç Söğütlü Kesimhanesi Avrupa Birliği ön ihracat izni almış Türkiye’deki sayılı kesimhanelerden biridir.

Üretiminin %10’unu ihraç eden Şenpiliç’in 2013 yılında gerçekleştirdiği 25 milyon dolarlık ihracatını 5 yıl içinde 150 milyon dolara çıkarmayı ve ciroda 4-5 kat büyümeyi hedeflemektedir. Türkiye’den en çok piliç eti ithalatı yapan ülkeler olan İran, Irak, Libya ve Türki Cumhuriyetler’e ihracat gerçekleştiren firma, ileriki dönemde Arap ve stratejik önemi sahip olan Afrika ülkelerine açılmayı hedeflemektedir.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER