Firmalardan
Kart kabul edemeyen küçük esnaf kalmayacak
Türkiye’yi ilk kez, cep telefonlarını mobil POS’a dönüştürme teknolojisiyle tanıştıran ve 3 yıl içinde üye sayısını 22 binin üzerine çıkaran Ödeal, 2018 yılında üye işletme sayısını 50 bine çıkarmayı hedefliyor.
“Cepte POS” uygulamasıyla Türkiye’de ilk kez, POS cihazı gerektirmeden, cep telefonları üzerinden banka ve kredi kartlarıyla ödeme ve tahsilat imkânı sunarak küçük esnafın can suyu olan Ödeal; 2018 yılında, 300 milyon TL ciro ve 50.000 üye işyeri sayısıyla 2 kat büyüme hedefliyor.
Ödeal sayesinde, yalnızca büyük kurumlar değil küçük esnaf ve kendi hesabına çalışanlar da, herhangi bir sabit maliyete, aylık kota sıkıntına katlanmak zorunda olmaksızın kredi kartı ve banka kartından tahsilat yapabiliyor. Böylelikle, bugüne kadar kredi ve banka kartı ile satış yapamayan küçük esnafa ticari avantaj sağlanmış oluyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ödeal Kurucu Ortağı Fevzi Güngör, “Türk ekonomisine, piyasalara sunduğumuz en önemli ve ilk yenilik, küçük esnafın, işletmelerin, kredi kartı kabul edememeleri nedeniyle yaşadıkları müşteri kaybetme sıkıntısının önüne geçmek oldu. Maliyetler, kotalar ya da komisyon oranları gibi çeşitli nedenlerle kredi kartı ya da banka kartı kabul edemeyen mikro işletme ya da küçük esnaf kalmasın istiyoruz. Bu nedenle ihtiyaca göre yen ürün ve hizmet modelleri geliştirmeyi sürdürüyoruz” dedi.
6493 sayılı kanun kapsamında, BDDK lisansı ile %100 Türk sermayeli olarak, 2014 Eylül ayından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirten Güngör, söylerine şöyle devam etti: “Alışveriş ekosistemini iyi okuduğumuzu düşünüyorum. Zaman içinde artan müşteri sayısı ve gelen talepler doğrultusunda Ödeal POS adını verdiğimiz, Türkiye’nin masaüstü yazar kasalara bağlanma özelliğine sahip ilk ve tek POS cihazını çıkardık. Geliştirdiğimiz yeni ürünle birlikte, ödeme sistemlerine hem yeni bir bakış getirdik ve hem de pazardaki faaliyet alanımızı genişlettik. Ödeal POS ile anlaşmalı bankalar için tek POS üzerinden taksit imkanına ek olarak, tüm bankalar için tek komisyon oranı gibi farklı avantajlar sunuyoruz. Kısacası, özellikle küçük işletmelere ve esnafımıza, cep telefonlarını mobil POS’a dönüştürmek ya da Ödeal POS ile fiziki POS sahibi olmak gibi iki alternatif sunuyoruz.”
Hedefler büyüme odaklı
2016 yılsonuna göre üye işyeri sayısını %70 artırdıklarını belirten Güngör; “Ciromuzu %166 oranında, günlük işlem adedimizi ise, bir yıl önceki yıla göre 2,3 kat artırdık. Ödeal, 70 farklı sektörde kullanılıyor. Toplam üye işyerlerimizin %71’i, bireysel girişimciler ve şahıs şirketlerinden; geri kalan %29’lik kısım ise, limited şirketler, kooperatif ve derneklerden oluşuyor. Sürdürülebilir büyüme odaklı stratejimizle 2018 yılında, 300 milyon TL ciro ve 50.000 üye işyeri sayısıyla 2 kat büyüme hedefliyoruz.” dedi.
Finansal teknolojiler konusunda da düşüncelerini paylaşan Güngör, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemiz, dünyanın fintech merkezi olabilir. Bunun için hem devlet hem de özel sektör kanalından önemli girişimlerde bulunuluyor ve adımlar atılıyor. Yenilikçilik, müşterilere yakınlık, inovasyon, uzmanlık, regülasyonlar, devlet teşvikleri ve yabancı sermayeli girişimler gibi fintech pazarının büyümesinde etkili olan faktörlere sahibiz. Ülkemizin, yatırımcıların daha çok ilgisini çeken, dünya markası FinTech şirketlerinin yer aldığı bir ekosisteme kavuşacağına inanıyorum.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.