Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Komşu Fırınlar, 2013 yılında 350, takip eden yıllarda binin üzerine mağazaya ulaşacak

Editör
Abone Ol:

Komşufırınlar, 2013 yılında 350, takip eden yıllarda ulaşacağı binin üzerinde mağaza sayısı ile, Türkiye’nin en büyük fırıncılık zinciri olmayı hedefliyor.

Buğdayın tohumdan sofraya uzanan yolculuğunun her aşamasına değer katma misyonunu üstlenen ve tüm süreci yöneterek “dünyada bir ilk”i gerçekleştiren DORUK Şirketler Grubu, “Komşufırın” ve iş modelini 20 Ekim 2009 Salı günü Ortaköy RadissonBLU Oteli’nde düzenlenen toplantıyla tanıttı.

Toplantı, Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip Gençer ve Doruk Şirketler Grubu Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Ertuğrul İşler’in katılımlarıyla gerçekleşti. Söz konusu toplantıda, 3. Nesil Fırıncılık zincirinin Türkiye’deki ilk ve tek örneği olan Komşufırın’ın ürün ve hizmetleri, çağdaş ekmek sanatları konsepti ve yatırım hedefleri hakkında bilgi verildi.

Gençer: “Komşufırın ile geleceğin geleneğini oluşturuyoruz”

Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip Gençer, “Bir buğday tanesinden kocaman dünyalar kurmak” üzere yola çıktıklarını, 30 yılı aşkın bir süredir buğdayın tarlada başlayan yolculuğunu emek ve bilgi ile buluşturarak en değerli gıda maddesi ekmeği sofralara getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Gençer şöyle devam etti: “Doruk Şirketler Grubu’nun varlık sebebi, “tarladan sofraya, tahıldan lokmaya, tüketiciye en kaliteli ve sağlıklı ürünü sunmak” olmuştur. Bu noktadan hareketle gelişime liderlik eden ve oluşturduğumuz değerler toplamıyla sektörde belirleyici güce sahip, örnek bir kurum olmak misyonu ile çalışıyoruz. Komşufırın bu amaca hizmet eden, tarlaya atılan tohumun, sofraya gelene kadar geçen her anı tek bir çatı altında toplama anlayışının ulaştığı son noktadır. Komşufırın, insanlık tarihi kadar eski ekmek geleneğini, gıda teknolojisinin, üretim ve dağıtım yöntemlerinin son olanaklarıyla bir araya getiriyor. Komşufırınlarımızda, fırıncılığın yeni yüzünü, ruhunu, standardını; geleceğin geleneğini oluşturuyoruz.”

Doruk Şirketler Grubu Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Ertuğrul İşler toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de paketlenmemiş /butik ekmek ve paketli ekmek /endüstriyel ekmek pazarının yaklaşık 11 milyon ton; satış değeri olarak ise yaklaşık 22 milyar TL olduğu bilgisini verdi. Ekmeğin en sağlıksız koşullarda üretilen temel gıda maddesi olduğunu belirten İşler, ülkemizde faaliyet gösteren fırınların çok büyük bölümünde gıda güvenliği ve hijyen standardı bulunmadığını sözlerine ekledi.

3. Nesil Fırıncılık Anlayışı ile Her Zaman Taze ve Sıcak Ürünler

İşler, fırıncılık sektöründe yaşanan süreci şöyle anlattı: “1. nesil fırıncılık anlayışında mahalle fırınları vardı, yerel hammadde ve yetersiz temizlik anlayışıyla kısıtlı çeşitlilikte üretim yapıyorlardı. Üretim teknikleri babadan oğula geçiyordu. 2. nesilde ise üretim ve pişirme süreci fabrikaya taşındı. Uluslararası hammadde kullanılarak, daha geniş çeşitlilikte, hijyen koşullarının gözetildiği bir üretim anlayışı hâkim oldu. 3. nesil ile birlikte, geleneksel anlayış ile yenilikçi anlayışın birlikte harmanlandığı, uluslararası standartlarda üretim ve pişirme tekniklerinin kullanılarak, tüketicilere zengin ürün çeşitliliğinin sunulduğu bir fırıncılık anlayışına geçildi. Bu anlayışın en önemli farklılığı tüketicilerine günün her saatinde fırından henüz çıkmış, taze ve sıcak ürünler sunabilmek. 3. nesil fırıncılık, insanlık tarihi kadar eski ekmek geleneğini, gıda teknolojisinin, üretim ve dağıtım yöntemlerinin son olanaklarıyla bir araya getiriyor.”

Ertuğrul İşler, Komşufırın’ın Türkiye’ye “3.Nesil Fırıncılık” anlayışını getirdiğine, 30 yılı aşkın tecrübenin ve uzmanlığın son halkası olduğuna dikkat çekerek Komşufırın projesinin 5 yıllık bir ön çalışma sonucunda bugünkü yapısına kavuştuğunu anlattı.

İşler konuşmasını şöyle sürdürdü: “Komşufırın mağazalarımız ortalama 100 -120 metrekare için 300.000 TL’lik ekipman ve inşaat dekorasyon yatırım bedeliyle kuruluyor. Aralık ayında ulaşacağımız 32 mağaza ile ciromuz mağaza başına 90.000 TL olacak.”

İşler: “2013 yılında 350 Komşufırın ile tüm Türkiye’ye ulaşacağız”

İşler şunları ekledi: “Bugün 24 mağazamızda, üretim tesislerimizde ve merkez destek kadromuzda 350 çalışanımızla her gün on binlerce Komşufırın misafirine taze ve sıcak ürünler sunuyoruz. Mağazaların büyümesine paralel olarak 12.500 metrekare büyüklüğündeki yeni merkezi üretim tesisimizi inşa ediyoruz. Projemizin ilk mağaza örneğini 2008 yılının Ağustos ayında Kadıköy’de açmıştık. Amacımız 2013 yılında 350 Komşufırın ile tüm Türkiye’ye ulaşmak. Lezzetli, sağlıklı, üstün kalitede, besleyici ürünleri tüm Türkiye’ye ulaştırmak için çalışıyoruz.”

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Securitas’tan “Kriz döneminin domino etkisi ve güncel riskler” etkinliği

Editör

Yazar:

Securitas Türkiye’nin “Güvenlikte Paradigma Kayması” serisi “Kriz Döneminin Domino Etkisi” başlıklı webinar ile devam etti. Bu kapsamda Securitas Güvenlik Süreçleri Koordinatörü Hüseyin ve Securitas Güvenlik Süreçleri Kalite Koordinatör Yardımcısı Feramuz Çalışan, doğal afetler, ekonomik krizler, iklim sorunlarına kadar pek çok farklı dinamiklerin krizleri nasıl etkileyeceğini ele aldılar.

Securitas Kurumsal İletişim Müdürü Elif Koca’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde güncel güvenlik hassasiyetleri ve pazar yapısını değerlendirilirken, Birleşmiş Milletleri’nin Global Terorizm Endeksi’ne dikkat çekildi. Terorizm risklerini değerlendiren bu endekse göre Türkiye 23. Sırada bulunurken, Barış indeksinde 163 ülke arasında 145. Sırada yer alıyor. Konuyu değerlendiren Securitas Güvenlik Süreçleri Kalite Koordinatör Yardımcısı Feramuz Çalışan, “Bu endeks bize en önemli riskin jeopolotik terör riskleri olduğunu gösteriyor. Sadece biz değil sınır komşularımız Global Terör Endeksi’nde ilk sıralarda yer alıyorlar. Onu politik hassasiyetler, göçmen sorunu, ekonomik değişim, insan kaynağı yetersizliği, doğal affetler gibi riskler takip ediyor” dedi.

Güvenlik kurgusunun, rutini devam ettirmek üzerine planlandığını belirten Securitas Güvenlik Süreçleri Kalite Koordinatörü Hüseyin Erim ise, “Ancak olağan dışı bir olay bu rutini sekteye uğradığında ne yapılacağınız, nasıl tepki gösterdiğiniz çok önemlidir. Güvenliğin önemi o zaman ortaya çıkar. Rutin sekteye uğradığında üretim kaybından, itibar kaybına geri dönüşü zor hasarlar meydana gelebilir. Bu hem hizmet alanın hem de hizmet verenin koordineli hareket etmesi gereken bir süreçtir” dedi.

Olası risklerin nasıl atlatılabileceğine dair prosedür, talimat ve görevlendirmelerin önceden hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Erim, “Kriz olduğunda hızlı tepki verebilmek, paydaşlardan veri toplayarak doğru aksiyonu alacak altyapıyı oluşturmak çok önemlidir. İletişim dikeyde olduğu kadar yatayda da sürmeli. Bu arada öğrenme ve gelişme devam etmelidir. Masa başı tatbikatları ile riskler gözden geçirilmeli, gerekirse planlar yenilenmelidir. Unutulmaması gereken konu, tüm planlamaların insan odaklı yapılması gerektiğidir. Çalışanlar eğitilmeli, belli dönemlerle güncellenmelidir. Çok güçlü planlar yapsanızda ilgili departmanlara ulaşmadığında işe yaramaz” dedi.

Devamını Oku

Firmalardan

Yayla Agro Gıda, TEV bursu veriyor

Editör

Yazar:

Yayla Agro Gıda, başta eğitim, çevre ve sağlık projeleri olmak üzere birçok alanda topluma fayda sağlayacak projeleri hayata geçirirken geleceğin ışığı olan 650 öğrenciye her ay burs vererek eğitimlerine katkı sağlıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında da Yayla Agro Gıda, Türkiye’nin köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliği ile başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere burs vererek, gençlerin hayatına dokunmaya devam ediyor.

Yayla Agro Gıda, 25. yılına özel kadınlara yönelik fırsat eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği “Geleceğin Parlayan Yıldızları Yayla Bilim Kızları” projesi ile kız öğrencilerin kendi başarı hikayesi yazmasına vesile olacak. Bu proje kapsamında Yayla Agro, 2023-2024 yılı eğitim öğretim dönemi boyunca TEV iş birliği ile başarısıyla her alanda yıldız gibi parlayan, Gıda Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Uluslararası İlişkiler-Ticaret bölümünde eğitim alan 25 kız öğrenciye burs vererek eğitimlerine katkı sağlayacak. Aynı zamanda, stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde satın alınan 127 bin metrekare arazi üzerinde üçüncü fabrikasını kuracak olan Yayla Agro Gıda, yeni fabrikada konumlandırılacak olan kuluçka merkezinde gençlerin start-up fikirlerini değerlendirerek onların “melek yatırımcısı” olmayı planlıyor. Kurulacak merkezde gençlerin iş hayatına katkı sağlamak, kariyer hedeflerini desteklemek amacıyla Yayla Agro Gıda yöneticileri tarafından mentorluk de verilecek.

Devamını Oku

Firmalardan

NGC’nin yeni satış direktörü Berat Genç oldu

Editör

Yazar:

Teknoloji sektörünün yükselen trendlerinden cloud, workspace ve AI çözümlerinde Google’ın premier partner firması NGC, satış direktörlüğü görevine Berat Genç’i getirdi.

Satış ve pazarlama alanlarında 17 yıllık deneyime sahip olan ve bu süre zarfında birçok başarıya imza atan, çeşitli eğitimler veren Berat Genç, şirketin satıştan sorumlu faaliyetlerini yönetecek.

Turkcell’de uzun yıllar satış ve kanal yönetimi pozisyonlarında görev yapan Berat Genç, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nin operasyonel sorumluluklarını da üstlenecek.

Genç’in geniş tecrübesi ve sektörel bilgisi, NGC’nin bu bölgede cloud, workspace ve AI alanlarında daha da güçlenmesine olanak sağlayacak.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER