Firmalardan
Markalar, tüketiciye sesini SMG ile duyuruyor!
Markaya uygun ve doğru müzik, satışı doğrudan etkiler.
Çalan her müzik, ürünün ya da markanın doğrudan algılanmasında çok etkili. Bu durum firmaları bu konuda kuruma özel çözümler aramaya yönlendiriyor. Perakende sektöründe markalar, mağazalarındaki müziği de kurumsal kimliklerinin bir parçası olarak görmeye başladı. Bu noktada çalınan müziğin, hem markayı yansıtması hem de tüketicide olumlu algı yaratması özen gerektiren bir süreç. SMG, geliştirdiği özel yazılımın yanı sıra direktörleri tarafından markaya özel hazırlanan müzik listesi ile gün içinde farklı yayın saatlerine göre hizmet sunuyor. Müzikler hazırlanırken, firmaların hedef kitlesi, cinsiyet ve yaş gibi verilerinin temel alındığını söyleyen SMG Kurucu Ortağı Moris Alhale bu konuda şu bilgileri verdi: “ Müzik listelerini gün içinde farklı yayın saatlerine göre yayına alabiliyoruz. Lokasyon bazlı yapılan yayınlar ile farklı kampanya anonsları yayına alınıp, firmalara stok bazlı kampanya yayını yapabilme imkânı da sunuyoruz. Firmaların yer aldığı illere göre, farklı dillerde anons yayınları da aktif olarak yapabiliyoruz. Müzik, AVM içindeki trafiği ve satışları etkileyen bir faktör. Yavaş tempolu müziklerin ve yüksek tempolu müziklerin müşteri davranışları üzerinde farklı etkileri var. Hangi saatte ne tür şarkıların çalınacağı ve markanın imajına uygunluğu da çok önemli. SMG’nin dijital müzik iletim sistemi tüm bunların çözümünü sunuyor.”
Boyner-YKM, Camper, Kiğılı, Derimod, İnci gibi yaklaşık 200 perakende markasının tüm mağazalarında müzik yayını hizmeti veren SMG; Trump AVM, Sapphire Çarşı, Palladium AVM, Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Ankara, Forum Bornova, Aqua Florya, Buyaka AVM, Next Level AVM, A Plus Ataköy AVM, Mall of İstanbul gibi toplam 85 AVM’ye müzik yayını hizmet ulaştırıyor.
Perakende sektörü, AVM’ler ve zincir işletmelerde reklam yayını
Sektöre paralel büyüyen reklam da hızla gelişen teknolojinin de etkisiyle yeni mecralara ihtiyaç duyuyor. Yine SMG tarafından geliştirilen, sesli reklam yayını projesi bu ihtiyaçtan yola çıkılarak oluşmuş ve hızla büyüyor.
SMG, kısa bir süre önce müzik ve anons hizmetleri verdiği AVM’lerin çoğunda reklam yayınlarına da başladı. “Reklam spotları, sistemin kurulu olduğu AVM’lerde, yazılım üzerinden ilettiğimiz anons yayınlarımız gibi kolaylıkla yayına alınabilmekte.” diyen Gül Gürer Alimgil yeni sistemi şöyle anlattı: “Reklam, tüketicinin alışveriş̧ tercihlerini etkileyen en önemli unsurlardan birisi. Müzik yayını hizmetimizi, teknolojinin getirdiği yenilikleri takip ederek ve kaliteli bir biçimde devam ettirirken, müzik yayınları arasında reklam yayını ile hizmet alanımızı genişlettik. Reklam, bugün markaların tanınması ve müşteri kitlesinin artmasında çok önemli bir araç. Eskiye göre daha fazla mecra ile tüketiciye ulaşmak mümkün ve bu mecralar sürekli gelişiyor. Sosyal medyanın da devreye girmesiyle ise inanılmaz bir çeşitliliğe ulaştı. SMG, müzik yayını ile AVM’ler ve mağazalarda tüketiciyle birebir en görünür iletişimi kuruyor. Reklam yayını ile de bu iletişim bir adım daha ileriye taşınmış olacak. Son çalışmamız olan ortak alanlarda sesli reklam yayını projesini geliştirmeye 3 yıl önce başladık ve şimdi de reklam yayınlarını gerçekleştiriyoruz. Reklam spotlarını müzik yayının arasına yerleştiriyoruz. Reklam kirliliği olmaması için gün boyu yayınlanacak reklam adedi ve saniyesini sınırlı tutuyoruz. Bu sistem ile sektörün artan ihtiyaçlarına uygun bir çözüm üretmeyi hedefledik. Şu an müzik yayını hizmetimizin devam ettiği ve sistemin kurulu olduğu AVM’lerden bir çoğu ile reklam yayın hakları sözleşmesini yaptık. Hedefimiz, Türkiye’de bu yeni mecra kullanımını yaygınlaştırmak.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.