Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Meram Un ve Pare Küp Şeker, Tüm-Al ile güçlenecek

Editör
Abone Ol:

Albayrak Şirketler Grubu’nun ikinci nesil gençlerinin bir araya gelerek 2008 yılı başında Konya’da kurdukları Tüm-Al, büyüme yolunda önemli adımlar atıyor.

Tüm-Al Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Albayrak, “Biz geleceğin mesleğinin lojistik olduğuna inanıyoruz. Bunun içinde üretim ve pazarlama dallarının birbirinden ayrılması taraftarıyız. Tüm-Al’ın kurulma amacı tamamen pazarlama dalına yönelik. 2009 yılında bir yıllık başarımız bize çok umut verdi ve şirketimizi büyütme kararı aldık. Yeni ortakları da bünyemize dahil ettik ve hem sermaye hem de beyin olarak güçlenerek daha verimli ve başarılı işlere imza atmayı planlıyoruz” dedi.

“Ailemizin markaları olan ‘Meram Un’ ve ‘Küp Şeker Pare’nin bayiliklerini üstlenerek işe başladık. Açıkçası taşın altına biz de elimizi koyduk” diyen Albayrak, iyi bir yerde olmak için kaliteli ve güvenilir bir ürün portföyüne sahip olunması gerektiğinin bilincinde olduklarını belirtti.
 
Sahip olduğukları markaların, bu sektöre girmelerini biraz daha kolaylaştırdığını belirten Albayrak şöyle devam etti;
“Şunun altını çizmem gerekiyor ki, tamamen kurumsal bir yönetim anlayışı ile yola çıktık. Tüm-Al tamamen bireysel kurulmuş bir şirkettir ve Albayrak Grup’tan yönetim olarak ayrıdır. Üretim ve satış kanallarını birbirinden ayırarak Meram Un ve Küp Şeker Pare markalarının pazardaki yerlerini güçlendirmek istiyoruz. Meram Un olarak pazarda güvenilir ve sağlam bir yere sahibiz. Fırın piyasasında bilinir bir markayız. İsim olarak duyulmasa da halkımızın büyük bir bölümü aldıkları ekmek sayesinde Meram Un markasıyla tanışmış oluyorlar ve bizim sattığımız ürünü tadıyorlar. Bilindiği gibi her un işleniş ve buğday kalitesinden dolayı aynı değildir. Meram Un olarak tamamen kuvvetli ve verimli un üretmeye özen gösteren Al-San A.Ş, (Meram Un sahibi firma) fırıncılar için bir kurtarıcı ürün pozisyonundadır. Paçal dediğimiz birçok unun karışımından oluşan hamurlarda, Meram Un diğer unları kurtarıcı pozisyondadır ve verimi arttırmak için birçok hamurkar Meram Un’u tercih etmektedir.
 
Özellikle pasta-böreklik, tip 650 ve tandırlık ürünlerimiz, Meram Un markasını yaratan ürünlerin başında gelmektedir.”
 
”Fark yaratmak istiyoruz”
 
Küp Şeker sektörünün çuval un sektöründen biraz daha farklılık gösterdiğini kaydeden Albayrak, “Bilindiği üzere çuval toz şeker fiyatı devlet tarafından açıklanmaktadır ve rekabet şansı pek yoktur. Küp Şeker Pare markasının Türkiye distribütörlüğünü üstlenen firmamız Al-Paş A.Ş.’nin (Küp Şeker Pare sahibi firma) geçmişte kurduğu bayilik sistemini sürdürmekte ve satışlarına devam etmektedir. Gelecekte açıkta küp şeker satışının yasaklanması söz konusu, biz şimdiden sarma şeker satışına ağırlık vermekteyiz. Portföyümüzde bulunan 1 kg. (399 adet), 700 gr. ve 500 gr’lık ürünler ile tüketim alışkanlıkları konusunda farklılık yaratmak istiyoruz. Açıkçası bunların meyvelerini toplamaya da başladık” dedikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2008 yılı ortalarında Tüm-Al olarak susam ticaretine de başlamaya karar verdik. Sahip olduğumuz un müşterilerinin büyük bir bölümü susam tüketiyor. Biz de bu taleplerini karşılamak için yurt dışından soyulmuş ve kurutulmuş susam getirtiyoruz. Susam getirmekteki amacımız, müşteriler arasında bir bağ oluşturarak Tüm-Al şirketini tek un değil, bütün ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bir şirket olarak görmelerini sağlamak ve bir aile sinerjisi oluşturmaktır. 2009 yılı başında yumurta sektörüne de girmeye karar verdik. Konya ve yakın bölgelerde üretim yapan üreticilerden yumurtalarını toplayarak toptan satış gerçekleştirmekteyiz. Kısa sürede yumurta sektöründe de büyük yol aldık. Bunun en önemli sebebi üreticiler için mal satışını kolaylaştırmamız ve talepleri hemen karşılayabilmemizdir.”
 
Zahirecilerin de tercihi
 
Sektöründe deneyimli ve sevilen satış temsilcilerini bünyelerinde bulundurduklarının da altını çizen Albayrak, “Bu temsilciler günlük ziyaretlerle müşterilerimiz arasındaki bağı sürekli sıcak tutmaya özen gösterirler ve onların ihtiyaçlarını bizlere iletirler. Günlük üretim kapasitesi yüksek olan fırınlara doğrudan satış gerçekleştirmekteyiz. Bunun yanında zahireci dediğimiz un satıcılarına da satışımız vardır. Öyle ki, Konya’da faaliyet gösteren zahirecilerin çok yüksek bölümünde yerimizi almış durumdayız. Müşterilerimizin stoklarına göre günlük sevkiyat yapmaktayız ve böylece Meram Un markasının teminini her zaman kolaylaştırmaktayız” dedi.
 
“Her bölgeye kolaylıkla ulaşıyoruz”
 
Özellikle Marmara bölgesinde ağırlıklı olarak da İstanbul’da gıda toptancıları ile koordineli çalıştıklarını ve bu toptancılara paket un satışı gerçekleştirdiklerini belirten Tüm-Al Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Albayrak, şunları söyledi:
”Gıda toptancıları servis araçları ile paket ve çuvallı ürünlerimizi her bir noktaya ulaştırmaktadırlar ve bu sayede etkili bir şekilde ürünümüzün yayılmasını sağlamaktadırlar. Küp şeker satışını da tıpkı paket un satışı gibi gerçekleştirmekteyiz. Kendi alt bayilerimizi oluşturduk ve bu bayilere bölgesel olarak hangi ürünün daha verimli olacağının araştırması yapıldıktan sonra ürün teminini gerçekleştirmekteyiz. Fiyat hassasiyeti ile hareket ederek bir bölgede birden çok bayilik oluşturuyoruz. Hem bayilerimizi fiyat konusunda çakıştırmamaya özen gösteriyoruz, hem de her bölgeye kolaylıkla ulaşım sağlıyoruz. Yumurta satışını toptan gerçekleştirdiğimiz için kamyon bazında satışlarımızı direkt olarak üreticinin çiftliklerinden yapmaktayız. Bunun yanında kısa vadede soğuk hava deposu tesisi kurma gibi bir projemiz var. Bu depolara da mal çekerek satışımızı kendi depolarımızdan kendi filolarımızla  gerçekleştirebiliriz. Fakat biz taze ve yeni çıkmış ürünü tüketiciyle buluşturmayı düşünmekte olduğumuz için direkt satışa her zaman sıcak bakmaktayız. Ulusal zincir firmalarla belli bir çalışmamız yok. Fakat İstanbul’da birkaç yerel zincir markayla çalışmalarımız var ve insert bedeli karşılığı mağazalarında yer almaktayız.
2008’in ilk yılımızdı ve kendimizi piyasaya tanıtma çalışmaları ile geçti. Bunu başardığımıza inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik krizin ve piyasaların günden güne kötüye gitmesinden dolayı tamamen müşteri analizine ağırlık verdik. Sağlam ve kaliteden ödün vermeden çalışan bayilerle birlikteliğimizi devam ettirmeye gayret gösterdik.
 
Tüm-Al olarak 2009 yılına çok önem veriyoruz. Girmiş olduğumuz yumurta sektörü ve gıda piyasalarına verdiğimiz önemden dolayı ciromuzu ikiye katlamayı planlıyoruz. Gerekli Ar&Ge ve altyapı çalışmalarımızı bu yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. 2009 yılı içinde yaptığımız bu çalışmalar sonrasında 2010 yılında Türkiye’nin en büyük 2 bin 500 firması listesinde yer almayı hedefliyoruz.”
Pazarın geleceğine de değinen Albayrak, “Gıda piyasası asla bitmeyecek bir piyasa. Biz de bu sektörün rahatlığı içinde geleceğe umutla bakıyoruz. Fakat içinde bulunduğumuz küresel ısınma bizleri çok derinden etkilemekte. Bunun içindir ki, sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı planlıyoruz. Üzerinde yaşadığımız ve gelecek nesillere bırakacağımız bu topraklara sahip çıkmamamız gerektiğini düşünmekteyiz.
 
Satışını gerçekleştirdiğimiz un ve şekerler de ihracat yapabilme gibi bir şansımız yok. Üretici firma olma zorunluluğu var.
 
Fakat yumurta da ihracat yapma gibi bir projemiz var ve gerekli bütün çalışmaları tamamladık. Kısa vadede mevcut pazarımızı güçlendirmek gibi hedefimiz var. Uzun vadede de müşterilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ürün yelpazemizi genişletme projelerimiz var” dedi.
Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

Yazar:

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Devamını Oku

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

Yazar:

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Devamını Oku

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

Yazar:

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER