Firmalardan
Nudo, Türkiye pazarını 1 yılda 4’e katlayacak
Dünyada 104 milyar adet Noodle tüketiliyor.
Dünyanın yaklaşık 50 ülkesine 2013 yılında 240 bin ton un ihracatı yapan, 100 milyon doları aşan ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisi için katma değer oluşturan Erişler Gıda, 3,5 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda NUDO markasını piyasaya sundu. Uzak Doğu mutfağının değişmezi noodle, NUDO sayesinde Türk damak zevkine uygun hale geldi.
Sıcak suyla 3 dakikada hazırlanarak pratik, hızlı aynı zamanda doyurucu ve lezzetli bir alternatif sunan NUDO; sofra, bardak ve poşet şeklindeki ürünleriyle tüketicilerle buluşacak.
Erişler Gıda Perakende Grubu Genel Müdürü Abdullah Eriş, lansman toplantısında şunları söyledi:
“21. yüzyılda artık gıda üretmek bir vicdan meselesi haline geldi. 64 yıldır gıda alanında çalışan Erişler Gıda olarak NUDO’yu sağlığa zararlı hiçbir katkı maddesi kullanmadan ürettiğimiz için bugün içimiz çok rahat. NUDO’ya tüketiciler nezdinde yıllardır pek çok tartışmaya konu olan MSG eklenmemiştir ve gıda renklendiricisi, yapay koruyucu, tatlandırıcı ve yapay aroma içermemektedir. Bu yüzden çalışanların, gençlerin ve çocukların 7’den 70’e herkesin severek tükettiği noodle’u doğal ve sağlıklı bir forma kavuşturarak tüketicilerle buluşturduğumuz için çok mutluyuz.”
Bu pazara ilk giren Türk firması olarak jenerik marka olacaklarına inandığını belirten Abdullah Eriş, NUDO’nun Erişler Gıda’nın perakende sektöründeki taşıyıcı markası olacağını vurguladı. Erişler Gıda olarak bugün dünyanın yaklaşık 50 ülkesine 2013 yılında 240 bin ton un ihracatı yaptıklarını ve bu ihracatla ülke ekonomisi için 100 milyon doları aşkın katma değer oluşturduklarını belirten Abdullah Eriş, bu tecrübeyi NUDO’ya da taşıyacaklarına dikkat çekti.
Abdullah Eriş, NUDO’yu önümüzdeki dönemde ihraç etmeyi planladıkları öncelikli hedef pazarları arasında; Avrupa Birliği ve komşu ülkelerin yanı sıra Afrika Ülkeleri ve Orta Doğu ülkelerini sıraladı. Tüm dünyada hızla artan noodle tüketimi ve NUDO’nun sağlıklı ve katkısız formülü sayesinde ihracatta önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çeken Abdullah Eriş, 2023 yılında 150 milyon dolarlık NUDO ihracatı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Erişler Gıda Perakende Grubu Satış Müdürü Niyazi Hamzaoğlu NUDO için yolculuklarına ‘Neden Türkiye’de damak zevkimize uyan noodle yok?’ sorusuyla başladıklarını belirtti. Dünyada artan noodle tüketimine dikkat çeken Niyazi Hamzaoğlu şunları söyledi:
“Dünyada 5 bin yıllık mazisi olan noodle, tüm dünyada hızlı yaşam trendinin giderek yaygınlaşması ve genç nüfusun yaşam tercihlerine uygunluğundan ötürü her geçen gün daha fazla tüketilmektedir. Rakamlara baktığımızda, dünya genelinde 2012 yılında gerçekleşen noodle tüketimi, 102 milyar adete ulaştı. Türkiye’nin yakın çevresindeki ülkelere baktığımızda ise Rusya’da 2,1 milyar adet, Suudi Arabistan’da 590 milyon adet, Kazakistan ve Özbekistan gibi Türki Cumhuriyetlerde ortalama 150’şer milyon adet ve Almanya’da ise 200 milyon adete yakın noodle tüketildiğini görüyoruz. 2022 yılında ise noodle tüketimi 200 milyar adetleri geçecek.”
Firmalardan
Sultan Etçi, PLAT Zirvesi’nde platin sponsoru olarak yer aldı
Bu yıl 9. su düzenlenen ve sektörün en prestijli organizasyonlarından biri haline gelen Private Label Zirvesi, 1.700 katılımcı ve 4.500 başvuru ile yoğun ilgi gördü. Hızlı tüketim ürünleri sektörünün dinamiklerini, yenilikçi çözümleri ve geleceğe yönelik fırsatlarını ele alan zirve, dolu dolu bir programla sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Sultan Etçi de, bu önemli organizasyonda Platin Sponsor olarak yer aldı.
Sultan Etçi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, zirvede yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Private Label Zirvesi, sektörümüzün yenilikçi çözümler, rekabet avantajları ve müşteri beklentilerine yönelik stratejiler geliştirmesi için eşsiz bir buluşma noktası. Firmamız uzun yıllardır private label sektörüne, BİM, ŞOK, A101 zincir marketleri ile hizmet vermektedir. Firmamız Sultan Et markasıyla %100 yerli sermayeyle 1973 yılında Ankara’da kuruldu. Bugün 300’den fazla barkod ürün çeşidimizle ülkemizin her noktasına ulaşabilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.
Sürdürülebilir büyümenin kalite, kontrol, verimlilik ve yeniliklere dayalı olduğunun bilinciyle yatırımlarımızı ve enerjimizi hep bu alanlara yönelttik.
Uygulamakta olduğumuz toplam kalite yönetim sistemleri ile tüm süreçlerimizi optimize edip risklerimizi yöneterek standart, güvenilir, verimli ve sürdürülebilir üretim gerçekleştiriyoruz. Ar&Ge bölümümüz, ürettiğimiz geleneksel ürünleri yeni teknoloji ve bilimsel çalışmalarla buluşturarak sektörde takip edilen ürünler üretmeye devam ediyor. Bu çalışmalardan doğan yeni ‘aç bitir’ ürün yelpazemiz Ocak ayında raflarda tüketicimiz ile buluşacaktır.
51 yıllık köklü geçmişimizden aldığımız güçle, her zaman değişen koşullara hızlı uyum sağlıyor ve tüketicilerimize ulaşmanın yeni yollarını arıyoruz.’’
Firmalardan
DFN’den çikolata kaplı badem dolgulu yeni nesil hurma: Tangesir
DFN, Türkiye pazarına sunduğu “Tangesir” ile atıştırmalık kategorisine yeni bir soluk getiriyor. Pozitera’nın 20 yıllık perakende deneyimiyle DFN, sağlıklı ve şık bir alternatif sunan bu yenilikçi ürünüyle dikkat çekiyor. Tangesir, önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde birçok satış noktasında tüketicilerle buluşacak.
DFN, hurmayı yalnızca bir meyve olmaktan çıkararak atıştırmalık kategorisinde yeni bir standart belirliyor. Türkiye pazarına “Tangesir” adıyla sunulan bu yenilikçi ürün, günlük hayatın keyif anlarını zenginleştiren özel bir lezzet deneyimi sunuyor. Özenle seçilen hurmalar, doğal olgunlaşma sürecini tamamladıktan sonra üstün kaliteli çikolata ve taze bademle buluşturuluyor.
Her damak tadına hitap eden Tangesir, hem şık hem de pratik bir atıştırmalık olarak günün her saatine eşlik ediyor. DFN Türkiye’nin uzmanlığıyla üretilen bu özel ürün, sağlıklı ve rafine lezzetler arayanlar için vazgeçilmez bir seçenek olma özelliği taşıyor.
DFN yönetim kurulu başkanı Birol Şengel, Tangesir’in Türkiye pazarına girişini şu sözlerle değerlendirdi: “Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık kategorisine yenilikçi bir soluk getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yalnızca bir başlangıç; önümüzdeki dönemde ürünümüzü geniş bir satış ağıyla benzersiz bir şekilde daha fazla tüketiciyle buluşturmayı ve Türkiye’ye olan yatırımlarımızı hız kesmeden büyütmeyi hedefliyoruz.”
DFN, üretim sürecinin her aşamasında kalite ve güvenlik standartlarını titizlikle uygulayarak, hurmaların seçilmesinden paketlenmesine kadar her adımı dikkatle kontrol ediyor. Üretici iş ortaklarıyla kurduğu güçlü iş birlikleri sayesinde, lezzet ve kaliteyi bir araya getiren Tangesir, şimdiden dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Tangesir, yakın zamanda Türkiye genelinde çok daha fazla noktaya yayılma hedefiyle büyüyor.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.