Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Pazarama, operasyonel süreçlerini İşNet RPA hizmetleriyle hızlandırıyor!

Editör
Abone Ol:

Bilgi Teknolojileri sektörünün liderlerinden İşNet, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) hizmeti ile e-ticaret sektörünün hızla büyüyen yenilikçi platformu Pazarama’ya operasyonel süreçlerde kolay, güvenli, hızlı ve sorunsuz bir deneyim sunuyor. Pazarama, İşNet’ten almış olduğu RPA hizmetiyle insan hatası olasılığını sıfıra indirerek zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlıyor.

Pazarama Operasyonlardan Sorumlu Direktörü Ersin Ertürk ve İşNet Proje Yönetimi Grup Müdürü Şeyda Polat ile İşNet RPA hizmetinin detaylarını konuştuk.

Pazarama’nın operasyonel süreçlerinde İşNet ile gerçekleştirdiği iş birliğinden bahseden Ertürk, 2021 yılında faaliyet göstermeye başlayan ve o günden bu yana hızla büyüyen Pazarama’nın bu büyümeye paralel olarak operasyonel işlerinin sayısının da arttığını belirtiyor. Operasyonel işlerdeki artışı daha verimli yönetebilmek için İşNet ile robotik süreç otomasyonu (RPA) hizmetini hangi süreçlerde kullanabileceklerini belirlediklerini söyleyen Ertürk: “RPA hizmetini şimdilik satıcıların yükledikleri ürünlerin onaylanması, banner yükleme, ödeme kontrolleri, kampanya tanımlama vb. süreçlerimizde kullanıyoruz. Diğer süreçler ile ilgili  çalışmalarımız ise sürüyor.” diye de ekliyor.

Pazarama, robotik süreç dizaynı ve otomasyonu birimi kurdu

Süreçlerin tasarlanması ve geliştirilmesiyle ilgili yöntemlerden bahseden Ertürk: “Pazarama, henüz RPA kullanmaya yeni başladı ve süreci öğrenmeye devam ediyor. Öğrenme sürecini kısaltmak ve bu konuda daha da verimli çalışmalar yapmak için Robotik Süreç Dizaynı ve Otomasyonu birimini kurduk. İlgili ekibimiz süreçleri inceliyor, süreç sahipleriyle konuşuyor ve RPA için uygun konuları belirliyor.  Birlikte planladığımız süreci RPA’de nasıl dizayn ederiz ve en efektif şekilde nasıl kullanırız diye tartışıyoruz, sonrasında geliştirmelere başlıyoruz.” diyor.

İşNet Proje Yönetimi Grup Müdürü Şeyda Polat: “Robotik süreç otomasyonu teknolojisinin  en büyük faydası tekrarlayan işlerinizi otomatikleştirmek ve robotlar üzerinden gece/gündüz istediğiniz saatlerde işlerliğini sağlamak. Bu şekilde , yetkin ve kalifiye iş gücünüzü daha verimli konulara odaklayabiliyorsunuz.” diye belirtirken Ertürk ise: “Şu ana kadar 12 süreç canlıda çalışmakta olup bu süreçlerden ortalama %80 oranında zaman tasarrufu sağlandığını gördük. Örneğin ürün onaylama işleminde ayda 1 kişinin 25 tam gün eforu ile yapabildiğini, RPA robotları ayda 5 günlük efor ile yapabildi.” şeklinde, sürecin Pazarama nezdindeki faydasını açıklıyor.

RPA, insan kaynağının daha verimli işlerde kullanılmasına fırsat yaratıyor

Ertürk: “Robotik süreç otomasyonunun hatayı azaltma gibi bir faydası gerçekten var. Bunun yanı sıra, işlem sürelerini kısaltmak, 7/24 rutin ve zaman alan süreçlerde çalışarak insan kaynağının daha verimli işlerde kullanılmasına fırsat yaratmak gibi faydaları da bulunuyor.” şeklinde konuşurken, RPA hizmetinden faydalanmaya başladıktan sonra ekip arkadaşlarının rutin süreçler için harcadıkları zamandan da kazanım elde ettiklerini ve çalışan memnuniyetini de artırdıklarını söylüyor.

Ertürk ve Polat ile yaptığımız sohbette, Pazarama’nın otomatize edilecek olası süreçlerin analizini yaparken İşNet’ten de tavsiye aldıklarını ve önceliklendirmeleri yaparken birlikte hareket ettiklerini öğreniyoruz. Ertürk: “Biz Pazarama olarak, İşNet’ten aldığımız RPA hizmetinden çok memnunuz.” diyerek İşNet ile iş birliklerinin uzun soluklu olacağına dair yeşil ışık yakıyor. Polat ise, bu iş birliği süresince Pazarama’nın rekabette bir adım daha öne geçmesine katkı sağlamak üzere, operasyonel verimliliği artırmaya yönelik çalışmalarını özenle sürdüreceklerini belirtiyor.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Obase’in akıllı arama motoruna, uluslararası üstün başarı ödülü

Editör

Yazar:

Türkiye’nin öncü çözüm sağlayıcısı ve yazılım şirketi OBASE, e-ticaret sitelerinde çok sayıda ürün veya içerik arasından en hızlı ve en doğru sonuçları sunan NLP tabanlı semantik arama motoru SmartFind ile başarılarına bir yenisini ekledi. SmartFind, ISSIP (International Society for Service Innovation and Performance) ödülleri kapsamında ‘Üstün Başarı Ödülü” alarak ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Online alışverişlerde aranan ürünün en doğru eşleşme, en geniş ürün yelpazesi ve en uygun sıralama ile sunulmasını sağlayan SmartFind, e-ticaret anahtar göstergelerini iyileştirerek ciroda artış sağlamaya odaklanmış bir çözüm olarak ulusal ve uluslararası arenada öne çıkıyor.

Hizmette inovasyona ödül

ISSIP Mükemmellik ve Hizmet Yeniliği Ödülü, her yıl ISSIP Ödül Komitesi’nin değerlendirmesine göre kendi kategorilerinde sunulan yenilikçi çözümleri tasarlamış, geliştirmiş veya uygulamış şirketlere veya organizasyonlara veriliyor. Bu prestijli ödülün Obase için değeri hakkında konuşan Kuruc Ortak Banu Dal, “Ar-Ge Merkezi olarak geliştirdiğimiz ve hayata geçirdiğimiz projelerle yapay zeka , iş zekası ve akademik alanlarda birçok yerel ve uluslararası ödüller aldık. SmartFind ile almış olduğumuz ISSIP Ödülleri, sunulan katma değerli hizmetin küresel arenada takdir edilmesi açısından çok önemli. E-ticaretin bu denli geliştiği bir dönemde, sonuç getirme oranını yüzde 99,8’e çıkaran SmartFind, firmaların gelirlerini ciddi ölçüde artırıyor ve bu yönüyle eşsiz bir fayda sağlıyor. Ürün geliştirme ekiplerimiz çok yakında üretken yapay zeka ile ürün görselinden arama özelliğini entegre edecek çalışmaları da tamamlayacaklar” dedi.

Site terk etme oranı düşüyor, gelir artıyor

E-ticaret sitelerinde, ziyaretçilerin aradıkları ürünleri bulamamalarından kaynaklanan kötü müşteri deneyimleri, satış dönüşüm oranlarını olumsuz etkileyen başlıca faktörler arasında yer alıyor. Site içi arama motorlarının basit bir yazım hatası sebebiyle yanlış sonuçlar vermesi veya benzer kelimelerle ilgisiz ürünler sunması, ziyaretçilerin siteden ayrılma oranını artırarak hem ciro kaybına hem de müşteri memnuniyetsizliğine neden oluyor. Yapay zeka desteği ile sonuç getirmede yüzde 99,8 gibi yüksek bir başarı oranına ulaşan SmartFind, site terk oranlarını minimize ederken, ‘aradığınız ürün bulunamadı’ mesajından kaynaklanan olumsuz deneyimleri de ortadan kaldırıyor. SmartFind’ı kullanan sitelerde, yapay zeka teknolojileri sayesinde en iyi eşleşen sonuçlar sunuluyor ve bu da ürünlerin sepete eklenme oranlarında yüzde 50’ye varan bir artış sağlıyor.

Devamını Oku

Firmalardan

Beypazarı Maden Suları’ndan açıklama var!

Editör

Yazar:

Beypazarı Maden Suları Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, İsviçre’de yaşanan gelişmelerle ilgili şu açıklamada bulundu: “Tartışmalara konu olan ve talebimiz üzerine tarafımıza yeni gönderilen İsviçre kaynaklı analiz sonucunu şeffaf bir şekilde bizzat paylaşmak istedik. Maden suyumuzun değerleri Avrupa Birliği mineralli su kriterlerine ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygundur. Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre’de yaşanan bu durum Avrupa Birliği ve İsviçre mevzuatının farklılığından kaynaklanmaktadır. Doğal maden suyumuz, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde olup üretim sıklığı ile orantılı olarak düzenli bir şekilde denetlenip, analiz edilmektedir. Yer altında doğal olarak oluşan maden suyumuz tam 68 yıldır aynı kaynaktan, el değmeden şişelenmekte ve bütün ülkelere aynı içerikte ürün gönderilmektedir.”

Devamını Oku

Firmalardan

Dünya lezzetleri CarrefourSA’da buluştu

Editör

Yazar:

CarrefourSA Türk ve Dünya mutfağının farklı lezzetlerini Fulya CarrefourSA Hiper mağazasında bir araya getirdi. CarrefourSA’nın ev sahipliğinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Taste of the World” etkinliğine Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, İsveç, İsviçre, Yeni Zelanda Ticaret Ofisleri ve ikili Ticaret Odaları katıldı. Türkiye ile birlikte 12 ülkenin geleneksel lezzetlerinin tadıldığı etkinlikte misafirler ülkelerin şefleri tarafından hazırlanan özel lezzetleri deneyimledi.

Türkiye’nin bir gastronomi ülkesi olduğunu ve ilk kez böyle bir etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade eden Kartallıoğlu, “Bu buluşmaya ev sahipliği yapmak bizler için de oldukça değerli. 59 ilde 11 bine yakın çalışanımızla birlikte hizmet verdiğimiz 1000’den fazla mağazamızda “Yeni Nesil Market” vizyonumuz doğrultusunda 40 binden fazla yerli ve global markaların ürünlerini müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bugün burada yer alan 11 ülkenin de farklı kategorilerindeki ürünleri mağazalarımızda, raflardaki yerini alıyor. Bu buluşmayla ülkelerin yemek kültürünü paylaşmalarını ve öğrenmelerini amaçlarken, aynı zamanda ülkeler arası ticari ilişkileri de güçlendiriyoruz. Uluslararası ilişkilerde gastrodiplomasinin önemi çok büyük. Bu etkinlikte yemek kültürümüzü ve lezzetlerimizi paylaşırken; ülkelerin ulusal ürünlerini CarrefourSA çatısı altında sunmalarına da destek veriyoruz.” dedi.

Açılışta ikili ticaret odaları ve ofisleri adına konuşan Türk-Fransız Ticaret Derneği Başkanı Franck Mereyde, etkinlikteki her standın eşsiz bir kültürü ve nesilden nesile aktarılan bir geleneği temsil ettiğine dikkat çekti. Değerli ev sahipliği için CarrefourSA’ya ve katkılarından dolayı ülke şeflerine teşekkür eden Mereyde, “Değişik kültürlerden zengin lezzetlerin konuklarla buluştuğu bu gece, üye firmalarımıza uluslararası iş ve pazar geliştirme fırsatlarını da beraberinde sunmaktadır. Kültürel zenginliklerimizi beraber kutlayalım, ticari iş birliklerimizi güçlendirelim.” şeklinde ifade etti.

Türkiye dahil 12 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, ülkeler kendi mutfaklarının öne çıkan lezzetlerini sergilemek için hazırladıkları stantlarda kruvasan, sosisli sandviç, cacık, peynir çeşitleri, çikolatalar, cipsler, makaronlar ve daha birçok seçenek ile davetlilere unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşattılar. Türkiye ise Lezzet Arası şeflerinin özel olarak hazırladıkları yaprak sarma, içli köfte ve perde pilavı yemekleriyle Türk lezzetlerini tanıttı.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER