Firmalardan
Penta Teknoloji 26. yıla hedef büyüterek giriyor
2015 yılını 1,5 milyar liranın üzerinde ciroyla kapatacak olan şirket, 2016 yılında dağıtıcısı olduğu tüm markalarda liderliği, 2017 yılında ise halka açılarak yeni satın almalarla yola devam etmeyi hedefliyor.
Türkiye’nin önde gelen teknoloji dağıtıcılarından Penta Teknoloji, 25. yılı geride bırakırken şirketin mevcut durumuna ilişkin bilgileri ve önümüzdeki dönem hedeflerini düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı. Tamamlanmak üzere olan 2015 yılını 1,5 milyar liranın üzerinde ciroyla kapatacak olan şirket, 2016 yılında dağıtıcılığını yaptığı tüm markalarda lider olmayı, 2017’de ise halka açılarak yeni satın almalarla yola devam etmeyi hedefliyor.
Girişimcilik konusunun ve “Türkiye’den garaj hikayesi çıkar mı?” tartışmalarının henüz gündemde yoğun şekilde yer almadığı 90’ların başında dört üniversite öğrencisi tarafından küçük bir ofiste kurulan Penta, 25 yıllık geçmişinde pek çok ilke ve başarıya imza attı. Bugün dağıtıcılığını üstlendiği 50’den fazla küresel markaya ait 7000 çeşit ürün ve 6000’in üzerinde iş ortağı bulunan şirketin sadece 2015 yılı içerisinde tescil edilen başarılardan bazıları ise şöyle:
Bilişim 500 araştırmasında ilk 10’a giren Penta Teknoloji, “Masaüstü Bilgisayar ve OEM Ürünleri” kategorisinde Birincilik Ödülü’nün sahibi oldu. Kısa süre önce açıklanan “Accenture Dijitalleşme Endeksi” raporu sonuçlarına göre “Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ekipmanlarının Toptan Ticareti” kategorisinde “Türkiye’nin En Dijital Şirketi” seçilen şirket son olarak “Capital 500 – Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi” araştırmasında “Karlılığını En Çok Artıran Şirket” ödülünü aldı.
İş ortaklarıyla birlikte büyüdü
Penta Teknoloji’nin başarısının temelinde “her zaman esnek ve büyümeye açık olmak” ve “asla müşterisine, yani bayilerine rakip olmamak” ilkelerinin yattığının altını çizen şirketin kurucularında Genel Müdür Mürsel Özçelik, şirketin kilometre taşlarını şu sözlerle dile getirdi: “Penta kurulduğu günden bu yana sektördeki gelişmeleri yakından takip ederek, kendinin yanı sıra iş ortaklarını da yeni gelişmelere ve büyümeye taşıyacak doğru adımları atmaya odaklandı. Bu doğrultuda 1997 yılında Türkiye’nin alanında ilk B2B e-ticaret sitesi olan Bayinet.com.tr kuruldu. İlerleyen yıllarda Türkiye’de en çok kullanılan ilk 100 internet sitesi arasına giren Bayinet, aynı zamanda kredi kartı ile taksitli satış yapan ilk B2B sitesi olma unvanına sahiptir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik krizlere karşın gelişmeye devam eden Penta bayi kanalını daha da genişletirken; 2001-2006 arasındaki 5 senede 15 kat büyüyerek, teknoloji dağıtıcısı şirketler arasında ilk üçe girdi. 25. yaşı geride bıraktığı 2010 yılında Yıldız Holding bünyesine katılan Penta Bilgisayar, 2012 yılında Mersa Sistem ile birleşerek Penta Teknoloji adını aldı.”
Penta Teknoloji’nin 2013 yılından bu yana Medyasoft, Ekip Elektronik, Beyaz İletişim ve Sayısal Grafik’i satın alarak bünyesine dahil ettiği yeni markalar ile değer katan dağıtıcı olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Mürsel Özçelik, Kasım ayında duyurulan “Penta Teknoloji Merkezi” ve “Penta Bulut”un uygulamalarının da şirketin iş faydasını ön plana çıkaran katma değerler zincirine eklenen yeni halkalar olduğunu, benzer uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi. Hizmete girdiği günden bu yana ihtiyaçlara göre sürekli olarak güncellenen Bayinet’in yeni sürümünün de gelecek günlerde duyurulacağını belirten Özçelik, ek olarak “Kanala sunduğumuz avantajlar son kullanıcıya da avantaj olarak yansıyor. 10’dan 10’a Sevkiyat ile iş ortaklarımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına ulaşabildiğimiz her bölgeye kendi sevkiyatımızla ulaşıyoruz. Bu hizmetimiz sayesinde hem iş ortaklarımıza hem de son kullanıcılara sağlamlık ve hız avantajı sunuyoruz. Penta olarak bir anlamda teknolojinin nöbetçi eczanesi olma işlevini üstleniyoruz.” dedi.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.