Firmalardan
Profilo Ödeme Sistemleri’nde hedef organize perakendeciler
1985 yılında KDV’nin uygulamaya geçmesi ile yazarkasa kullanımı zorunluluğundan sonra Profilo Holding yazarkasa üretim, satış, pazarlamasına ülkemizde öncülük etti.
Profilo, Olivetti, Telestar markaları ile Profilo Telra bünyesinde bir birim olarak yürütülen çalışmalar artık Profilo Teknoloji Hizmetleri Grubu’nun E Data Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adlı şirketinin bünyesinde devam ediyor. 20 yılı aşan sektör tecrübesi ile ödeme kayıt edici cihazlar konusunda yeniden yapılanan firma geniş ürün yelpazesi ve satış/servis ağı ile son kullanıcıya ulaşmakta.
Yeni ürünler hazırlanıyor
Olivetti, Profilo ve Telestar markaları sadece ülkemizde değil ödeme kayıt edici kullanan tüm ülkelerde bilinen ve aranan markalar olduğunu söyleyen Satış ve Pazarlama Direktörü Oktay Giray, hedefleri hakkında şunları söyledi:
“Ürünlerimiz mahalle arasındaki küçük işletme diye tabir ettiğimiz bakkal, market ve eczane benzeri işletmelerde, cadde üzeri lokanta, giyim mağazası gibi işletmelerden orta ölçekli market ve mağazalardaki satış noktalarında kullanılmaktadır. Önümüzdeki dönemde orta üzeri ve büyük ölçekli market-mağazalarda da yaygınlığımızı arttırmayı hedefliyoruz.
2010 bizim için gerçekten önemli bir yıl olacak. Amacımız 2010 sonunda Türkiye’de yazarkasa pazar payımızı arttırmak, farklı satış kanallarında yapacağımız aktivite ve satışlar ile yeni geliştireceğimiz projelerle sektöre daha iyi hizmet vermek olacaktır. Ayrıca süregelen mevcut kanallarımızla da güçlenerek yolumuza devam etmek istiyoruz.
Yeni ürünler geliştirme, pazar geliştirme ve pazar genişletme en önemli stratejilerimizden birkaçıdır.
Yazarkasa işini farklı segmentlerde adreslemek ve doğru noktalarda doğru ürünleri konumlandırarak, son kullanıcıda algı değiştirerek “Yazarkasa nerden alınır” sorusuna yanıt vermeyi hedefliyoruz. Bunun için satış noktalarına gerekli eğitimleri verip, pazarlama faaliyetleri ile satışı destekleyerek ve ilgili firmaların insertlerinde yer alarak son kullanıcıyı yönlendirmeyi ve bilinçlendirmeyi planlıyoruz.
Burada son kullanıcı yazarkasa ile ilgili kanuni yükümlülüklerini bilerek kullanması ve doğru hizmetleri tarafımızdan alıyor olması bizim için çok önemlidir.”
Giray, Profilo Ödeme Sistemleri tarafından satışı yapılan ürünlerin satış sonrası kurulum ve servis hizmetleri yurt çapında yaklaşık 400 servisi olan Profilo Elektronik Servis A. Ş. (PESAŞ) aracılığı ile yapıldığına dikkat çekti. “Pazara gidiş modelimiz, distribütörler ve bölgesel bayiler-dağıtıcılar üzerinden olmaktadır. Yaygın dağıtım ve satış ağına sahip olmamız ürünlerimizi pazarın her noktasına yani talep olan her noktaya ulaştırmamızı sağlamaktadır” diyen Giray, ürünlerinin teknolojileri hakkında da bilgi verdi:
“Profilo grubu olarak KDV’nin 1985’de yasallaşma sürecinin başından beri sektörün en önemli aktörlerinden birisiyiz. Bu sektörde kullanılan toplam yazarkasalardaki pazar payımız ve sektördeki trendleri belirlemedeki öncülüğümüzle kendini göstermekte. Yazarkasada özellikle kağıt israfına son veren “Elektronik Kayıt Ünitesi” büyük bir kolaylık ve yenilik. Yazarkasalardaki bu uygulamanın Türkiye’deki ilk patenti bize ait. Biliyorsunuz termal baskıda zamanla fişlerin silinme riski olduğundan fişleri saklamak yerine kayıt ünitelerini saklamak daha kolay olmaktadır. Müşteriler de artık kağıt saklamaktansa bu tür teknolojik özellikleri daha yoğun olarak kullanıyorlar. En önemli özelliğimiz gelen talep ve istekler doğrultusunda, yeni teknolojileri de ürünlerimize adapte ederek sürekli AR-GE çalışmaları ve gelişim içinde olmamızdır. Mali onaylı olup satışı devam eden barkot okuyucu destekli 12 yazarkasa ve 2 pompa yazarkasa modelimiz vardır.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.