Connect with us

Firmalardan

Selahiddin Nas’tan, şalgama içecek reyonlarında yer veren marketlere teşekkürler

Editör
Abone Ol:

Kilikya Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas, Kilikya Şalgam’ın marka hikayesini, hayallerini ve kariyer yolculuğundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Nasıl Başardım” konulu konferansta Kilikya Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas, Kilikya Şalgam’ın marka hikayesini, hayallerini ve kariyer yolculuğundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere ideallerini gerçekleştirirken hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye etti. Sohbetin akışında öğrencilerden ard arda gelen meraklı sorular cevaplanırken keyifli, neşeli ve bir o kadar da ilham verici dakikalar yaşandı.

Kilikya Şalgam Yönetim Kurulu Başkanı Selahiddin Nas, “Şalgamın lezzetindeki değişmeyen muhteşem tadı yakalamak deneyimin verdiği sonuçtur, hammadde planlama ve üretim planlama dikkat edilmesi gereken önemli detaylardır. Şalgamın hammaddesini oluşturan şalgam turpu ve mor havuç Türkiye’de sınırlı bölgede yetiştirilen nadide bir sebzedir. Mor havuçlar Türkiye’de Konya Ereğli ve Hatay Kırıkhan bölgesindeki kil toprakların dokusundan dolayı sadece bu bölgelerde üretilebilmekte. Şalgam içeceğinin lezzetinde standartları korumak çiftçilerle yapılan sözleşmeli tarım tedariği ile mümkün olur bu sayede 12 ay ürünü uygun koşullarda saklanarak kesintisiz üretime adım atılır. Şalgam fermantasyon yöntemi ile üretilir, fermantasyon süresi mevsimine göre 30-50 gün olarak değişir ve fermantasyon süresi ideal ürün için önemli bir aşamadır. Şalgam şekersiz ve glutensiz olma özelliği ile sağlıklı bir içecektir. Keyifli içimi sayesinde her yemeğin yanında tercih edilebilir, hatta şalgam tek başına da keyifle içilebilir ve ikram edilebilir. Soğuk olarak tüketildiğinde damakta bıraktığı muhteşem tat içen kişide alışkanlık yaratır. Şalgamın glutensiz olma özelliği, üretimde kullanılan bulgurun laktik asit fermantasyonu sırasında mayalar tarafından tüketilmesinden gelir. Probiyotik olma özelliği ile şalgam sindirimi kolaylaştıran, boşaltımı hızlandıran bir içecektir. Şalgam üretiminde doğal kaya tuzu kullanılır, tuz oranı her markada değişir ve bu oranlar ürün ambalajlarının üzerinde yer alır. Tuz yeteri miktarda kullanılması sağlık için gerekli olduğu diyetisyenler ve sağlık uzmanları sıkça dile getirmektedirler. Özellikle yaz aylarında terleme ile vücuttan atılan tuzun yerini şalgamla tolere etmek tavsiye edilebilir” dedi.

Kilikya Şalgam’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra Şalgam Üreticileri Derneği ŞALGAMDER Yönetim Kurulu Başkanı, Çukurova Bayiler Derneği ÇUBAYDER Yönetim Kurulu Başkanı, Akdeniz İhracatcılar Birliği AKİB Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Sanayici İş Adamları Derneği ADSİAD ‘da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini de aktif olarak yürüten Selahiddin Nas, şalgamın Dünyada tanınmadığını ve üretime başladıkları 2006 yılından bu güne dünyada pek çok ülkeye şalgamı tanıtarak bugün 30 û aşkın ülkeye düzenli ihracat gerçekleştirdiklerini de belirtti. Şalgamın milli içeceğimiz olduğunu Dünyada sadece Türkiye’de üretilen bir ürün olma özelliği ile sahiplenmemiz gerektiğini belirtti.

Evlerde şalgam üretilmesinin yaygınlaşmasının şalgamın tanınırlığına etkisinin olduğunu, evde şalgam yaparken özellikle havucun üzerinde ve dokusunda bulundurduğu kil toprakların fırçalanmasını ve derinlemesine temizliğin yapılmasını tavsiye etti, şalgam üretiminde hijyenin önemli olduğunun da altını çizdi.

Şalgamın marketlerde sirke reyonlarından çıkarılıp içecek reyonlarında bulunmasının kategori gelişimine katkısı olacağını ve tüketici erişiminin daha kolay olduğunu belirterek, şalgama içecek reyonlarında yer veren marketlere teşekkür etti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER