Firmalardan
“Türkiye’de ekonomik kalkınma, dijital dönüşümle gerçekleştirilecek!”
24 konuşmacı ve 250’den fazla katılımcının ağırlandığı 18. Univera Teknoloji Günü (UTG), 25 Nisan Perşembe günü Elite World Asia Hotel’de gerçekleştirildi.
Honeywell’in ana sponsorluğunu üstlendiği etkinliğin bu yılki özel konuğu Cem Seymen oldu. Farklı sektörlerden katılımcının ağırlandığı zirvede, Univera’nın yerli yazılımları uygulamalı şekilde paylaşıldı. Drone’larla yapılan temsili depo sayımı, büyük beğeni topladı. Univera Teknoloji Günü’nün oturum sponsorluklarını Microsoft, SOTI ve Univis üstlenirken Türkiye’nin öncü kurumlarından BMC, Düzey Pazarlama ve Doğuş Gıda’nın yer aldığı etkinlikte, Univera’nın kurumsal çözümleriyle entegre edilen iş süreçlerindeki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
20 metrekarelik ofisten 26 ülkeye yerli yazılım ihracına…
Etkinliğin açılış konulmasını yapan ve ülke ekonomisi için katma değeri yüksek teknolojiler geliştirdiklerini belirten Univera Genel Müdürü Cüneyt Ersin, şunları aktardı: “1992 yılından bu yana yerli teknoloji çözümleri üretiyoruz. İzmir’de 20 metrekarelik bir ofiste temellerini attığımız Univera, bugün 160 kişilik ekibi ile 26 ülkeye yazılım ihraç ediyor. Ciromuzun %12’sini ihracattan elde ediyoruz. Hedefimiz bu oranı %45 seviyesine çıkarmak. Tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiğimiz yazılımlar sayesinde her yıl yaklaşık 25-30 milyon doların Türkiye ekonomisinde kalmasını sağlayarak ciddi bir katma değer yaratıyoruz. İlk günkü azimle, geleceğin kurumsal çözümlerini tamamen otonom hale getirmek hedefiyle çalışıyoruz” dedi.
“Türkiye ekonomisinin yeni hikayesinde, tarım ve teknoloji son derece hayati bir noktada.”
Türkiye’nin dünyaya ayak uydurabilmesi için katma değeri yüksek teknolojiler üretmesi gerektiğine değinen CNN Türk Ekonomi Editörü Cem Seymen, “Ekonominin temel dinamikleri artık yüksek teknolojiyle yönetiliyor. Bizim ülke olarak birçok şeyi gözden geçirmemiz ve çocuklarımıza algoritma, matematik ve yapay zekanın önemini anlatmalıyız” dedi. Türkiye ekonomisinin yeni hikayesinde tarımın son derece hayati bir noktada olduğunu söyleyen Seymen, “Bu topraklarda 8 bin yıldır tarım yapılıyor ancak her yıl zam şampiyonu nedense bir sebze oluyor. Üretimde, dağıtımda ya da diğer süreçlerde yapılan hatalar çoğu zaman hem ülkemize hem de halkımıza pahalıya patlıyor. Bu gibi durumların engellenmesi ve Türkiye’nin yeni ekonomi hikayesinin ve kalkınmanın gerçekleşmesi için dijital dönüşüm ve teknoloji kullanımı büyük önem arz ediyor” dedi.
“Dijital dönüşümde arı gibi olmalıyız”
Bal arılarının davranışlarından hareketle yapay zeka alanında ortaya koyduğu Yapay Arı Kolonisi (Artifical Bee Colony) algoritma çalışmasıyla “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yer alan Erciyes Üniversitesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa da etkinlikte bir sunum yaptı. Dijital dönüşüm süreçlerinde, yaşam felsefesi verimlilik olan arıların örnek alınması gerektiğinin altını çizen Karabağoa, “Onlar bir problemle karşılaştıkları zaman o problemi çözmekle kalmıyor, aynı zamanda kârlı çıkmanın yollarını arıyorlar. Arılar bir çiçekten istedikleri verimi alamadıkları zaman yeni çiçekler arıyor ve her zaman yeni buldukları çiçeğin verimliliği eskisinden çok daha fazla oluyor. Kurumlar da dijital dönüşüm süreçlerinde arılar gibi en iyiyi hedeflemeli ve her zaman kaynakların daha verimli kullanılması için çalışılmalı” dedi.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.