Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Anadolu’nun yeni ‘ahileri’ PERDER-Konya’da birleşti

Editör
Abone Ol:

Türkiye genelinde 200 marketi çatısı altında buluşturan Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun (PERDER) Konya Bölge Şubesi; Konya, Karaman ve Aksaray’da faaliyet gösteren 21 yerel marketin birleşimiyle kuruldu. Anadolu’nun seçkin değerlerinden biri olan ahilik geleneğine benzer bir yapıya kavuşan market yöneticileri, PERDER Konya Şubesi çatısı altında birleşerek, sektördeki otoritelerini arttırdılar.

Hizmet kalitelerini yükseltmek, ortak hareket ederek maliyetleri azaltmak ve rekabet güçlerini arttırmak amacıyla bir araya gelen Konya, Karaman ve Aksaraylı yerel marketler, Perakendeciler Federasyonu Konya Bölge Şubesi’ni kurdu. Çelikkayalar Market, Sincap Market, Aslımlar Market, Çetinler Market, Ergimpa Market, YHM AVM, Akçaoğulları Market, Canmar Market, Akdemir Market, Koçaklar Market, Tartan Market, Salı Pazarı Mağazalar Zinciri, Hizmet Alışveriş Merkezleri, Turuncu AVM, Kavruk Market, Altınekin Unlu Mamulleri, Vatan Market, Bepaş Gıda, Yeşilyurt AVM ve Hatun Saraylılar Market’in yöneticilerinin el birliği ile kurduğu PERDER Konya Bölge fiubesi, yerel marketlerin gücüne güç kattı.

konya perder kutu1Dernekle ilgili bilgi aldığımız PERDER Konya Şube Başkanı Çelikkayalar Alışveriş Merkezleri sahibi Ali Kaya, büyümeye açık pazar yapısı ve elverişli yatırım fırsatları nedeniyle ulusal ve uluslararası birçok perakende devinin, Türkiye ve Konya’da yatırım için sıraya geçtiğini belirtti. Ali Kaya, böylesine bir ortamda faaliyet gösteren yerel marketlerin birleşmesinin şart olduğunu söyledi. Daha önceleri Türkiye’nin birçok bölgesinde örneğine rastlanan birleşmiş yerel marketler anlayışının, PERDER ile Konya’da da oluştuğunu dile getiren Kaya, 21 market yöneticisi ile el ele verdiklerini ifade etti. Ali Kaya, bölge müdürlüğünü Konya, Karaman ve Aksaray illeri ile bu illerin ilçelerini de kapsayacak bir şekilde oluşturacaklarını kaydetti. Kaya, PERDER Konya fiubesiyle ilgili soruları şöyle cevapladı:

Yerel marketlerin birleşmesinin sebebi nedir?

“Sektördeki rekabet gücümüzü arttırmak ve ortak hareket ederek maliyetlerimizi azaltmak amacıyla bir araya geldik. Konya ve çevresindeki illerde bulunan yerel marketlerin birleşmesi, kendi şehrimizin ve bölgemizin insanının kalkınmasını sağlayacaktır. Yurt dışına gidebilecek paramız yine kendi şehrimizde tutulacaktır. Bu birleşme sayesinde yerel marketlerin, ulusal marketlerle rekabet edebilme şansı doğacaktır. Bu birleşme bizi daha ileriye taşıyacak, sektörde daimi olmamızı ve kendimizi daha iyi anlatabilmemizi sağlayacaktır.

konya perder kutu2Büyümeye açık pazar yapısı ve elverişli yatırım fırsatları nedeniyle birçok perakende devinin yatırım için sıraya girdiği bir dönemde, yerel marketlerin güçlü olması ve rekabet gücümüzün artması en büyük avantajlarımızdan birisidir. Ayrıca maliyetlerimizi azaltacak olan sarf malzemelerini toplu şekilde almamız da işin ekonomik bir avantajıdır. Derneğe üye marketlerimiz sarf giderlerini toplu hareketlerle en aza indirecek. Üyelerimizin çalışan personeline eğitim ve seminerle, teknoloji bilgileri verilerek hizmet kalitesinin artması sağlanacak. Üyelerimiz arasında uyum, güven ve iş birliğinin sağlanması doğrultusunda, bu birleşmenin büyük yararı olacaktır. Ayrıca fiyat politikalarında da daha uyumlu hareket edebileceğiz. Üyeler arasında birlikteliği güçlendirecek sosyal aktiviteler ile de sektörün tanıtımını daha iyi yapacağız.

Günümüz şartlarında şehrimizde yerel marketlerin azalmasından dolayı böyle bir birleşmeye gittik. Birleşme ile daha güçlü hale gelmeyi ve yerel marketlerin çoğalmasını arzu etmekteyiz. Ayrıca, günümüzde yaşanan kriz ortamı nedeniyle en küçük şirketler bile ulusal ve uluslararası çapta düşünmek zorunda kalıyor. Dünya gittikçe küreselleşiyor ve ancak birlik olanlar ayakta durabiliyor.”

Ne dediler

Başkanlık görevini üstlenmesiyle ilgili olarak Kaya, şunları söyledi:

Burada benim veya bir başka meslektaşımın bu görevi üstlenmesinden daha çok birlikteliğimiz önemlidir. Birlikteliğimiz; Konya’mızın, Karaman’ımızın, Aksaray’ımızın ve ilçelerimizin kalkınmasında, sektördeki yerel marketlerimizin kalıcı olmasında büyük rol oynayacaktır. Ben ve yönetimdeki diğer arkadaşlarım, bu görevi büyük bir zevkle kabul ettik.”

Aslımlar Market’in Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aslım, “ Marketler birbirine rakip değil meslektaştır. Beraber hareket etmeleri güçlerini arttırır. Özellikle yerel marketlerin beraber hareket etmesi, bu işletmelerin toplu hareket ederek tasarruf sağlamasını ve dolayısıyla halka daha uygun fiyatlarla ürün sunabilmesini sağlar. Hem halka hem marketlere yarar sağlayan PERDER Konya birleşmesinin hayırlı olacağına inanıyoruz” dedi.

Karaman’da faaliyet gösteren YHM Market’in yönetim kurulu üyesi Hacı Binarbaşı, “Perakende sektörünün hızlı bir yükseliş yaşadığı günümüz Türkiye’sinde, birçok ulusal ve uluslararası perakende devi şehirlerimize yatırım yapıyor. Binlerce mağazalık zincirler oluşturan bu firmaların yanı sıra yerel marketler olarak biz de yatırımlarımıza devam edip, kendi imkanlarımızla büyümeye çalışıyoruz. Böyle bir ortamda yerel marketlerin haklarını korumak ve sesini duyurmak için birleşmek şart olmuştur. Bu birleşme bizi birbirimize yakınlaştırmakla kalmıyor, herhangi bir sorunun çözüme kavuşturulmasında bize yetenek ve güç kazandırıyor. Ayrıca, marka bilinirliğimizin artması konusunda da büyük yarar sağladığına inanıyorum. Örneğin, Konya PERDER’in kuruluşunun ardından gittiğimiz PERDER Federasyonu İstanbul toplantısında bin 500 market yöneticisiyle tanıştık. Toplantıya katılan üretici dostlarımızla kartvizit alışverişinde bulunduk. Bu tanışıklıkların gelecekte işimize yarayacağı kesin” dedi.

Ereğli’de faaliyet gösteren Er-Gim-Pa Market Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yavuz, “ PERDER birleşmesi marketlerimize sadece finansal açıdan değil, kalitenin arttırılması ve müşteri memnuniyetinin sağlanması açısından da yarar sağlayacak. Çünkü yerel market yöneticileri market yönetimi konusunu istişare edebilecekleri bir alana kavuşmuş olacaklar. Tüm üye arkadaşlarımızla marketimizin raf diziminden, depolama sistemine, personel eğitiminden, ürün seçimine kadar birçok konuda istişare edeceğiz. Aynı çatı altında birleşmiş olmamızın bu istişare ortamının samimiyetini arttırtacağı kesindir. PERDER Konya fiubesi üyesi yöneticiler olarak tüm marketlerimizin en profesyonel şekilde yönetilmesi ve müşteriye en profesyonel hizmetin sunulması için birlikte hareket edeceğiz.”

NOT: Yazı ve fotoğraf Konya Ekovizyon Dergisi’nden alınmıştır. Dergi editörü Uğur Sayar’a teşekkür ediyoruz.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Kaya Üzen, ÇASİAD Başkanı oldu

Editör

Yazar:

Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (ÇASİAD), 16. Olağan genel kurulunda görev dönemi sona eren Başkan Semih Başaran’dan bayrağı Kale Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Üzen devraldı.

ÇASİAD olarak iş yaşamında entegrasyona büyük önem vereceklerinin altını çizen Üzen, “Rekabetçilikte bir alt lige düşmemek için eğitimlere, bilgilendirme faaliyetlerine ve iş yaşamına entegrasyona büyük önem vereceğiz. Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm ajandamızdaki önceliklerimiz arasında yer alacak” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

İş Gıda, Down sendromlulara istihdam sağlıyor

Editör

Yazar:

İş Gıda’nın; bağımsızlık, kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik değerleri ışığında Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile 2022 yılı sonunda KFC ile başlattığı Bi’ İşim Var projesi büyüyor. Bi’ İşim Var Projesi için düzenlenen etkinlik İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu ev sahipliğinde, Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve Bi’ İşim Var projesi çalışanlarının katılımı ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde gerçekleştirildi. Basın toplantısında Bi’ İşim Var projesinin, İş Gıda çatısı altında faaliyet gösteren iki diğer dünya markası Pizza Hut ve Krispy Kreme’i de kapsayacak şekilde genişletildiği duyuruldu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde TDSD Başkanı Gün Bilgin Down sendromlu gençlerin çalışmasının ayakları üzerinde durmasının kendileri, aileleri ve toplum için önemine değinirken; İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu, Down sendromlu bireylerin toplumdaki vazgeçilmez yerlerine dair farkındalığı artırma hedefiyle 2022 yılından bu yana süren Bi’ İşim Var projesinin gelişim yolculuğunu, değişen yapısını, gelecek planlarını ve grup için anlamını aktardı.

Bi’ İşim Var projesinin grup için önemi ışığında 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu panel konuşmasında; “Arka planda çok fazla çalışma olsa da ilk olarak 2022 Eylül ayında İş Gıda çatısı altındaki markalarımızdan KFC ile başlayan Bi’ İşim Var projesinin arkasında İş Gıda’nın bağlı olduğu İş Holding’in öngörüsü yatıyor. İstanbul’da seçili KFC restoranlarında 2022 Eylül’ünde başlayan projemiz, bugün üç ayrı şehirde 16 Down sendromlu çalışana ulaştı. Bi’ İşim Var’ın başarısı sonucunda, restoranlarımızla uluslararası geçerliliği olan ve 2014’ten bu yana Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan “Valueable” (Değerli Bir Ağ) unvanını almaya hak kazandık. Projenin global bir değer ile taçlanmış olmasından mutluluk duyduk.  150 ülkede faaliyet gösteren KFC markası tarafından da örnek gösterilen bir proje olmasıyla göğsümüzü kabartıyor” dedi.

İş Gıda ile iki yıldır süren iş birliğinin Down sendromlu bireylerin bağımsız yaşamları için çok kıymetli olduğunu belirten Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin paneldeki konuşmasında; “Down sendromlu bireylerin özgür, bütünleşik ve bağımsız yaşamlar kurabilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak ailelerin yaşadığı “Benden sonra çocuğum ne olacak?” kaygısını ortadan kaldıracak projeler üretiyoruz. Avrupa Down Sendromu Federasyonu Başkan Yardımcılığı ile Avrupa’da Türkiye’yi temsil ediyor ve dünyada 133 ülkenin Down sendromu sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde, Down sendromu alanının gelişimine öncülük ediyoruz. En önemli çalışmalarımızdan İstihdam +1 programıyla ise gençlerimizin istihdam edilmesine olanak tanıyoruz. 2012 yılında Türkiye’de uygulamasını ilk başlatan kurum olarak 18 ilde 48 firmaya 170 Down sendromlu bireyin istihdam edilmesini sağladık. Bu bağlamda iş koçları yetiştirmek üzere geliştirdiğimiz eğitim programını yaygınlaştırıyoruz. İŞKUR, istihdam büroları, iş yerlerinin kendi bünyeleri gibi farklı alanlarda iş koçları yetiştirmek üzere iş birliklerimiz devam ediyor” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

Karma Grup, 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi’ni destekliyor

Editör

Yazar:

17-18 Mayıs günlerinde, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Karma Grup, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) desteğiyle düzenleniyor. Sektör temsilcileri, akademisyenler ve geleceğin mühendisleri için bir araya gelme fırsatı sunacak olan etkinlik, gıda biliminin yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri hakkında bilgi alışverişini teşvik ederek, katılımcılara faydalı çıktılar elde etme imkanı sağlayacak.

Kongrenin “Yaşam İçin Gıda” ana temasıyla yapılacağını belirten Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Tavman, “Bu kongre kapsamında genç mühendis adayları, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, akademisyenler ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek gıdaya yönelik yeniliklerin, teknolojilerin ve genel olarak gıda biliminin konuşulması ve yararlı çıktıların elde edilmesini amaçlıyoruz. Kongremize gönderilen her bildiri, alanında uzman bilim insanları tarafından değerlendirilecek ve bu değerlendirme sonrasında uygun bulunanlar, sözlü veya poster bildiri olarak kongremizde sunulacak. Ülkemizin gıda ve beslenme politikalarına ışık tutacağına inandığımız kongremize ilk andan beri destek veren Karma Grup, TGDF ve SETBİR’e teşekkür ediyorum” dedi.

Karma Grup Satış Pazarlama Koordinatörü Sinem Bahçekapılı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karma Grup olarak sektör spesifik programlarda düzenleyici ve destek veren kurum olarak yer alıyoruz. Kongrelerin ve seminerlerin sektörel iletişime katkısını network ile sınırlandırmıyoruz. Süreklilik arz etmesi ve temasının işimize katkı sağlaması için çalışıyoruz. Gıda endüstrisi çalışanları olarak öğrenci kongrelerinde her birimiz daha fazla yer almalı ve mesleğimizin gelişimi için aday meslektaşlarımıza mentorluk sağlamalıyız. Gıda mühendislerinin toplum sağlığını direkt ilgilendiren bir meslek grubuna dahil olması nedeniyle, bilim ve bilimin önemi kamusal platformlarda da daha fazla konuşulmalı.”

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER