Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Growtech Eurasia 2009 Tarım Fuarı uluslararası alım heyetlerinin de katılımıyla açıldı

Editör
Abone Ol:

Türk tarımını Antalya’da dünya ile buluşturan Growtech Eurasia 2009 Tarım Fuarı başladı.

Dünyanın önde gelen 11 uluslararası firmadan alım heyetlerinin katıldığı fuarda 50 milyon doların üzerinde bir ihracat hacmi oluşması bekleniyor. Çeşitli yarışmalarla renkli günlere sahne olacak fuarda, tarım teknolojilerinin güncel konularının masaya yatırılacağı, profesyonellerin bilgi- deneyimlerini paylaşacağı seminer ve paneller de düzenleniyor.

Avrasya’nın tarım alanında en etkin ticari platformu olma özelliği taşıyan Growtech Eurasia 2009 Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, Tarım Kredi Kooperatifler Merkez Birliği Genel Başkanı Bedrettin Yıldırım ve Almanya Federal Cumhuriyet Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı’nı temsilen Heyet Başkanı German Jeub’ın katılımıyla Antalya Expo Center’da kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Tarım sektöründe uluslararası alanda adından sıkça söz ettiren 11 firmadan resmi alım heyetleri de fuar kapsamında ülkemize gelerek ihtiyaç duydukları ürün ve ekipmanları Türkiye’deki firmalardan temin etmek için 2 Aralık 2009 tarihinde ikili görüşmeler gerçekleştirdiler.

Fuarda 420 ulusal ve uluslararası katılımcı yer alıyor

21 farklı ülkeden 120 uluslararası katılımcının yer aldığı fuara, İsrail, Yunanistan, İtalya, Rusya, Bulgaristan, Belçika, İsviçre, ABD, Ürdün, Avusturya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka gibi ülkelerin tarım sektörünün önde gelen firmaları katıldı.

Uluslararası arenadan katılımın oldukça yoğun olduğu Growtech Eurasia 2009, Türkiye’nin en geniş kapsamlı tarım fuarı olma özelliği taşırken, Almanya, Çin, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İspanya milli katılım standlarıyla Growtech Eurasia 2009’da ziyaretçileriyle buluştular. Growtech Eurasia 2009 aynı zamanda Almanya Federal Cumhuriyet Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı’nı temsilen Heyet Başkanı German Jeub ve ona eşlik eden 25 kişilik bir yatırımcı heyetini de ağırladı.

Fuarın katılımcı profili tohumculuktan fideciliğe, örtü altı sebzecilikten modern meyveciliğe, kesme çiçekçilikten peyzaj mimarlığına, sera teknolojilerinden sulama sistemlerine, bitki beslemeden bitki korumaya, projelendirmeden ambalajlamaya birçok kesimi kapsıyor.

Fuara organik tarım sektöründen üreticiler, ihracatçılar, ithalatçılar ve sertifikasyon kuruluşları katılırken, birçok organik ürün de sergileniyor. Ayrıca fuarda iyi tarım uygulamaları da tanıtılıyor. Fuarda sergilenen yeni teknolojiler, yeni ürünler ve yeni üretim teknikleri, sektörde bilgi birikiminin artmasına ve paylaşılmasına büyük bir katkı sağlıyorlar.

2009 Growtech Tarım Ödülleri sahiplerini buldu

Growtech Eurasia 2009 Tarım Ödülleri ise bu yıl yeni sahiplerine törenle verildi. Doğal Bitli Antifrizi olan ürünüyle Bimas Tarım ‘Teşvik Ödülüne’ layık görüldü. Bir diğer Teşvik Ödülü ise Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından Ekotank Star Depolama tankı ürünü için Histaş Hisar Firması’na takdim edildi. Mobilcode Barkod Otomasyon sistemi ile Ulusal İnovasyon Kategorisi birincisi Nanobiz Nano-İyo Tek Firması Antalya Valisi Alaadin Yüksel’in elinden ödülünü aldı.

İhracata yönelik kaliteli ve sağlıklı üretimi teşvik etmek amacıyla yapılan ”5. İhracata Yönelik Domates Yarışması’’ Antalya İhracatçılar Birliği işbirliği ile gerçekleştirildi. Üreticilerin bilinçlenmesi amacıyla dereceye giren ilk 5 ürüne zirai ilaç kalıntısı analizi de yapıldı. Yarışmanın birincisine 1500, ikincisine 1000, üçüncüsüne 500 TL ödül verildi. Growtech Eurasia 20092un ev sahipliği yaptığı bu renkli etkinlik oldukça ilgi çekti.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Mopaş, halka arz için ilk adımı attı!

Editör

Yazar:

Mopaş Marketcilik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.  halka arzı için 01.04.2024 tarihi itibarıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’na başvuru yaptı. Şirketin paylarının halka arzına ilişkin SPK’ya sunulan Taslak İzahname ile birlikte Fonun Kullanım Yerlerine İlişkin Yönetim Kurulu Kararı ve Raporu’na Şirketin internet sitesinde yer alan “yatırımcı ilişkileri” sekmesinden ulaşılabilmekte. Şirketin çıkarılmış sermayesinin 230.000.000 TL’den 270.650.000 TL’ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek olan 40.650.000 TL nominal değerli paylar ile birlikte Şirket’in mevcut pay sahiplerine ait toplamda 27.000.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek. Toplam 67.650.000 TL nominal değerli payların halka arz edilmesi ile Şirket’in halka açıklık oranının %25,00 olması planlanmakta.

Devamını Oku

Genel Haberler

Kaya Üzen, ÇASİAD Başkanı oldu

Editör

Yazar:

Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (ÇASİAD), 16. Olağan genel kurulunda görev dönemi sona eren Başkan Semih Başaran’dan bayrağı Kale Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Üzen devraldı.

ÇASİAD olarak iş yaşamında entegrasyona büyük önem vereceklerinin altını çizen Üzen, “Rekabetçilikte bir alt lige düşmemek için eğitimlere, bilgilendirme faaliyetlerine ve iş yaşamına entegrasyona büyük önem vereceğiz. Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm ajandamızdaki önceliklerimiz arasında yer alacak” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

İş Gıda, Down sendromlulara istihdam sağlıyor

Editör

Yazar:

İş Gıda’nın; bağımsızlık, kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik değerleri ışığında Türkiye Down Sendromu Derneği iş birliği ile 2022 yılı sonunda KFC ile başlattığı Bi’ İşim Var projesi büyüyor. Bi’ İşim Var Projesi için düzenlenen etkinlik İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu ev sahipliğinde, Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve Bi’ İşim Var projesi çalışanlarının katılımı ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde gerçekleştirildi. Basın toplantısında Bi’ İşim Var projesinin, İş Gıda çatısı altında faaliyet gösteren iki diğer dünya markası Pizza Hut ve Krispy Kreme’i de kapsayacak şekilde genişletildiği duyuruldu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde TDSD Başkanı Gün Bilgin Down sendromlu gençlerin çalışmasının ayakları üzerinde durmasının kendileri, aileleri ve toplum için önemine değinirken; İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu, Down sendromlu bireylerin toplumdaki vazgeçilmez yerlerine dair farkındalığı artırma hedefiyle 2022 yılından bu yana süren Bi’ İşim Var projesinin gelişim yolculuğunu, değişen yapısını, gelecek planlarını ve grup için anlamını aktardı.

Bi’ İşim Var projesinin grup için önemi ışığında 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan İş Gıda Grup CEO’su Feliks Boynuinceoğlu panel konuşmasında; “Arka planda çok fazla çalışma olsa da ilk olarak 2022 Eylül ayında İş Gıda çatısı altındaki markalarımızdan KFC ile başlayan Bi’ İşim Var projesinin arkasında İş Gıda’nın bağlı olduğu İş Holding’in öngörüsü yatıyor. İstanbul’da seçili KFC restoranlarında 2022 Eylül’ünde başlayan projemiz, bugün üç ayrı şehirde 16 Down sendromlu çalışana ulaştı. Bi’ İşim Var’ın başarısı sonucunda, restoranlarımızla uluslararası geçerliliği olan ve 2014’ten bu yana Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan “Valueable” (Değerli Bir Ağ) unvanını almaya hak kazandık. Projenin global bir değer ile taçlanmış olmasından mutluluk duyduk.  150 ülkede faaliyet gösteren KFC markası tarafından da örnek gösterilen bir proje olmasıyla göğsümüzü kabartıyor” dedi.

İş Gıda ile iki yıldır süren iş birliğinin Down sendromlu bireylerin bağımsız yaşamları için çok kıymetli olduğunu belirten Türkiye Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin paneldeki konuşmasında; “Down sendromlu bireylerin özgür, bütünleşik ve bağımsız yaşamlar kurabilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak ailelerin yaşadığı “Benden sonra çocuğum ne olacak?” kaygısını ortadan kaldıracak projeler üretiyoruz. Avrupa Down Sendromu Federasyonu Başkan Yardımcılığı ile Avrupa’da Türkiye’yi temsil ediyor ve dünyada 133 ülkenin Down sendromu sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde, Down sendromu alanının gelişimine öncülük ediyoruz. En önemli çalışmalarımızdan İstihdam +1 programıyla ise gençlerimizin istihdam edilmesine olanak tanıyoruz. 2012 yılında Türkiye’de uygulamasını ilk başlatan kurum olarak 18 ilde 48 firmaya 170 Down sendromlu bireyin istihdam edilmesini sağladık. Bu bağlamda iş koçları yetiştirmek üzere geliştirdiğimiz eğitim programını yaygınlaştırıyoruz. İŞKUR, istihdam büroları, iş yerlerinin kendi bünyeleri gibi farklı alanlarda iş koçları yetiştirmek üzere iş birliklerimiz devam ediyor” dedi.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER