Sosyal Medya Hesaplarımız

AVM

Esas Gayrimenkul’ün “Harika İş Yeri” olduğu tescillendi

Editör
Abone Ol:

Esas Gayrimenkul, Great Place to Work tarafından şirket çalışanlarına uygulanan ve çalışanların organizasyon içerisindeki deneyimlerini ve güven külltürünü ölçümleyen Trust Index anketi sonucunda “Harika İş Yeri”  kriterlerini muazzam bir katılım sayısı ve oldukça yüksek bir skorla (82%) sağlayarak Great Place to Work sertifikasını yeniden almaya hak kazandı. Güven ve insan odaklı bir kurum kültürü oluşturan Esas Gayrimenkul; bu sertifikasyonla, insan ve kültür odaklı yaklaşımlarını ve uygulamalarını bir kez daha taçlandırmış oldu.

“Harika İş Yeri” kriterlerini sağlayarak Great Place to Work sertifikasını yeniden almaktan gurur duyduklarını dile getiren Esas Gayrimenkul İnsan ve Kültür Kıdemli Direktörü Aslı Kemal; “Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda birçok yeni arkadaşımız aramıza katıldı. Onları kurum kültürümüze entegre etmek kritik başarı faktörlerimizden biriydi. Her açıdan zor bir yıl olmasına rağmen ortak amacımız doğrultusunda koruduğumuz esaslı yaklaşım ve gerçekleştirdiğimiz tutkulu çalışmaların, iş arkadaşlarımız tarafından bu değerli sertifikasyonla takdir edildiğini görmek bizleri onurlandırdı. İnsan ve Kültür stratejilerimizi oluştururken ortaya koyduğumuz vizyon doğrultusunda çalışma arkadaşlarımızın değerlerimizi sahiplenerek çalışmaktan keyif aldıkları, kendilerini ve işlerini geliştirdikleri,  iş birliği içerisinde çalıştıkları ve kendilerini değerli hissettikleri, güven odaklı yenilikçi bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

AVM

V Metroway AVM yarın kapılarını açacak

Editör

Yazar:

Başakşehir’de hayata geçirilen V Metroway alışveriş merkezi, 3 Ekim Perşembe günü açılacak. Dört kat üzerine yayılan yaklaşık 25 bin metrekare kiralanabilir alanda, 80 ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapacak olan V Metroway, organize perakende arzını ziyaretçilerine sunarak artan nüfusun talep ve ihtiyaçlarına cevap verecek.

V Metroway’den 800 kişiye istihdam

Yatırımını İsra Holding’in yaptığı V Metroway alışveriş merkezi, bünyesinde yer alan 80 markasıyla birlikte 800 kişiye istihdam sağlayacak. Bölgedeki organize perakende arzının güçlenmesine de katkıda bulunacak olan alışveriş merkezi, aynı zamanda 20 binin üzerindeki A+ konut, Başakşehir Kent Meydanı, Kuzey Yakası Ofisleri, Çam ve Sakura Hastanesi, Millet Kütüphanesi gibi yapıların yakın çevresinde yer alıyor.

Abdurrahim Tavlı “V Metroway AVK, yeni buluşma noktası olacak”

V Metroway AVM’nin açılmasıyla birlikte Başakşehir’in yeni bir çehreye kavuşacağını ifade eden İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı “Dinamiklerini çok iyi bildiğimiz bir bölge olan Başakşehir’i daha da canlı ve cazip hale getirecek V Metroway Alışveriş Merkezi’nin kapıları bugün itibariyle açılıyor. Yerli ve yabancı birçok markayı tek çatı altında toplayan V Metroway, sadece alışveriş yapmak için bir mekân değil; sosyal bir buluşma noktası olacak. İstanbul’un en değerli lokasyonlarının başında gelen Başakşehir ve çevre ilçelerinden de on binlerce kişiyi misafir edecek olan V Metroway, yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımı, bölgede oluşturacağı istihdam, içinde barındırdığı markalar ve dünya standartlarındaki yönetim anlayışıyla başta Başakşehir olmak üzere tüm İstanbul’a değer katacak” dedi.

Tanınmış markalar ilk kez Başakşehir’de

Alışveriş merkezinin uzun dönemli yönetiminden sorumlu olan ECE Türkiye, büyük gelişme potansiyeli barındıran Başakşehir’in merkezinde bir konuma sahip olan V Metroway’de modern ve dengeli bir marka karması oluşturdu. Alışveriş merkezindeki ulusal ve uluslararası markaların tamamı Başakşehir’de ilk mağazalarını açarken, kiracı karmasında bölgede sevilen lokal markalara da yer verildi. Bu lokal markalar, V Metroway ile ilk kez bir alışveriş merkezinde yerlerini aldılar.

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve COO’su Semet Yolaç Canlıel, “İçinde bulunduğumuz zorlu şartlarda gerek İsra Holding’in yaptığı yatırımda iş ortakları olmaktan gerekse perakendecilerin projemize ve bize güvenerek V Metroway’de yer almalarından ötürü ECE Türkiye adına büyük mutluluk ve gurur duyuyorum” dedi. Canlıel sözlerine şöyle devam etti: “Bugün, kiracılarımız ve ekiplerimizin inancı ve çabaları sayesinde projemizin açılışını yapıyoruz. Bu açılış, doğru yer ve zamanda, doğru projeler ve iş birlikleri ile sektörümüzün geleceğine olan ortak inancımızı göstermesi açısından büyük önem taşıyor.”

V Metroway Alışveriş Merkezi’nde Migros, Teknosa, Mavi, Mr. DIY, Superstep ve Rossmann gibi büyük metrekareli markalara Tiffany and Tomato, Armine Trend, Mizalle, Lizay Pırlanta, Koçak Gold, Yves Rocher, Kiğılı, D’s Damat, Avva, Samsung ve Siemens gibi farklı branşlarda faaliyet gösteren markalar eşlik ediyor. V Metroway, aralarında Espresso Lab, Kahve Dünyası, HD İskender, Bursa Kebap Evi, Green Salad, Saloon Burger ve Pidem’in de yer aldığı 18 kafe ve restoranı, 400 kişi oturma kapasiteli yeme-içme alanı, 600 metrekarelik çocuk oyun alanı, bin metrekareye yaklaşan terasları ve açık alanları ile ziyaretçilerine alışverişin yanında sosyalleşme, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirme ve eğlenme imkânı da sunuyor.

Ziyaretçiler, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde nüfusunun 1 milyon kişiye ulaşması beklenen Başakşehir’de açılan V Metroway’e, İstanbul Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarıyla birlikte Kuzey Marmara Otoyolu’nun yanı başındaki konumu sayesinde gerek toplu taşıma gerekse özel araçları ile veya yayan olarak kolayca ulaşabilecek. Alışveriş merkezinde ayrıca 550 araç kapasiteli bir otopark da ziyaretçilerin hizmetine sunulacak.

Devamını Oku

AVM

ECE Türkiye iki projeyi daha portföyüne kattı

Editör

Yazar:

Sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşımlarla müşteriler için alışveriş deneyimini en güncel trendlere göre şekillendirdiklerini; Türkiye’de 25 yıla yaklaşan tecrübeleri ile zorlayıcı koşullar altında bile yaratıcı çözümler üretebildiklerini ifade eden ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve CFO’su Nuri Şapkacı, yeni projeler ve genişleyen portföyü ile ECE Türkiye’nin sektördeki konumunun daha da güçlendiğini söyledi. Stratejik yönetim vizyonunun sonucu olarak, operasyon halindeki AVM’lerde 2024 yılının ilk yarısında sektör ortalamalarının üzerinde ciro artışı elde ettiklerini açıklayan Şapkacı, “Sunduğumuz alışveriş deneyimini sürekli olarak geliştiriyoruz. Bunu yaparken de iş ortaklarımız olan perakendeciler ve yatırımcılarımız için de optimum faydayı sağlayacak şekilde hareket ediyoruz. Yönetim portföyümüzdeki AVM’ler 2024 yılının ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine oranla perakende satış cirolarında yüzde 82 artış elde etti. Bu, enflasyonun üzerinde bir artış oranı. Müşteri giriş sayılarımız ise geçen yılla aynı düzeylerde seyrediyor. Operasyon halindeki AVM’lerimiz, yüzde 100 doluluk oranına sahip. Bu başarıların arkasında, ekonomik ve sektörel gelişmeleri doğru okuyarak proaktif yaklaşım göstermemiz, güçlü kiralama performansımız, yatırımcılarımızla beraber AVM’lerimizi sürekli olarak yenilememiz ve doğru pazarlama stratejilerini uygulamamız yer alıyor. Önümüzdeki dönemde de portföyümüzü değer katacağımıza inandığımız projelerle geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve COO’su Semet Yolaç Canlıel – ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve CFO’su Nuri Şapkacı.

“Karma kullanımlı proje luvıya, antalya’ya değer katacak”

2024 yılı itibarıyla elde ettikleri büyüme oranlarının yanı sıra imza atılan yeni projelerle sektördeki güçlü konumlarını sürdürdüklerini belirten Şapkacı, “Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da, bölgenin yüksek nitelikli karma kullanımlı projesi Luviya için yatırımcı grup Aderan Global ile bir iş birliğine imza attık. Kent yaşamının yeni buluşma noktası olarak tasarlanan Luviya, Antalya’nın hızla gelişen yerleşim bölgesinin merkezinde yer alıyor. Beş yıllık projeksiyonda, bölgede yeni konutlar, ticaret alanları, turizm tesisleri ve sosyal hizmet alanlarının hayata geçirilmesi planlanıyor. Luviya, bu avantajlı konumuyla hem yerel halkın hem de uluslararası ziyaretçilerin kolayca ulaşabileceği bir lokasyonda bulunuyor. Karma kullanımlı proje kapsamında, 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip yeni nesil bir alışveriş merkezi, 39’u bahçe dubleksi olmak üzere 653 adet daire, 5 yıldızlı bir otel, otelle bağlantılı 90 adet markalı konut ve 24 adet A sınıfı ofis alanı bulunuyor. 200 mağaza ile hizmet verecek AVM’de ulusal ve uluslararası seçkin markalar, şehre ilk kez gelecek konseptler, yüksek nitelikli eğlence ve gastronomi seçenekleri yer alacak. Ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunmayı hedefleyen Luviya, Antalya’nın modern yüzünü yansıtarak şehre değer katacak ve bölgenin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Forum Bornova, artık ECE Türkiye yönetimde

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve COO’su Semet Yolaç Canlıel ise firmanın güçlü portföyünü stratejik bir planlama kapsamında, değer katacakları projelerle genişletmek için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Canlıel, “Commerz Real’ın gayrimenkul fonu “Hausinvest”in alışveriş merkezlerinden biri olan Forum Bornova’nın yönetimini 1 Ağustos 2024 itibari ile üstleneceğiz. Bu gelişme ile ECE Marketplaces ve Commerz Real arasındaki Almanya’da uzun yıllara dayanan iş birliği, ilk defa uluslararası alana taşındı. Kazandığımız ihalede ECE’nin kalite standartlarının Türkiye’de de geçerli olduğunu gösterebildiğimiz için mutluyuz. 2006 yılında açılan Forum Bornova, Ege Bölgesi’nin en sevilen ve ziyaret edilen alışveriş merkezlerinden biri. Üstü açık AVM konsepti ile 60 bin metrekarenin üzerindeki kiralanabilir alanda faaliyet gösteren ve yılda 10 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edilen Forum Bornova, yaklaşık 130 mağazasının yanı sıra, açık alanları, terasları ve mimarisi ile ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verirken Ege’ye özgü yaşam tarzını da yansıtıyor. Oldukça detaylı ve titiz bir ihale sürecinin ardından yönetimini devraldığımız Forum Bornova’da, önümüzdeki dönemde ziyaretçilerimizi hayata geçireceğimiz yeniliklerle karşılayacağız” dedi.

ECE Türkiye, İstanbul’un iki yakasında iki yeni AVM açıyor

2024 yılı içinde hizmete girecek iki yeni AVM hakkında bilgiler de veren Canlıel, “Türkiye’nin önde gelen yatırım gruplarından biri olan Ağaoğlu Şirketler Grubu ile iş birliğimiz kapsamında Çekmeköy’de faaliyete geçecek olan ve 7 milyar TL yatırım değerine sahip karma kullanımlı projenin AVM bacağının konsept optimizasyonu, kiralama ve yönetimini üstlendik. 30 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 110 mağazanın yer alacağı AVM, özgün mimarisi, yeşil alanları, geniş yürüyüş aksları, içerisinde barındıracağı zengin gastronomi ve perakende konseptleri, tematik alanları ve cadde mağazaları ile Çekmeköy’de benzersiz bir yaşam deneyimi sunmayı hedefliyor. Kiralama çalışmaları hızla devam eden ve AVM dışında 13 blokta yer alan 738 rezidanstan oluşan proje, modern yaşamın tüm gereksinimlerine uygun olarak tasarlandı” diye konuştu.

Canlıel, bu yaz açılacak olan V Metroway AVM ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

“İsra Holding tarafından yatırımı yapılan ve İstanbul’un yeni uydu kentlerinden olan Başakşehir’de inşa edilen V Metroway, 25 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde 80 mağazası ile hizmet verecek. Perakende, gastronomi ve eğlenceyi aynı çatı altında toplayacak olan V Metroway, bölge halkının günlük ihtiyaçlarına cevap verecek. Yine İsra Holding tarafından yatırımı yapılan V Mall İstanbul’un da 2025 yılında açılması ile birlikte, birbirine çok yakın mesafede bulunan bu iki AVM, Başakşehir’de ECE Türkiye yönetiminde toplam 70 bin metrekarelik güçlü bir perakende destinasyonu oluşturacak.”

Devamını Oku

AVM

9 dev AVM için konkordato istendi

Editör

Yazar:

Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da olduğu 9 dev AVM için konkordato talep edildi.

Mahkeme 3 aylık geçici mühlet verdi. 9 AVM’nin toplam borcu 600 milyon Euro seviyesinde. Yılda 76 milyon kişinin ziyaret ettiği AVM’lerin darboğaza düşmesinin 2 ana sebebi bulunuyor. Döviz kredisi kullanılan AVM’lerde kiralar TL ile toplanıyor. Toplanan kiralar da doğrudan ilgili bankalara gidiyor. HalkTV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre her biri, yılda milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve ‘Forum’ adını taşıyan 9 AVM’ye ilişkin davasından biri konumunda. Dava dosyasına göre, konkordato başvurusu 25 Aralık günü yapıldı. Karar ise önceki gün çıktı.

3 aylık geçici mühlet verildi

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında mahkeme, 9’u AVM’lerin bağlı olduğu şirket olmak üzere toplam 10 şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Bu kararla birlikte, anılan şirketler, ‘korumaya’ alınmış oldu. Mahkeme, Doç. Dr. Murat Oruç, Bağımsız Denetçi Prof. Dr. Hakan Taştan ve Mali Müşavir Prof. Dr. Halil İbrahim Alpaslan’ı geçici konkordato komiseri olarak atadı.

300 mağazanın olduğu Marmara Forum, Türkiye’nin en büyük AVM’si konumunda.

Toplam borç 600 milyon euro

Konkordato talebinde bulunulan AVM’ler, tek çatı altında en fazla AVM’yi barındıran grup olarak öne çıkıyor. Anılan AVM’lerin yıllık ziyaretçi sayısı 76 milyon olarak kayıtlara girdi.

9 AVM’de faaliyet gösteren mağaza sayısı ise 1.500. Konkordato talebinde bulunulan şirketlerin toplam borcu 600 milyon Euro. Söz konusu borcun TL karşılığı ise 28 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER