Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Trendler, SAP Perakende Forum’da tartışıldı

Editör
Abone Ol:

Foruma katılan Koçtaş, Penti, Gratis, Şölen Çikolata, CarrefourSA, Mavi Jeans Giyim, A101 gibi alanın öncü kurumları başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı.

SAP tarafından, ‘Dijital Perakendecilik’ teması ile yeni nesil çözümlerin ve dijital dönüşümün DNA’sının ele alındığı SAP Perakende Forum, 10 Mayıs Salı günü “The Grand Tarabya Hotel’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin perakende liderleri ve 500’ün üzerinde sektör profesyonelinin katıldığı forumda iki panel, 15 salon oturumu düzenlendi. Forum; SAP EMEA Tüketici Ürünleri Başkan Yardımcısı Klaus Boeckle, SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu’nun açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarına Koçtaş BT Direktörü Orkun Süer de Dijital Dönüşüm Programı kapsamında uygulamaya alacakları Müşteri Hizmetleri Bankosu süreçlerini ve mağaza içi satış personelini dijital ortamda yönetmelerini sağlayacak mobil uygulamayı sunduğu bir demo ile eşlik etti.

Forum katılımcıları, Gratis, Şölen Çikolata, CarrefourSA, Mavi Jeans Giyim ve A101 gibi alanında lider firmaların sektörü yönlendiren, teknolojik gelişmeleri süreçlerine entegre ederek nasıl farklılaştıklarını aktaran örnek çalışmalarını da dinleme fırsatına sahip oldu. Perakendedeki son trendlerden nesnelerin interneti ve büyük veri çözümleri ile yeni nesil IK yönetimine kadar sektörün ihtiyacına yönelik farklı teknolojileri de izleme şansı buldu.

SAP EMEA Tüketici Ürünleri Başkan Yardımcısı Klaus Boeckle açılış konuşmasında şunları söyledi: ‘‘Dijital dönüşüm sektörleri dönüştürüyor, alışkanlıkları ve kuralları değiştiriyor. Müşteri beklentileri de bu dönüşüm ile birlikte farklılaşıyor. Böyle bir ortamda perakendenin gerçek dijital liderleri, fırsatları en efektif şekilde değerlendirirken, müşterilerine de en etkili kanallar ile dokunabilmeyi başarıyor. Endüstriler arasındaki sınırların ortadan kalktığı yeni perakende dünyasında gerçek zamanlı bağlantı her zamankinden daha önemli hale geliyor. Dijital dönüşümle şekillenen perakende dünyasında artık müşterinin ihtiyacı henüz ortaya çıkmadan ve müşteri henüz bu ihtiyacın farkında değilken uygun alt yapılar ile strateji geliştirmek ve bu doğrultuda hızlı kararlar almak markaları farklılaştırıyor. Bu da ancak en yeni ve en uygun teknolojik çözüm ve hizmetleri kullanarak mümkün olabiliyor.’’

SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal açılış konuşmasında şunları söyledi: ‘‘ Dijital dönüşümle şekillenen, tüm sektörlerde rekabetin giderek arttığı günümüzde; artık daha güçlü bir müşteri profilinden söz ediyoruz. Yeni nesil müşteriler mobil kanalları aktif olarak kullanıyor, mağaza ve diğer tüm kanallarda aynı alışveriş deneyimini yaşamak, yeni teknolojileri denemek istiyorlar. SAP olarak bu yeni trendler doğrultusunda perakende alanında da 120 ülkede 13.400 müşterimiz için hizmet ve çözümler üretiyoruz. Perakende dünyası için sadece hizmet üretmek ile kalmıyor, bu dünyayı şekillendirecek bir vizyon da sunuyoruz. SAP tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça güçlü. SAP Türkiye olarak gelirlerimizin %18’ini perakende alanından sağlıyoruz. Karlılığın giderek düştüğü endüstrilerden olan perakende de verimlilik sağlamak için uçtan uça çözümlerin önemi giderek daha da artıyor. Artık perakende dünyasında bilgi güç anlamına geliyor. SAP olarak büyük veriden gelen bilgiyi anlamlı bir şekilde analiz ederek müşterilerimizin hızlıca aksiyon alabileceği şekilde sunabiliyoruz. Temel perakendecilikten, nesnelerin internetine, büyük veriden, Omni-Channel (Çok Yönlü Kanal) kadar uzanan geniş bir yelpazede müşterilerimizin gücüne güç katacak ürün ve çözümler üretiyoruz’’

Açılış panelinde Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo “Dijital dünyada giderek daha da kuvvetli ve talepkar bireylerden yani güçlenen müşterilerden söz ediyoruz. Azalan marka sadakati ve alışveriş deneyiminin zamandan bağımsız hale gelmesi müşteri odaklı anlayışın birkaç adım daha ileriye götürülmesini gerektiriyor. Ürün odaklı bir yaklaşımın terk edilerek bütün süreçlerin yeni nesil müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde yeniden düzenlemesi önem kazanıyor. İstediği zaman, istediği yerden, isteğine ulaşmayı hedefleyen bir müşteri profili ile karşı karşıyayız. Perakende dünyasının bu doğrultuda nasıl pozisyon alacağına odaklanması gerekiyor’’ dedi.

Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ise SAP’nin önde gelen çözümlerinifinans, lojistik, insan kaynakları, müşteri ilişkileri yönetimi, satış, satış sonrası hizmetler ve mağazacılık alanında uçtan uca kullandıklarını belirterek; ‘‘Koçtaş Türkiye olarak ortaklığımızı sürdürdüğümüz Avrupa’nın lider ev geliştirme perakendecisi Kingfisher dünyada tüm süreçlerini SAP ile yönetiyor. Bu güven ile yola çıkarak biz de SAP Türkiye ile 2001 yılında işortaklığımızı başlattık’’ dedi. Özpamukçu, Koçtaş’ın dijital dönüşüm sürecinde SAP ile birlikte hareket etmeye devam ederek rekabette avantaj elde edeceklerini sözlerine ekledi. Maliyet düşürücü, gelir artırıcı, müşteri deneyimini daha yukarı taşıyacak, personel verimliliğini artıracak hizmet ve çözümler ile projeleri birlikte hayata geçirdiklerinin altını çizen Özpamukçu “SAP ile yapılanprojeler Koçtaş’ın sürdürülebilir büyümesinde önemli katkılar sağlıyor. Örneğin eskiden müşterilerimizi mağazalarda nakliye için belirli bir süre bekletmek durumunda kalırdık, yeni sistemimiz ile müşterilerimizin tüm bilgilerini tek bir platformda tutarak bu bilgilere gerçek zamanlı olarak erişebildiğimiz için bekleme süresini minimuma indirmeyi başardık” diye konuştu. Özpamukçu, katılımcılara şu tavsiyelerde bulundu: ‘‘ Perakende dünyasında bugün farklılaşmak için dijital dönüşüm ve yeni nesil müşterilerin beklentilerine uyum sağlamak gerekiyor, bu da son teknolojilere dayalı bir altyapının kurulmasından geçiyor. Bu da ancak güvenilir ve uzman bir iş ortağı ile mümkün olabiliyor.’’

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Hayhay, Perakende Günleri’nde

Editör

Yazar:

Türkiye’nin ödeme sistemleri ve tüketici finansmanı alanındaki oyuncularından Hayhay, 3-4 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Perakende Günleri’nde yeni marka kimliği, yeni logosu ve yeni stratejik yaklaşımıyla ilk kez tüketicilerin, perakende sektörünün  ve iş ortaklarının karşısına çıkacak.

2021 yılında faaliyetlerine başlayan Hayhay, bugün 1 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşmış durumda. Hayhay’ın tüketici finansmanı şirketi 500 milyon TL sermaye ile faaliyet gösteriyor. Şirket, önümüzdeki dönemde alışveriş kredilerini Türkiye’de daha geniş kitlelerle buluşturmayı ve finans dünyasında İyi Hissetme Ekonomisi’nin öncü markası olmayı hedefliyor. Hayhay’a göre finansın amacı yalnızca bir satın alma işlemini mümkün kılmak değil; insanların finansal olarak daha sağlıklı ve güçlü kalmalarına yardımcı olmak. Bu nedenle şirket, alışveriş kredilerinden ödeme sistemlerine kadar tüm çözümlerini tüketicilerin, perakendecilerin ve finansal sistemin birlikte kazandığı daha sürdürülebilir bir model oluşturmak amacıyla tasarlıyor.

Aklın yolu Hayhay

Hayhay Genel Müdürü Alaattin Sabuncu, yeni marka dönüşümüne ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “Bugün Akıllı Alışveriş Kredisi çözümümüz; Gürgençler, Karaca, Mudo, Başkentgaz, Nocturne, Yenilio, Kiğılı ve Taksitlio gibi farklı sektörlerden markalar tarafından kullanılıyor. Teknolojiden ev yaşamına, modadan hizmet sektörüne kadar uzanan bu ekosistemi büyütmeye devam ediyoruz.

2026 yılı sonuna kadar 30’un üzerinde markayla çalışmayı, mevcut 1 milyonu aşkın kullanıcımızın tamamını Akıllı Alışveriş Kredisi deneyimiyle buluşturmayı ve 300 bin yeni kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız yalnızca daha fazla kullanıcıya veya daha fazla iş ortağına ulaşmak değil. Akıllı Alışveriş Kredisi’ni Türkiye’de planlı alışverişlerin doğal bir parçası haline getirirken, finansal teknolojileri insanların lehine çalıştıran, şeffaf bir sistem kurmak, finansal olarak güçlenen bireyleri ise ana aktör haline getirmek istiyoruz.

Yeni dönemde vizyonumuz, İyi Hissetme Ekonomisi’nin öncü markası olmak. Misyonumuz ise bu yaklaşımı Akıllı Alışveriş Kredisi, ödeme sistemleri ve POS çözümlerimizle hem tüketicilerin hem de perakendecilerin günlük hayatına taşımak.”

Devamını Oku

Firmalardan

“Birleşik ticaret yaklaşımı perakendenin merkezine yerleşiyor”

Editör

Yazar:

Perakende sektöründe önümüzdeki dönemde öne çıkan markalar; mağaza, e-ticaret, mobil, ödeme ve lojistik süreçlerini gerçek zamanlı ve kesintisiz şekilde yönetebilenler olacak. Günümüzde müşteriler mağaza, e-ticaret, mobil uygulama ve pazaryerleri arasında kesintisiz bir deneyim bekliyor. Bu beklenti, perakende şirketlerini klasik kanal yönetimi yaklaşımından birleşik ticaret modeline taşıyor. Logo Yazılım’ın bulut tabanlı Diva çözümleri; satış, ödeme, stok, kampanya, lojistik ve müşteri yönetimi süreçlerini aynı platform üzerinde bir araya getiriyor. Böylece perakende şirketleri tüm operasyonlarını gerçek zamanlı yönetebilirken, müşterilerine tüm temas noktalarında tutarlı bir deneyim sunabiliyor.

Logo Grup Finansal Teknolojiler ve Perakende Çözümleri Genel Müdürü Başak Kural, “Fiziksel ve dijital kanal ayrımı hızla ortadan kalkıyor. Müşteri bir kanalda başladığı deneyimi başka bir kanalda aynı hız ve kaliteyle devam ettirmek istiyor. Bu nedenle artık yalnızca ürün satan değil; deneyimi, veriyi, operasyonu ve ödemeyi tek akışta yönetebilen şirketler öne çıkıyor. Sektörün dönüşümü yalnızca mağazaların dijital­leşmesiyle sınırlı değil. Asıl dönüşüm; tüm temas noktalarının birbirine bağlı, çevik ve gerçek zamanlı çalışan bir yapıya dönüşmesinde yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz, tüm ekosistemi birbirine bağlayan yeni nesil bir platform yapısı”

Yeni dönemde perakendenin en kritik gücünün veri olacağını söyleyen Kural, “Verinin değer yaratabilmesi için ope­rasyonun içine gerçek zamanlı entegre olması gerekiyor. Kampanyadan ödeme deneyimine, stok yönetiminden müşteri davranışına kadar tüm süreçler birbirini besleyen canlı bir yapıya dönüşüyor. Perakendenin geleceğinde ERP, ödeme sistemleri, mağaza operasyonları ve müşteri deneyimi birbirinden ayrı olmaktan çıkıyor. Biz de Logo Yazılım olarak ürün gamımızı bu yeni dünyaya göre dönüştürüyoruz. Hedefimiz yalnızca operasyon yöneten yazılımlar sunmak değil; perakendedeki tüm ekosistemi birbirine bağlayan yeni nesil bir platform yapısı oluşturmak” dedi.

Perakendedeki tüm ihtiyaçlar için geniş çözüm portföyü

Çoklu bayi ve şube yapısına sahip şirketler için geliştirilen Logo Diva Channel; merkez ve saha operasyonları arasında gerçek zamanlı iletişim altyapısı sunuyor. Stok yönetimi, kampanya kurguları, mağaza operasyonları, e-ticaret süreçleri ve satış sonrası hizmetler entegre şekilde yönetilebiliyor.

Logo Diva Retail; birleşik ticaret yaklaşımını mağaza deneyiminin merkezine taşıyor. Mobil kasa, self checkout, farklı ödeme seçenekleri, kişiselleştirilmiş teklifler ve omni-channel operasyon yetenekleri sayesinde müşteriye hızlı, esnek ve kesintisiz bir deneyim sunuluyor. Bulut tabanlı mobil kasa altyapısı sayesinde satış işlemleri mağaza içinde herhangi bir noktadan tamamlanabilirken, RFID destekli self checkout yapıları yeni nesil mağazacılık deneyimini destekliyor.

Logo Diva Shop ise; özellikle tek mağazalı veya sınırlı şube yapısına sahip işletmelerin bulut altyapısı üzerinden hızlı şekilde dijitalleşmesini sağlıyor.

Devamını Oku

Firmalardan

Çamlı Yem Besicilik A.Ş.’den açıklama var

Editör

Yazar:

  1. sayımızda yayımlanan Dosya Konumuzda Markam Danışmanlık yöneticisi Güven Borca, Yaşar Grubu şirketlerinden Çamlı Yem Besicilik’in satıldığı yönünde bir yazıyı gündeme getirmişti. Bu yazı sonrası Çamlı Yem Besicilik A.Ş. Yönetim Kurulu’ndan bir açıklama geldi. Açıklama şöyle:

“Son günlerde, şirketimiz Çamlı Yem Besicilik’in satışına ilişkin olarak çeşitli mecralarda yer alan haber ve söylemler üzerine açıklama gereği duyulmuştur.

Söz konusu haber ve söylemler gerçeği yansıtmamakta olup, kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.

Çamlı Yem Besicilik, tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerinin öncüsü olarak; deniz işletmesi, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı yem işletmesi ve organik süt işletmesi ile, 40 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdürmektedir. Faaliyetlerimiz, belirlenen stratejik hedefler doğrultusunda güçlü ve istikrarlı bir şekilde devam etmektedir.

Şirketimizle ilgili doğru ve güncel bilgiler yalnızca resmi iletişim kanallarımız aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Asılsız iddialara itibar edilmemesini önemle rica eder, kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER