Açılışlar
CarrefourSa, 100 market açacak
CarrefourSA’nın Türkiye’de 161’inci, İstanbul’da 45’inci CarrefourSA Expres mağazası, Esentepe’de, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün katılımıyla açıldı.
Açılışa katılan CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, Şişli’de açılan yeni mağazalarında ilk defa şehrin merkezine yakın olmak ve büyüme planlarını sağlayabilmek adına küçük süpermarket formatında bir deneme yaptıklarını ifade etti. Özay, Şişli’deki mağazanın İstanbul’un en küçük mağazası olduğunu belirterek, ortalama 600-700 metrekare olan mağaza büyüklüklerine karşın bu mağazanın 250 metrekare büyüklüğe sahip olduğunu ifade etti.
Özay, “İlk defa şehrin merkezine yakın olmak ve büyüme planlarımızı sağlayabilmek adına küçük süpermarket formatında bir deneme yaptık” dedi.
Özay, tüketim merkezlerinin içerisinde yer alabilmek adına metrekareyi çok gözetmeden daha ufak metrekarelerde mağazalar açacaklarını ancak CarrefourSA Expres konseptini kaybetmemeye dikkat edeceklerini dile getirdi.
Açılışlar
Tahtakale Spot Market, Isparta Eğirdir’de
Akdeniz bölgesinde faaliyetini sürdüren Tahtakale Spot Marketler Zinciri, 11 Mayıs 2026 tarihinde Isparta Eğirdir’de yeni şubesini hizmete açtı.
6 bin metrekare büyüklüğündeki 82. mağazada 4 yazarkasa bulunuyor.
Tahtakale Spot Marketler Zinciri Satın Alma Direktörü Mehmet Çaksu, yeni şubelerle Akdeniz bölgesinde büyümeye devam edeceklerini söyledi. Çaksu, “Şirketimizim verimlilik odaklı büyüme stratejileri kapsamında Antalya, Burdur, Mersin ve Isparta gibi bölgelerdeki yeni şubelerle büyüyoruz. Gıdadan elektroniğe, hırdavattan zücaciyeye kadar 50 binden fazla ürün çeşidiyle ‘Aradığınız herşey burada’ sloganıyla hizmet veriyoruz” dedi.
Açılışlar
Mopaş Darıca’da 5. mağazasını açtı
Mopaş’ın Darıca’daki 5. Şubesi, 8 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de, Osmangazi Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde hizmete girdi.
Darıca-5. Şubesinin açılışına Darıca Belediye başkanı Muzaffer Bıyık ve Yardımcısı Abdullatif Özkan ile birlikte Yönetim Kurulu başkanı, Yönetim Kurulu Birim Müdürleri ve tedarikçi firmalar katıldılar.
Darıca 5 mağaza 1.600 metrekare büyüklüğünde ve toplamda 35 personel çalışırken mağazada 7 kasa bulunuyor.
Açılışlar
Mopaş, Tuzla’da 5. mağazayı açtı
Mopaş Marketler Zinciri, büyümesini sürdürüyor. 132. mağaza, 1 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de Tuzla Yayla Mahallesi, Piri Reis Caddesi No: 5’te hizmete girdi.
Mopaş Marketler Zinciri yetkilileri, yeni mağaza açılışında dostları görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
1350 metrekarelik yeni mağazada 5 yazarkasa bulunurken 30 personel hizmet veriyor.
