Açılışlar
Flo, artık Kenya’da

Flo Mağazacılık CEO’su Burak Övünç “Türkiye’yi farklı coğrafyalarda temsil etmekten ve yeni ülke pazarlarına girmekten dolayı gurur duyuyoruz”.
Türkiye ve yakın coğrafyada 600’e yakın mağazayla hizmet veren Flo Mağazacılık, ülkemizde gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra yurt dışında da büyümeye devam ediyor. 2023 yılında Türkiye’den çıkacak 10 global markadan biri olmayı hedefleyen Flo Mağazacılık, bu kapsamda yurt dışı mağaza açılışlarına da ağırlık verdi ve Afrika’da yer alan Kenya pazarına giriş yaptı. Aralık ayında açılışı gerçekleştirilen mağaza 674 metrekare büyüklüğünde bulunuyor.
Açılışı değerlendiren Flo Mağazacılık CEO’su Burak Övünç, başarılı bir yıl geçirdiklerini vurgulayarak Doğu Avrupa ve Afrika’da büyümeye devam ettiklerini söyledi. Övünç “2023 yılı hedeflerimiz arasında Türkiye’den ABD’ye 300 milyon dolarlık ihracat sağlamak, 300 yurt dışı mağaza sayısına ulaşmak ve yüzde 80’i yerli üretim olmak üzere yılda 10 milyon çift ayakkabı satışı gerçekleştirmek bulunuyor. Yurt dışındaki çok güçlü mağaza ağımız, global pazarlarda büyüme stratejimizin omurgasını oluşturuyor. Bu nedenle yeni ülke pazarlarına girmeye ve mağaza sayımızı artırmaya önem veriyoruz. Türkiye’yi farklı coğrafyalarda temsil etmekten ve yeni ülke pazarlarına girmekten dolayı gurur duyuyoruz” dedi.
Açılışlar
Mopaş, Yakacık’ta

Mopaş, perakende ağını genişletme yatırımlarına bir yenisini ekledi. Şirket, geçtiğimiz günlerde Kartal’ın Gümüşpınar Mahallesi, Yakacık Caddesi, Yalı Sokak’ta bulunan yeni mağazasını açtı.
550 metrekarelik alanda faaliyet gösterecek Yakacık mağazası, 4 kasa ve 20 çalışanla bölge halkına hizmet sunuyor. Açılış törenine Mopaş yöneticileri ve davetliler katılırken, mağaza ilk günden itibaren müşterilerden ilgi gördü.
Açılışlar
CarrefourSA’dan yeni nesil bir lezzet deneyimi

Çağdaş Türk mutfağını tanımlayan ve bu alanda başarılı projelerle adından söz ettiren şef Vedat Başaran’ın danışmanlığında 2017 yılında başlattığı Lezzet Arası konseptiyle perakende sektöründe önemli bir dönüşüme imza atan CarrefourSA, bugün 6 ilde toplam 15 Lezzet Arası restoranıyla hizmet veriyor. Aylık 500 bine yakın müşteriyi ağırlayan restoran konseptine bir yenisini ekleyen CarrefourSA, Kozyatağı City’s İstanbul AVM’deki CarrefourSA Hipermarket içinde açılan 600 metrekare alana sahip, 200 kişilik oturma kapasiteli Lezzet Arası ile müşterilerine doğru fiyatlı, kaliteli ve kapsamlı bir lezzet deneyimi yaşatıyor.
Günün her saatinde, her zevke uygun lezzetleri müşteriyle buluşturmayı hedefleyen Lezzet Arası’nda kahve tutkunları için Bonheur Coffee&Bakery’de, profesyonel baristaların elinden çıkan özenle hazırlanmış kahveler ve lezzetli tatlılar; Sağlıklı beslenme tercih edenler için ise özel olarak tasarlanan Lezzet Arası Vegan’da taptaze malzemelerle kişiye özel salatalar hazırlanıyor. Pizza severler için Pizza Poli ve geleneksel lezzetlerden vazgeçemeyenler için her gün taze olarak pişirilen 40 çeşit sulu yemek seçeneği de Lezzet Arası müşterilerini bekliyor. Lezzet Arası klasiği olan ücretsiz pişirme seçeneğinde ise CarrefourSA kasap ve balık reyonundan alınan ürünler kısa sürede restoran kalitesinde pişirilerek market fiyatında bir yemeğe dönüşüyor.
CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu: “Lezzet Arası, yeme içme alanının ötesinde müşterilerimizin değişen alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına yanıt veren, inovatif bir deneyim modeli. Kozyatağı City’s İstanbul AVM’deki CarrefourSA Hipermarket içinde açılan bu yeni alanla, market içinde dinlenme, sosyalleşme ve kaliteli yemek yeme ihtiyaçlarını aynı çatı altında birleştiriyoruz. Amacımız; doğru fiyatla erişilebilir ve kaliteli gastronomi sunmak. Bugün 6 ilde 15 Lezzet Arası’na ulaşırken, gastronomi alanında seçme özgürlüğü sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Açılışlar
Mopaş, Pendik Tavşantepe’de

Mopaş Marketler Zinciri, büyüme planları doğrultusunda yeni mağazasını 28 Mart Cuma günü saat 11.00’de Pendik’te Dumlupınar Mahallesi’nde hizmete açarak 129 mağazaya ulaşmış oldu.