Sosyal Medya Hesaplarımız

Dünya Perakendeciliği

Avrupa’daki mağazaları kepenk indirecek

Editör
Abone Ol:

Le Monde’un haberine göre, Temmuz 2021 itibarıyla geçerli olacak plan kapsamında GAP, Avrupa’da bulunan yaklaşık 120 mağazasını kapatarak kıtadan ayrılacak. Geçen yıl karşılaştığı finansal zorlukların üstesinden gelmek ve markayı yeniden canlandırmak amacıyla kıtadaki 230 satış noktasını kapatan GAP yıllık 90 milyon dolar tasarruf etmeyi planladığını duyurmuştu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının getirdiği kısıtlamalarla satış rakamları düşen şirketin, bu yılın 2’inci çeyreğinde 62 milyon euro zarar ettiğini açıklanmıştı.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Dünya Perakendeciliği

Aldi Süd, XXL ile süpermarkete girdi

900 metrekarenin atında marketler açan Aldi Güney’in 2000 metrekarelik yeni mağazası Mülheim’da hizmete girdi.

Editör

Yazar:

900 metrekarenin atında marketler açan Aldi Güney’in 2000 metrekarelik yeni mağazası Mülheim’da hizmete girdi. Mülheim’de Lidl’den sonra, Aldi Süd XXL konseptini hizmete açtı. Discountlar, çok küçük metrekarelerden süpermarketlere kadar tüm metrekarelerde mağaza açmaya devam ediyorlar. Bununla birlikte, XXL mağazalarda giderek çoğalıyor.

Aldi Süd XXL’de ürün yelpazesi istikrarlı bir şekilde arttı. Pişirme istasyonlarına sahip ekmek ve unlu mamullerin yanı sıra meyve ve sebze çeşitleri de yer alıyor.

Devamını Oku

Dünya Perakendeciliği

94 yıl sonra zarar etti

Editör

Yazar:

Yapılan açıklamada, perakende zincirinin 26 Şubat-26 Eylül 2020’de 87,6 milyon sterlin zarar ettiği bildirildi. Açıklamada, söz konusu dönemde özellikle karantina tedbirlerinin etkisiyle şirketin toplam satış gelirlerinin yüzde 15,8 azalarak 4,09 milyar sterline gerilediği belirtilerek, müşterilerin giyim ve ev tekstili alışverişlerinin dikkate değer şekilde azaldığı kaydedildi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 158,8 milyon sterlin kar elde etmişti. Marks & Spencer, daha önce yaptığı açıklamada, kasım ayı sonuna kadar 7 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurmuştu.

Devamını Oku

Dünya Perakendeciliği

Perakendeciler kart şirketlerine kızgın!

Editör

Yazar:

İngiltere’de perakendeciler kart şirketlerine kart ödemeleri nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Daha fazla tüketicinin nakitten kartlara geçmesi üzerine perakendeciler lobisi İngiltere Hükümeti’ne kart firmaları tarafından uygulanan tahsil ücretlerinin indirilmesi konusunda çağrı yaptı.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu’nun (BRC) yaptığı en son ödeme yöntemleri anketi, 2016’daki kart kullanım işlemlerinin %54’ten, 2019’da %61’e kadar istikrarlı bir şekilde artmaya devam ettiğini gösteriyor. Aynı süreçte, perakendecilerin ödeme kabul etme maliyeti 2019 yılında 1,1 milyar sterline ulaştı ve bunun 950 milyon sterlini kartlı ödemelerden elde edildi.

Kartlı ödemeler perakende olarak harcanan her beş sterlinden dördünü karşılarken, mağazalardan kredi kartı işlemleri başına ortalama 18,4 peni (2016’dan itibaren %15 artış) ve her banka kartı işlemi için 5,9 peni (2016’dan %6’ya kadar) tahsil ediliyor. Ayrıca işletmeler geçtiğimiz yıl internet üzerinden ödemeleri kabul etmek için yeni ücretlere tabi tutulacaklarına dair bildiriler alıyorlar.

BRC, 2017’de %39, 2018’de ise %56 olan ücretlerdeki genel artışların ciro yüzdesi olarak ölçüldüğünde artan tahsil ücretlerinin “piyasa hakimiyetinin kötüye kullanılmasının açık bir göstergesi olduğunu” belirtiyor.

BRC; Britanyalı Bağımsız Perakendeciler Derneği, Marketler Derneği, Küçük İşletmeler Federasyonu ve UK Hospitality ile birleşerek artan tahsil ücretleriyle mücadele edebilmek için İngiltere piyasa düzenleyicisi kurumu Rekabet ve Piyasalar Otoritesi’nden kararlı bir eylem çağrısında bulundu.

Çağrılar hükümetin ve İngiltere’nin ödeme sistemleri düzenleyicisinin raporları beklenirken, Hazine’nin ödeme sistemleri alanındaki danışmanlığı bugün sona erdiği sırada yapıldı.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER