Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Endüstri 4.0 balık pazarına yeni fırsatlar sunuyor

Editör
Abone Ol:

Türkiye’de deniz ürünleri sektörü yeni fırsatların kapılarını zorluyor.

Deniz ürünleri sektöründe, endüstri 4.0 ile ihtiyaçları iyi okuyarak, ona uygun ürünler ve çözümler üreten kazanıyor. İhtiyaç noktalarını iyi tespit edebilen ve yenilikçi üretimle katma değerli ürünler geliştirenler pazarda fark yaratıyor. Yaygın olarak et ve tavuk mamullerinde kullanılan MAP ambalaj, artık balık ürünlerinde tüketicinin tercihleri arasında yer alıyor. Somon balığının yanı sıra, Türkiye’de yetişen çipura, levrek, istavrit, palamut ve hamsinin yeni hijyenik ve pratik paketlerde satışı büyük ilgi görüyor. Leröy Türkiye Genel Müdürü Ümit Güvenç, Leröy olarak endüstri 4.0’ın mekanizasyon sürecinde orta-ileri seviyede olduklarını belirterek;” Bu teknoloji ile daha fazla miktarda taze balık, marketlerdeki soğuk dolaplarda temizlenmiş olarak satılıyor ve tüketim rahatlığı insanları daha çok balık tüketmeye teşvik ediyor,” diyor.

Dijital dönüşüm, tedarik zinciri ve lojistiğin pek çok alanında kendini gösteriyor. Bu değişim ile artık Türkiye’de üretilecek katma değerli ürünlerin ülkenin her yerinden, dünyanın en ücra köşesine kolaylıkla taşınabiliyor. Lojistikte gelişen dijital uygulamalar, israfın önüne geçerek zincir içerisinde gıdaların bozulmadan ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesine imkan sağlıyor.

Norveç “Gelecek Okyanusta,” diyor

Dünyada Norveç’te özellikle deniz ürünleri sektöründe endüstri 4.0 gereği gibi değerlendirilmeye özen gösteriliyor. Norveç’te Leröy’ün hükümet denetiminde çalışan Greenpeace ile ortak bir projesi bulunuyor. Ocean Forest adı verilen proje %2 olan okyanus kullanımını, dünyayı gelecekte bekleyen açlığı önleyebilecek kaynak yaratması amacıyla, daha da yükseltmeyi hedefliyor. Klasikten biraz daha gelişmiş bir balık çiftliğinin yanında da denizin dibine kadar uzanan halatlar yer alıyor. Belirli bir derinliğe kadar bu halatlarda midye yetiştiriliyor ve bu midyelerden çıkan organizmalar da çiftliği besliyor. Kendi içinde bir yaşam döngüsü barındırıyor. Proje “The Future is in the Ocean” yani “Gelecek Okyanusta” diyerek sürdürülebilirliği bir sonraki boyuta taşıyor. Çalışmanın su ürünleri sektörünün geleciğini yönlendirebileceğini dile getiren Leröy Türkiye Genel Müdürü Ümit Güvenç “Benzer projeler Türkiye’nin denizlerinde uygulanabilir. Bu konuda her zaman işbirliğine hazırız,” diyor.

Leröy Su Ürünleri Grubu Hakkında:

1899 yılında Norveç’te kurulan ve 2005 yılından beri Türkiye’deki tüketicilere de lezzetli çözümler sunan Leröy, dünyanın en büyük ikinci Atlantik somonu üreticisi ve Norveç’in en büyük su ürünleri ihracatçısı. Her gün dünyanın 70 farklı ülkesinde 3,5 milyon kişi Leröy tarafından üretilen deniz ürünlerini tüketiyor. Şirketin İzmit Kartepe eteklerinde balık işleme tesisleri bulunuyor.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Beypazarı Maden Suları’ndan açıklama var!

Editör

Yazar:

Beypazarı Maden Suları Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan, İsviçre’de yaşanan gelişmelerle ilgili şu açıklamada bulundu: “Tartışmalara konu olan ve talebimiz üzerine tarafımıza yeni gönderilen İsviçre kaynaklı analiz sonucunu şeffaf bir şekilde bizzat paylaşmak istedik. Maden suyumuzun değerleri Avrupa Birliği mineralli su kriterlerine ve Türkiye Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelik limitlerine uygundur. Avrupa Birliği üyesi olmayan İsviçre’de yaşanan bu durum Avrupa Birliği ve İsviçre mevzuatının farklılığından kaynaklanmaktadır. Doğal maden suyumuz, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde olup üretim sıklığı ile orantılı olarak düzenli bir şekilde denetlenip, analiz edilmektedir. Yer altında doğal olarak oluşan maden suyumuz tam 68 yıldır aynı kaynaktan, el değmeden şişelenmekte ve bütün ülkelere aynı içerikte ürün gönderilmektedir.”

Devamını Oku

Firmalardan

Dünya lezzetleri CarrefourSA’da buluştu

Editör

Yazar:

CarrefourSA Türk ve Dünya mutfağının farklı lezzetlerini Fulya CarrefourSA Hiper mağazasında bir araya getirdi. CarrefourSA’nın ev sahipliğinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Taste of the World” etkinliğine Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, İsveç, İsviçre, Yeni Zelanda Ticaret Ofisleri ve ikili Ticaret Odaları katıldı. Türkiye ile birlikte 12 ülkenin geleneksel lezzetlerinin tadıldığı etkinlikte misafirler ülkelerin şefleri tarafından hazırlanan özel lezzetleri deneyimledi.

Türkiye’nin bir gastronomi ülkesi olduğunu ve ilk kez böyle bir etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade eden Kartallıoğlu, “Bu buluşmaya ev sahipliği yapmak bizler için de oldukça değerli. 59 ilde 11 bine yakın çalışanımızla birlikte hizmet verdiğimiz 1000’den fazla mağazamızda “Yeni Nesil Market” vizyonumuz doğrultusunda 40 binden fazla yerli ve global markaların ürünlerini müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bugün burada yer alan 11 ülkenin de farklı kategorilerindeki ürünleri mağazalarımızda, raflardaki yerini alıyor. Bu buluşmayla ülkelerin yemek kültürünü paylaşmalarını ve öğrenmelerini amaçlarken, aynı zamanda ülkeler arası ticari ilişkileri de güçlendiriyoruz. Uluslararası ilişkilerde gastrodiplomasinin önemi çok büyük. Bu etkinlikte yemek kültürümüzü ve lezzetlerimizi paylaşırken; ülkelerin ulusal ürünlerini CarrefourSA çatısı altında sunmalarına da destek veriyoruz.” dedi.

Açılışta ikili ticaret odaları ve ofisleri adına konuşan Türk-Fransız Ticaret Derneği Başkanı Franck Mereyde, etkinlikteki her standın eşsiz bir kültürü ve nesilden nesile aktarılan bir geleneği temsil ettiğine dikkat çekti. Değerli ev sahipliği için CarrefourSA’ya ve katkılarından dolayı ülke şeflerine teşekkür eden Mereyde, “Değişik kültürlerden zengin lezzetlerin konuklarla buluştuğu bu gece, üye firmalarımıza uluslararası iş ve pazar geliştirme fırsatlarını da beraberinde sunmaktadır. Kültürel zenginliklerimizi beraber kutlayalım, ticari iş birliklerimizi güçlendirelim.” şeklinde ifade etti.

Türkiye dahil 12 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, ülkeler kendi mutfaklarının öne çıkan lezzetlerini sergilemek için hazırladıkları stantlarda kruvasan, sosisli sandviç, cacık, peynir çeşitleri, çikolatalar, cipsler, makaronlar ve daha birçok seçenek ile davetlilere unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşattılar. Türkiye ise Lezzet Arası şeflerinin özel olarak hazırladıkları yaprak sarma, içli köfte ve perde pilavı yemekleriyle Türk lezzetlerini tanıttı.

Devamını Oku

Firmalardan

Kervan Gıda, Dryff Kurutulmuş Gıda Sanayi’sini satın aldı

Editör

Yazar:

Kervan Gıda, İzmir-Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dryff Kurutulmuş Gıda Sanayi’sinin (Dryff), yüzde 100’ünü satın aldı. Bu önemli satın alımı Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyuran Kervan Gıda, toplam 2,5 milyon TL nominal değerde yatırım yaptı. Katma değeri yüksek ürünlere yönelik yatırımlar yapmayı sürdüren Kervan Gıda, bu yatırıma ilişkin hisse devir sözleşmelerinin imzalandığını duyurdu.

Satın alım işleminde Dryff’ın payları 505 bin 583 euro olarak değerlendirildi. Bu ödemenin bir kısmı nisan ayında gerçekleşti. 481 bin euro tutarındaki büyük kısmının ise 24 ay taksitle ödenmesi planlanıyor.

Kervan Gıda’nın bu yatırım ile gıda sektöründeki ürün çeşitliliği ve yenilikçilik açısından önemli bir adım attığını söyleyen Kervan Gıda Genel Müdürü İdris Can, şu açıklamalarda bulundu; “Dryff’ın sahip olduğu teknoloji ve üretim kapasitesi, Kervan Gıda’nın mevcut ürün gamını genişletmesine ve yeni pazarlara erişimine olanak tanıyacak. Bu satın alım ile her iki şirketin de gıda sektöründe katma değeri yüksek ürünlerle fark yaratmasını hedefliyoruz.”

Dryff; dondurarak kurutma teknolojisi kullanan ve özellikle meyve, sebze, peynir gibi gıda ürünlerinin kurutulmasında faaliyet gösteren bir şirket. Bu teknoloji, gıdaların besin değerlerini ve lezzetlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan, sektördeki en gelişmiş kurutma yöntemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Dryff’ın satın alımını stratejik, inovatif ve katma değerli bir yatırım olarak değerlendiren Kervan Gıda’nın bu satın alımı, ana faaliyet alanı olan jelly ve licorice ürün kategorilerinde de yeniliklere yol açacak.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER