Genel Haberler
Bursa PERDER’den Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ile eğitim işbirliği
Et ve Et Ürünleri Tebliği’ndeki yeni düzenlemelerin yürürlüğü girmesinin ardından Bursa PERDER, yeni tebliğle ilgili üye işyerlerinin bilgilendirilmesi noktasında Bursa Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ile eğitim işbirliğine girdi.
Yerel perakendenin gelişmesi noktasında bugüne kadar pek çok eğitimi üyelerine kazandıran Bursa PERDER, Bursa Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ile sağladığı işbirliği ile üyelerine Et ve Et Ürünleri Tebliği’ndeki yeni düzenlemeler konusunda üyelerine eğitim sağlayacak.
Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bursa Gıda ve Tarım İl Müdürü Ömer Çelik’e makamında ziyaret ederek eğitim işbirliğinin ilk adımını atan Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, “Yerel perakendeciler olarak ulusal ve uluslararası firmalarla girdiğimiz rekabette; kararlı olduğumuz bir konu varsa o da bilinçli, hijyen kurallarına uygun marketçilik yapma da her zaman bir adım önde olmaktır” dedi. Perakendeci üyelerinin sektörle ilgili her konuda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine Bursa PERDER olarak büyük önem verdiklerine dikkat çeken Haşim Kılıç, “Gerek ülkemizde bakanlık tarafından getirilen yeni uygulamalarda gerekse de geleceğe ayak uydurmada üyelerimize destek olarak yanında yer almaya gayret ediyoruz. Böylece üyelerimiz, hem yapması gerekenleri yerine getirerek ceza almamış hem de sektörde kendilerini geliştirmiş oluyorlar. Bu amaçla ilgili Bursa Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ile yaptığımız eğitim işbirliğinde olduğu gibi diğer kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz” diye konuştu.
Bursa’da yerel marketlerin ulusal ve uluslararası marketlerden daha güçlü olduğunun altını çizen Bursa Gıda ve Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, “Hatta bazı yerel perakendecilerin Bursa’da 50’nin üzerinde şubeleri var” dedi. Halkın yüzde 80’nin yerel marketlerden alışveriş yaptığını hatırlatan Ömer Çelik, “Denetlemenin kolay yapılabilmesi adına açıkçası bu durum bizim için bir şanstır” diye konuştu. Yerel perakendecilerin güçlü olmasının yanında yapılan denetlemelerde gıda sağlığı açısından uyulması gereken prosedürleri de eksiksiz bir biçimde yerine getirdiğini ifade eden Çelik, “Yerel perakendecilerimizde yaşanan bir sıkıntı varsa o da yeni getirilen bir uygulama ya da düzenlemede ilk zamanda bilgi eksikliğinden kaynaklı yaşanan sorunlar olmaktadır” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Aslında bu sıkıntıların Bursa PERDER ile yapacağımız eğitim işbirlikleriyle aşılacağına inanıyorum.”
Genel Haberler
Sampi Pide: Gıdada doğru yatırım modeli her zaman daha çok kazandırır
Sampi Pide CEO’su Zeynel Akyol, artan maliyetlere karşı geliştirdiği “Sampi Express & Pizza Portivo” hibrit modelinin ilk şubesini İstanbul Ümraniye’de hizmete açtıklarını söyledi. Doğru yatırım modelinin geleneksel yatırım araçlarına göre çok karlı olabildiğine dikkat çeken Akyol, buna yönelik özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. 3 milyon TL’lik bir sermaye üzerinden geleneksel yatırım araçları ve Sampi Express & Pizza Portivo modelini karşılaştıran bir çalışma yaptıklarını aktaran Akyol, araştırmanın sonuçlarını ise şöyle özetledi: “Vatandaşın yatırım aracı olarak gördüğü üç geneleksel modeli baz aldık. Mevduat, altın-döviz ve borsaya yapılan yatırımla Sampi Express & Pizza Portivo yatırım modelini kıyasladık. 3 milyon TL’lik bir yatırımın bir yıllık getirisini analiz ettik. Buna göre mevduat faizi getirisi yüzde 42 olarak çıktı ancak enflasyon etkisiyle reel getirisinin sınırlı kaldığını gördük. Altın ve döviz ise mevcut veriler eşliğinde yüzde 35 ila 45 arasında bir kazançla yatırımcıya güvenli liman sunsa da düzenli gelir üretmeyen yapıları nedeniyle büyüme tarafında zayıf kaldıklarını gördük. Borsa ise hâlâ önemli bir alternatif olsa da, geniş getiri aralığı nedeniyle belirsizlik barındırıyordu. Bu da yatırımcı için riskli bir alan olarak dikkat çekti. Aynı zamanda tüm bu yatırım araçlarının yatırımcıya düzenli bir nakış akışı sunmuyor olması da araştırmanın dikkat çeken bir diğer tarafı oldu.”
Genel Haberler
Ebebek’in 2030 yılı ciro hedefi 1 milyar dolar
Bugün 71 ilde 305 mağazası, ebebek.com ve mobil uygulamasıyla hizmet veren ebebek, fiziki ve dijital kanallarını birlikte geliştirerek bebeveynlere daha erişilebilir bir deneyim sunuyor. Marka, 2026 yılı itibarıyla mağaza sayısını 330’a çıkarmayı, online kanallarda büyümeyi hızlandırmayı ve farklı mağaza formatlarıyla daha fazla bebeveyne ulaşmayı planlıyor. Birleşik Krallık ve Kuzey Irak’taki operasyonlarını sürdüren ebebek, uluslararası pazarlardaki varlığını da genişletmeyi amaçlıyor. Marka, 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.
ebebek Genel Müdürü Can Karadeniz, markanın geldiği noktayı ve gelecek vizyonunu şu sözlerle değerlendirdi:
“25 yılı geride bırakırken ebebek’in bugün ulaştığı noktayı daha net görüyoruz. Türkiye genelinde 305 mağazamız, güçlü dijital altyapımız ve milyonlarca bebeveyne ulaşan hizmet ağımızla önemli bir ölçeğe ulaştık. Bu büyümeyi kurduğumuz güven ilişkisiyle birlikte değerlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, yıllar içinde attığımız planlı adımların ve doğru yatırımların bir sonucu. Bu yaklaşımın finansal sonuçlara da güçlü bir şekilde yansıdığını görüyoruz. 2025 yılında FAVÖK’ümüz, bir önceki yıla göre %25,5 artışla 3,5 milyar TL’ye ulaşırken, brüt kârımız %17,3 artışla 10 milyar TL seviyesine çıktı. Brüt kâr marjımız 0,6 puan iyileşirken, FAVÖK marjımız da 1 puan artışla %12,8’e ulaştı.
Önümüzdeki dönemde büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşma hedefimiz doğrultusunda ilerlerken, verimliliği artıran yatırımlara, dijitalleşmeye ve müşteri deneyimine odaklanmaya devam edeceğiz.”
ebebek Pazarlama Direktörü Itır Erel Ergül ise, “25 yıldır ailelerin ihtiyaçlarını anlayarak onların hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü, bizim için dünyaya gelen her bebek, kendi bebeğimizdir; bu nedenle ebebek’i bir markadan çok daha ötesi, her an bebeveynlerin yanında olan bir destek noktası olarak görüyoruz. Ürünlerimizden sunduğumuz bilgiye, mağaza deneyiminden dijital kanallarımıza kadar her noktada bebeveynlerin yanında olmayı önceliklendiriyoruz.
Bugün ebebek’i farklı kılan en önemli unsur, ailelerle kurduğumuz güven ilişkisi. Bu bağı her geçen gün daha da güçlendirirken, bebeveynlerin hayatına gerçek anlamda değer katan deneyimler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.
Genel Haberler
BRCGS S&D sertifikalı A101 deposu 5. kez AA notu aldı
Gıda güvenliği ve tedarik zinciri yönetiminde dünya genelinde en saygın referanslardan biri olarak kabul edilen BRCGS S&D standardı kapsamında, A101’in Antalya Meyve Sebze deposu Türkiye’nin ilk ve tek sertifikalı tesisi olarak 5. denetimini başarıyla tamamlayarak en yüksek derece olan AA notunu korudu. Uluslararası kriterlere göre gerçekleştirilen bu denetim, operasyonel mükemmeliyetin sürekliliğini ve sistemin istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü bir kez daha tescilledi.
Taze meyve ve sebzelerin kontrollü koşullarda korunmasını kapsayan bu standart, ürünlerin tarladan rafa uzanan yolculuğunda güvenliğin kesintisiz şekilde sağlanmasını mümkün kılıyor. A101, bu güçlü altyapı sayesinde yalnızca ürün sunmuyor; aynı zamanda güven, şeffaflık ve kaliteyi odağına alan bir yaklaşımı da alışverişçilerine taşıyor.
A101, uluslararası standartlarla uyumlu şekilde geliştirdiği operasyonel yaklaşımıyla, gıda güvenliği alanında sektör için referans oluşturmaya ve güven odaklı büyümesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.
