Genel Haberler
GPD: Müşteri velinimetimizdir, ‘Değişen Müşteri’ önceliğimizdir
11 Ekim 2016’da üçüncüsü düzenlenecek olan “GPD – Ortak Gelişim Kongresi”nin bu yılki teması “Değişen Müşteri” olarak belirlendi. 800’ü aşkın profesyoneli İstanbul’da buluşturacak olan kongrede işbirliği olanakları yaratan “Tanışma Maratonu”nun da büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.
95 milyar TL’lik perakende satış hacmini ve 270 bini aşan istihdamı temsil eden Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), “GPD – Ortak Gelişim Kongresi”nin üçüncüsü için çalışmalarını tamamladı. Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeci Verimliliği ana teması altında, ilk yıldan bu yana farklı temalar ile düzenlenen GPD – Ortak Gelişim Kongresi’nde bu yılki tema ise “Değişen Müşteri” olarak belirlendi. Kazan-Kazan-Kazan (3K) anlayışı ise geçmiş iki kongrede olduğu gibi bu yılki kongrede de akıllarda yer edecek biçimde ele alınacak.
Kongrede sektörün temel oyuncusu olarak nitelendirilen müşterinin ihtiyaçları, alışkanlıkları ve davranışlarındaki değişiklikler ve bunun sektörde yarattığı değişim ele alınacak. Geçmişteki müşteri davranışları ve istekleri ile perakendenin buna cevabı, gelecekteki taleplere nasıl hazırlıklı olunması gerektiği, gelişen ve dijitalleşen dünyada perakendenin bu değişime nasıl ayak uydurduğu, perakendeciler ve tedarikçiler tarafından anlatılacak.
Türkiye’nin en önemli gıda perakendecileri, gıda servis zincirleri ve tedarikçilerinin İstanbul’daki bu büyük buluşmasında yaklaşık 800 profesyonelin bir araya gelmesi bekleniyor. GPD – Ortak Gelişim Kongresi, 11 Ekim 2016’da Wyndham Grand Istanbul Levent’te 09:00 -15:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Ulusal ve yerel modern gıda perakendecileri ile gıda servis zincirlerinin Türkiye’deki tek temsilcisi konumunda olan GPD’nin organize ettiği kongrenin üçüncüsünde, ilki geçen yıl düzenlenen ve büyük bir ilgiyle karşılaşan “Tanışma Maratonu”na da yüksek katılım bekleniyor. Tedarikçiler ile sektörün önemli oyuncularını buluşturacak Tanışma Maratonu, özellikle Anadolu’daki tedarikçiler açısından önemli bir fırsat oluşturuyor. 2015’te düzenlenen Tanışma Maratonu’nda Anadolu’dan pek çok başarılı girişimci sektörün karar vericisi konumunda olan profesyonellerle bir araya gelmişti. Büyük bir ilgi gören Tanışma Maratonu, başarılı iş ortaklıklarının kurulmasını da beraberinde getirmişti. Kongrenin dikkat çeken bir diğer etkinliği ise değişen müşteri eğilimleri konusunda sektör ile yapılan söyleşiler ve elektronik oylama olacak.
Bu yıl “Değişen Müşteri” temasıyla düzenlenen GPD – Ortak Gelişim Kongresi’nde 6 farklı oturum gerçekleşecek. GPD, nesillere göre müşteri davranışlarındaki değişimi ele alacak olan “Yeni Nesil Müşteriyi Anlamak”, sektördeki dijitalleşme sürecini anlatan “Perakende Kendini Dijital Hissediyor” ve sektör duayenlerinin katılacağı “Her şey değişir ama temel kurallar değişmez” gibi oturumlarla oldukça dikkat çekici isimleri bir araya getiriyor. Kongrede ayrıca Cem Seymen moderatörlüğünde düzenlenecek oturumda perakendeciler ve yerel üreticiler bir araya gelecek. Amerikalı danışmanlık firması Oliver Wyman’dan Nordal Cavadini’nin oturumunda “Değişen Müşteri Sadakati Programları” ele alınırken, kongrenin kapanışı Cem Boyner’in konuşmasıyla yapılacak.
Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, yaptığı açıklamada öncelikle 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak işlenecek menfur darbe girişimi karşısında halkımızın ve devletimizin yoğun çalışmalarla normale dönme çabasına dikkat çekti. Halkımızın moralini ve huzurunu her zaman önde tutan perakende sektörünün oyuncuları olarak Cumhuriyeti ve demokrasiyi savunmaya; olayın ilk anında olduğu gibi bugün ve gelecekte de devam edeceklerinin altını çizen Özdemir, bu eksende Gıda Perakendecileri Derneği’nin tüm üyeleriyle Türkiye ekonomisinin başarılı işleyişinde kendi alanlarında herhangi bir duraksamaya yer vermemek için yoğun çalışmalar içinde bulunduklarını vurguladı. Özdemir, bunun önemli örneklerinden biri olarak derneğin tıpkı planlandığı gibi 11 Ekim 2016’da GPD – Ortak Gelişim Kongresi’ni düzenleyeceğini gösterdi.
Kongrenin amacı hakkında görüşlerini aktaran GPD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç; “Ortak Gelişim Kongresi, isminden de anlaşılacağı üzere perakendeci ile tedarikçinin ortak gelişim yollarını araştırdıkları bir kongre. Bu kongreyi düzenlemekteki temel amacımız tedarikçilerimizle bir araya gelerek tüketici odaklı verimlilik çözümleri geliştirmek. Tedarikçilerimizle aynı masa etrafında görüşerek çalışmalarımızı planladığımız, bu büyüklükte başka bir etkinlik yok. Önceki senelerde işbirliği alanlarımızı, verimlilik konularımızı ele aldık. Şimdi ise müşterimizi, nesillere göre ihtiyaçların nasıl değiştiğini, bizim buna nasıl cevap verdiğimizi ele alacağız. Sürekli devam eden değişime nasıl hazırlanacağımızı görüşeceğiz. Kongremiz, önceki senelerde olduğu gibi yine sektörün gündemine imzasını atacak.”
Perakendenin tüm operasyonlarının müşteri ekseninde sürdürüldüğünü vurgulayan GPD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Migros Genel Müdürü Özgür Tort; “Perakendede gelişimin en önemli bileşeni her zaman müşterimiz olmuştur. Bu 50 yıl önce de böyleydi, gelecekte de böyle olacak. Tüm çabamız müşterimizin ihtiyaçlarını en uygun ve hesaplı şekilde, hızlı ve memnun edici bir hizmetle karşılamak. Ortak Gelişim Kongresi’nin ana teması doğrultusunda, müşterimizin davranışlarının, alışkanlıklarının ve ihtiyaçlarının değişimine göre, mağazalarımızın, formatlarımızın ve lokasyonlarımızın nasıl değiştiğini konuşacağız. Pek çok farklı kanaldan müşteriye hergün daha da gelişen hizmet seviyesi ile yaklaşırken, sıradışı uygulamalar ve teknolojiyi de kullanarak perakendeci için daha verimli yaklaşımlarla, müşteriyi nasıl daha fazla memnun kılabiliriz bunu konuşacağız. Tedarikçilerimizle ve çözüm ortaklarımızla bu değişime cevaben neler yaptığımızı, neler yapmamız gerektiğini ele alıp keşfedeceğiz.”
Genel Haberler
Sampi Pide: Gıdada doğru yatırım modeli her zaman daha çok kazandırır
Sampi Pide CEO’su Zeynel Akyol, artan maliyetlere karşı geliştirdiği “Sampi Express & Pizza Portivo” hibrit modelinin ilk şubesini İstanbul Ümraniye’de hizmete açtıklarını söyledi. Doğru yatırım modelinin geleneksel yatırım araçlarına göre çok karlı olabildiğine dikkat çeken Akyol, buna yönelik özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. 3 milyon TL’lik bir sermaye üzerinden geleneksel yatırım araçları ve Sampi Express & Pizza Portivo modelini karşılaştıran bir çalışma yaptıklarını aktaran Akyol, araştırmanın sonuçlarını ise şöyle özetledi: “Vatandaşın yatırım aracı olarak gördüğü üç geneleksel modeli baz aldık. Mevduat, altın-döviz ve borsaya yapılan yatırımla Sampi Express & Pizza Portivo yatırım modelini kıyasladık. 3 milyon TL’lik bir yatırımın bir yıllık getirisini analiz ettik. Buna göre mevduat faizi getirisi yüzde 42 olarak çıktı ancak enflasyon etkisiyle reel getirisinin sınırlı kaldığını gördük. Altın ve döviz ise mevcut veriler eşliğinde yüzde 35 ila 45 arasında bir kazançla yatırımcıya güvenli liman sunsa da düzenli gelir üretmeyen yapıları nedeniyle büyüme tarafında zayıf kaldıklarını gördük. Borsa ise hâlâ önemli bir alternatif olsa da, geniş getiri aralığı nedeniyle belirsizlik barındırıyordu. Bu da yatırımcı için riskli bir alan olarak dikkat çekti. Aynı zamanda tüm bu yatırım araçlarının yatırımcıya düzenli bir nakış akışı sunmuyor olması da araştırmanın dikkat çeken bir diğer tarafı oldu.”
Genel Haberler
Ebebek’in 2030 yılı ciro hedefi 1 milyar dolar
Bugün 71 ilde 305 mağazası, ebebek.com ve mobil uygulamasıyla hizmet veren ebebek, fiziki ve dijital kanallarını birlikte geliştirerek bebeveynlere daha erişilebilir bir deneyim sunuyor. Marka, 2026 yılı itibarıyla mağaza sayısını 330’a çıkarmayı, online kanallarda büyümeyi hızlandırmayı ve farklı mağaza formatlarıyla daha fazla bebeveyne ulaşmayı planlıyor. Birleşik Krallık ve Kuzey Irak’taki operasyonlarını sürdüren ebebek, uluslararası pazarlardaki varlığını da genişletmeyi amaçlıyor. Marka, 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.
ebebek Genel Müdürü Can Karadeniz, markanın geldiği noktayı ve gelecek vizyonunu şu sözlerle değerlendirdi:
“25 yılı geride bırakırken ebebek’in bugün ulaştığı noktayı daha net görüyoruz. Türkiye genelinde 305 mağazamız, güçlü dijital altyapımız ve milyonlarca bebeveyne ulaşan hizmet ağımızla önemli bir ölçeğe ulaştık. Bu büyümeyi kurduğumuz güven ilişkisiyle birlikte değerlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, yıllar içinde attığımız planlı adımların ve doğru yatırımların bir sonucu. Bu yaklaşımın finansal sonuçlara da güçlü bir şekilde yansıdığını görüyoruz. 2025 yılında FAVÖK’ümüz, bir önceki yıla göre %25,5 artışla 3,5 milyar TL’ye ulaşırken, brüt kârımız %17,3 artışla 10 milyar TL seviyesine çıktı. Brüt kâr marjımız 0,6 puan iyileşirken, FAVÖK marjımız da 1 puan artışla %12,8’e ulaştı.
Önümüzdeki dönemde büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşma hedefimiz doğrultusunda ilerlerken, verimliliği artıran yatırımlara, dijitalleşmeye ve müşteri deneyimine odaklanmaya devam edeceğiz.”
ebebek Pazarlama Direktörü Itır Erel Ergül ise, “25 yıldır ailelerin ihtiyaçlarını anlayarak onların hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü, bizim için dünyaya gelen her bebek, kendi bebeğimizdir; bu nedenle ebebek’i bir markadan çok daha ötesi, her an bebeveynlerin yanında olan bir destek noktası olarak görüyoruz. Ürünlerimizden sunduğumuz bilgiye, mağaza deneyiminden dijital kanallarımıza kadar her noktada bebeveynlerin yanında olmayı önceliklendiriyoruz.
Bugün ebebek’i farklı kılan en önemli unsur, ailelerle kurduğumuz güven ilişkisi. Bu bağı her geçen gün daha da güçlendirirken, bebeveynlerin hayatına gerçek anlamda değer katan deneyimler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.
Genel Haberler
BRCGS S&D sertifikalı A101 deposu 5. kez AA notu aldı
Gıda güvenliği ve tedarik zinciri yönetiminde dünya genelinde en saygın referanslardan biri olarak kabul edilen BRCGS S&D standardı kapsamında, A101’in Antalya Meyve Sebze deposu Türkiye’nin ilk ve tek sertifikalı tesisi olarak 5. denetimini başarıyla tamamlayarak en yüksek derece olan AA notunu korudu. Uluslararası kriterlere göre gerçekleştirilen bu denetim, operasyonel mükemmeliyetin sürekliliğini ve sistemin istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü bir kez daha tescilledi.
Taze meyve ve sebzelerin kontrollü koşullarda korunmasını kapsayan bu standart, ürünlerin tarladan rafa uzanan yolculuğunda güvenliğin kesintisiz şekilde sağlanmasını mümkün kılıyor. A101, bu güçlü altyapı sayesinde yalnızca ürün sunmuyor; aynı zamanda güven, şeffaflık ve kaliteyi odağına alan bir yaklaşımı da alışverişçilerine taşıyor.
A101, uluslararası standartlarla uyumlu şekilde geliştirdiği operasyonel yaklaşımıyla, gıda güvenliği alanında sektör için referans oluşturmaya ve güven odaklı büyümesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.
