Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

İstanbul PERDER vizyonunu belirledi

Editör
Abone Ol:

İstanbul PERDER (Perakendeciler Derneği) üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özbahçeci başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda, yapılan ve yapılacak projeler şöyle sıralandı;
• “Alışveriş İçin Gün Bugün” Kampanyası: Ekonomik kriz beklentisi ile düşen tüketimin arttırılması ve perakende sektöründe çarkların dönmeye devam etmesini sağlamak amacı ile 24 Sivil Toplum Kuruluşu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çatısı altında birleşerek “Alışveriş İçin Gün Bugün” kampanyasını hayata geçirdi.
• Personel Takip Sistemi: Derneğimizin internet sitesinde yer alan üyelerimize özel olarak açılmış olan bölümümüzden artık personel takibi yapılabilecek. İş çıkışı yapılan personel ortak bir havuzda toplanacak. Aynı personel başka bir üyemize iş başvurusu yaptığında hemen sisteme girerek sorgulaması yapılabilecek ve kayıtlı bilgilerin iş başvurusu yapan personelin söyledikleri ile bağdaşıp bağdaşmadığı tespit edilebilecek
• Bilgi İşlem Yazılım Programları: Kasım ayında başlatılmış olan yazılım programlarına yönelik anket sonuçlarının neticesinde, yazılım firmaları ile görüşmeler yapıldı.
• Araç Takip Sistemi: Yetkili firmalarla tek tek görüşülerek, proje geliştirilecek.
• KARGEM (Kariyer Geliştirme ve Eğitim Merkezi) ve İstanbul PERDER İşbirliği İle Mağaza Yöneticisi Geliştirme Projesi: Bu projemizin ilk çalışması Mayıs-Ekim 2008 tarihlerinde yapıldı. Yapılan bu uygulamada görülen eksiklikler giderildi ve proje yenilendi. Projemiz analiz, planlama, eğitim ve değerlendirme aşamaları ile gerçekleştirilecektir.
• Dernek Merkezi’nde Verilecek Olan Eğitimler: Her hafta salı günü için eğitim planları yapılmıştır. Eğitimlerimizin takvimi en kısa zamanda internet sitemizde yayınlanacaktır.
• 3 Ayda Bir Üye İstişare Toplantısı Kampı: Üyelerimiz ile sektörümüzün değerlendirmesini yapabilmek için her 3 ayda bir 2 günlük bir kamp organizasyonu yapılması planlanıyor.
• Yurtdışı Seyahatleri Gerçekleştirmek • 23-25 Nisan 2009 Perakende fienliği: Yerel perakendenin de kendine ait bir günü, bir gecesi olması adına CNR, MMI ve PERDER işbirliği ile Perakende Şenliği konferansı gerçekleştirilecektir. Gün boyu etkinlikler düzenlenecek olup, akşamları konser verilecektir.
Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

İsmar üyelerinden nostaljik buluşma

Editör

Yazar:

Türkiye perakende sektörüne 30 yıl öncesinde damgasını vuran İstanbul Marketler Birliği İSMAR’ın üyeleri geleneksel hale gelen yemekli toplantılarına bir yenisi daha ekleyerek 11 Kasım Cumartesi günü Ali Rıza Karadağ’ın ev sahipliğinde Florya Görkem Kilis Restorant’ta gerçekleşti.

Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda geçen yemekli toplantıya ilginin de çok yoğun olduğu görüldü. İçlerinde önemli iş adamlarının da olduğu gruptan yeni bir ticari birliktelik çıkar mı bilinmez ama bu örnek dostluğun daha uzun yıllar devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Organizasyonda emeği geçen ortaklardan birinin verdiği bilgiye göre bundan sonraki toplantılarda ekonomi, sosyal ve kültürel alanlarda gerek İsmar topluluğundan gerekse misafir konuklardan oluşacak söyleşi ve sohbetlerle daha da renkleneceği ifade ediliyor.

Katılımcılar:

Ayaktakiler: Fırat Karadağ, Murat Karadağ, Hasan Yalçın, Cemal Parlak, Besim Açıkgöz, Faik Karadağ, Orhan Toka, Muhsin Aslan, Metin Şakar, Ahmet Özdemir, Ünal Nayman, Nahit Kiler, Abdurrahman Kopuz, Kenan Şişeci, Şaban Ulu, Mustafa Kağan, Alirıza Şişeci, Mustafa Aslan.

Oturanlar: Mehmet Genç, Ahmet Hamdi Kanal, Halil Göktürk, Alirıza Karadağ, Metin Toka, Hüsnü Yazıcı, Fehmi Kale

Devamını Oku

Genel Haberler

Restorantlar, Michelin Yıldızı ile ödüllendirildi

Editör

Yazar:

Michelin, Michelin Rehberi İstanbul, İzmir, Bodrum’un yeni restoran seçkisini duyurmanın mutluluğunu yaşıyor. Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de ve 19’u Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti. İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı alırken, Bodrum’dan 2, İzmir’de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.

İstanbul seçkisine yeni eklenen 25 restorandan 2’si birer Michelin Yıldızı alırken, 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü. Böylece İstanbul’da listeye restoran listesi 77’ye yükseldi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada seçkiye dair bilgiler paylaşan Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “Müfettişlerimiz bu yıl bir kez daha İstanbul mutfak seçkisinin cazibesine kapıldı. Karma kültüre sahip bir dünya şehri olan İstanbul, klasik Türk meyhanelerinden, son moda veya uluslararası restoranlara, aynı zamanda tam anlamıyla bir mutfak deneyimi sunan rahat restoranlara kadar oldukça zengin bir gastronomik panoramaya sahip. İkinci seçkiye bu yıl eklenen 2 yeni Michelin Yıldızı da dahil olmak üzere şehrin dört bir yanına yayılmış 24 yeni restoranın yer aldığı 2024 Seçkisi, aynı zamanda gelenekleriyle de gurur duyan cesur şefler neslinin yönlendirdiği gastronomi standartlarındaki yükselişi de gözler önüne seriyor” dedi.

Poullennec, İzmir ve Bodrum ile ilgili olaraksa, “Michelin Rehberi ailesine kayda değer derecede etkili bir şekilde giriş yapan İzmir ve Bodrum’da ekiplerimiz, bu iki bölgeyi birbirinden ayıran farklılıklardan özellikle çok etkilendi. Yerel kökler, bölgeye olan bağlılık ve yerel üreticilerle kurulan güçlü bağların, İzmir ve çevresinde seçkiye giren restoranların çoğunun paylaştığı ortak özellikler olduğunu söyleyebiliriz. Michelin Yeşil Yıldızı’nın bölgedeki üç restorana verilmesi, bu güçlü bağlılığı kanıtlıyor. Bodrum ise gastronomik açıdan bütünleyici bir konsept sunuyor: Sahilde lüks ve uluslararası mekanlar yer alırken, Bodrum’un merkezi özellikle pitoresk, erişmesi kolay, küçük ve bağımsız restoranlara ev sahipliği yapıyor” diye konuştu.

Devamını Oku

Genel Haberler

Perakendecilerden indirim müjdesi!

Editör

Yazar:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat geçen günlerde Cumhuriyetin 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklamıştı. Arkasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yaptığı açıklamada bu konuda destek beklediklerini ifade etmişti. Hükümet kanadından gelen bu konudaki mesajlar üzerine zincir marketlerden ardı ardına destek açıklamaları geldi.

BİM, enflasyonla mücadeleyi destekliyor

BİM birçok üründe yaptığı indirimlerle yüksek kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla müşterilerine ulaştırırken enflasyonla mücadeleyi de desteklemeye devam ediyor. BİM Ekim ayı içerisinde 500 üründe %50’ye varan indirimler yapacak. BİM’den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“BİM olarak pazardaki ağırlığımızın ve bunun getirdiği sorumlulukların farkındayız. Bu kapsamda başta halkımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza değer katmaya odaklanıyoruz. Ekim ayı boyunca yapacağımız indirimlerle ülkemizin enflasyona karşı mücadelesini desteklerken, müşterilerimizin temel ürünlere erişimini de kolaylaştıracağız. Ürün maliyetlerinde artış olmadıkça ürün fiyatlarında artış yapmama ilkemizi, kurulduğumuz ilk günkü kararlılığımızla sürdüreceğiz.”

A101, enflasyonla mücadeleyi desteklemeye devam ediyor

A101, yıl boyu sürdürdüğü kampanyalar ile hem tüketicilerin alım gücünün korunmasına, hem de ülke ekonomisine destek olmaya devam ediyor.

66.000’den fazla çalışanı ve 600’ün üzerinde tedarikçisi ile A101, yılın 12 ayı boyunca yaptığı haftalık kampanyalarla, kaliteli ürünleri her daim en uygun fiyatlarla müşterilerine sunarak enflasyonla mücadelede tüketicinin yanında olmaya devam edecek.

Türkiye’nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde 12.000’i aşkın marketiyle hizmet veren A101’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “A101’in temel misyonu kaliteli ürünleri en ucuz fiyatla müşterilerine sunmaktır ve kurulduğu günden beri bu misyonla hareket etmektedir. A101 olarak, tüketicilerin temel ürünlere erişimini kolaylaştıracak her türlü adımı sadece belirli bir dönemde değil, 12 ay boyunca atıyoruz. Artan maliyetlerde ve zorlu piyasa koşullarında müşterilerimize tüm ürün kategorilerinde en ucuz fiyatları sunmaya dün olduğu gibi bugün de devam edeceğiz. A101, en ucuz fiyatlarına ek olarak, yıl boyu her gün en az 1000 üründe %50’ye varan indirim yapmaktadır. A101, kendisi ile özdeşleşmiş kampanyalarına ek olarak halkımızın ihtiyacı olan tüm ürün kategorilerinde de düzenli olarak indirim yaparak enflasyonla mücadelede tüketicinin ve tüm kurumlarımızın yanında olmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Migros’tan binlerce üründe indirim ile aile bütçesine katkı

Migros, 70. yılı vesilesiyle her güne özel kampanyalar düzenliyor. Migros, “Birlikten Berekete Kazanan Türkiye” kampanyasıyla temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde uyguladığı en dip fiyatlar ve özel kampanyalarla müşterilerinin bütçesini rahatlatmaya devam ediyor. Migros, tüketicilerin alım gücünü artırmak ve enflasyonla mücadele için  12 Ekim itibariyle başlayarak Kasım ayının sonuna kadar olan süreçte Migroskop ve aile indirimleri ile evin tüm temel ihtiyaçlarını karşılayacak yaklaşık 15.000’i aşkın üründe %20’den %50’ye varan indirimler sunacak.

Onur Market’te Cumhuriyetimizin 100.yılına özel indirimler

Onur Market, cumhuriyetimizin 100. Yılını özel bir kampanya ile kutluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Onur Market Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, “Onur Market olarak mevcut kampanyalarımıza ek olarak hem Cumhuriyet’imizin 100.yılına özel hem de enflasyonla mücadele kapsamında indirim fırsatlarını Ekim ayıyla birlikte iki katına çıkardık. Yaptığımız kampanya ile binlerce üründe %20’den %50’ye kadar indirimler sunarak tüketicilerin bütçelerini her zaman rahatlatmaya devam ediyoruz. Onur Market olarak gıdadan kozmetiğe, taze sebze meyveden şarküteri ürünlerine kadar tüm temel tüketim kategorilerinde yıl boyunca tüketicilerin en çok tercih ettikleri ürün ve markalarda kampanyalar ve indirimler yapmaya devam ediyoruz.  Yaptığımız tüm çalışmalarda, geliştirdiğimiz her projede, aldığımız tüm kararlarda her zaman alışverişçilerin lehine olacak faaliyetler içinde bulunmak gibi bir prensibimiz var. Sloganımıza da yansıttığımız Onur Sözlerimizle müşterilerimize; tazelikte, kalitede, lezzette, hizmette ödün vermeden Fiyatta Onur Sözü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER