Genel Haberler
Karadeniz PERDER sektör fuarını destekledi
Karadeniz PERDER’in de destekçileri arasında bulunduğu Samsun Gıda 2018, geçtiğimiz günlerde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Samsun Gıda Fuarı 2018, gıda sektöründe öncülerin yer aldığı, tüm Karadeniz Bölgesi’nden katılımcılar ile ürün kapsamını çeşitlendirmeyi, bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi için gelişmiş teknolojilerle bölge genelinden gelen ziyaretçileri tanıştırmayı ve bölge işletmelerinin ihracat ağını genişletecek lojistik destek konularında önemli adımlar atılmasına zemin hazırladı. Fuar; gıda sektöründeki üreticiler ile oteller, zincir marketler, restoranlar ve catering firmalarının ticari ilişkilerini genişletecek, güçlendirecek, yeni alternatifler bulabileceği bir ortam sundu.
7 ülkeden alım heyeti Samsun Gıda Fuarı’nda
TÜYAP yurt dışı ofislerinin desteğiyle İran, Azerbaycan ve Gürcistan’dan; Samsun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Rusya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Suudi Arabistan’ dan yurt dışı heyetleri fuar alanını ziyaret ederek katılımcı firmalarla detaylı görüşmeler ve iş birlikleri yaparak geleceğe yönelik yatırımlara imza attılar. Yerli firmalara yurtdışı bayilikleri teklif eden yurt dışı alım heyetleri, gıda mamulleri ve gıda teknolojileri üreten firmalar ile ikili görüşmeler yaptıklarını belirterek fuardan memnuniyetle ayrıldıklarını dile getirdiler. Fuar boyunca ziyaretleri devam eden heyetler, yaptıkları iş birlikleri ve yatırımlarla, fuarın dünyaya açılan kapısı olması noktasında, yerli firmalar ve gıda sektörü arasında fırsat yaratacak adımlar attılar.
“PERDER ve Süpermarket Yöneticilerinden Oluşan Alım Heyeti” ürünleri inceledi
Türkiye’ deki işletmelerde yerli malı kullanımı ve tanıtımı için özellikle vurgulanan “869 – Yerliyse Yeriz” kampanyasına Samsun’dan çağrı yapıldı. Proje kapsamında Samsun firmalarından başlayarak Türkiye genelinde yerli malı kullanımı ve tanıtımı teşvik edildi.
Karadeniz PERDER’in (Türkiye Perakendeciler Federasyonu – Karadeniz ) önderliğinde İstanbul, Kastamonu, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun’dan fuara gelen süpermarket ve market zincirlerinin sahipleri 100′ e yakın alım heyeti ziyaret etti. Firmalar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan market sahipleri ve yurt içi heyetleri fuardan memnun kaldıklarını ve her türlü ürünle ilgili önemli bağlantılar yaptıklarını ifade ettiler.
Gıda sektörü panelleri yapıldı
Samsun 3. Gıda Fuarı’nda Eczacıbaşı’nın “Gıdada Hijyen Uygulamaları” ve Karadeniz PERDER’in “Kriz Yönetimi” ile ilgili seminerler gerçekleştirilerek ilgililere detaylı bilgiler verildi.
Genel Haberler
Sampi Pide: Gıdada doğru yatırım modeli her zaman daha çok kazandırır
Sampi Pide CEO’su Zeynel Akyol, artan maliyetlere karşı geliştirdiği “Sampi Express & Pizza Portivo” hibrit modelinin ilk şubesini İstanbul Ümraniye’de hizmete açtıklarını söyledi. Doğru yatırım modelinin geleneksel yatırım araçlarına göre çok karlı olabildiğine dikkat çeken Akyol, buna yönelik özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. 3 milyon TL’lik bir sermaye üzerinden geleneksel yatırım araçları ve Sampi Express & Pizza Portivo modelini karşılaştıran bir çalışma yaptıklarını aktaran Akyol, araştırmanın sonuçlarını ise şöyle özetledi: “Vatandaşın yatırım aracı olarak gördüğü üç geneleksel modeli baz aldık. Mevduat, altın-döviz ve borsaya yapılan yatırımla Sampi Express & Pizza Portivo yatırım modelini kıyasladık. 3 milyon TL’lik bir yatırımın bir yıllık getirisini analiz ettik. Buna göre mevduat faizi getirisi yüzde 42 olarak çıktı ancak enflasyon etkisiyle reel getirisinin sınırlı kaldığını gördük. Altın ve döviz ise mevcut veriler eşliğinde yüzde 35 ila 45 arasında bir kazançla yatırımcıya güvenli liman sunsa da düzenli gelir üretmeyen yapıları nedeniyle büyüme tarafında zayıf kaldıklarını gördük. Borsa ise hâlâ önemli bir alternatif olsa da, geniş getiri aralığı nedeniyle belirsizlik barındırıyordu. Bu da yatırımcı için riskli bir alan olarak dikkat çekti. Aynı zamanda tüm bu yatırım araçlarının yatırımcıya düzenli bir nakış akışı sunmuyor olması da araştırmanın dikkat çeken bir diğer tarafı oldu.”
Genel Haberler
Ebebek’in 2030 yılı ciro hedefi 1 milyar dolar
Bugün 71 ilde 305 mağazası, ebebek.com ve mobil uygulamasıyla hizmet veren ebebek, fiziki ve dijital kanallarını birlikte geliştirerek bebeveynlere daha erişilebilir bir deneyim sunuyor. Marka, 2026 yılı itibarıyla mağaza sayısını 330’a çıkarmayı, online kanallarda büyümeyi hızlandırmayı ve farklı mağaza formatlarıyla daha fazla bebeveyne ulaşmayı planlıyor. Birleşik Krallık ve Kuzey Irak’taki operasyonlarını sürdüren ebebek, uluslararası pazarlardaki varlığını da genişletmeyi amaçlıyor. Marka, 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.
ebebek Genel Müdürü Can Karadeniz, markanın geldiği noktayı ve gelecek vizyonunu şu sözlerle değerlendirdi:
“25 yılı geride bırakırken ebebek’in bugün ulaştığı noktayı daha net görüyoruz. Türkiye genelinde 305 mağazamız, güçlü dijital altyapımız ve milyonlarca bebeveyne ulaşan hizmet ağımızla önemli bir ölçeğe ulaştık. Bu büyümeyi kurduğumuz güven ilişkisiyle birlikte değerlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, yıllar içinde attığımız planlı adımların ve doğru yatırımların bir sonucu. Bu yaklaşımın finansal sonuçlara da güçlü bir şekilde yansıdığını görüyoruz. 2025 yılında FAVÖK’ümüz, bir önceki yıla göre %25,5 artışla 3,5 milyar TL’ye ulaşırken, brüt kârımız %17,3 artışla 10 milyar TL seviyesine çıktı. Brüt kâr marjımız 0,6 puan iyileşirken, FAVÖK marjımız da 1 puan artışla %12,8’e ulaştı.
Önümüzdeki dönemde büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşma hedefimiz doğrultusunda ilerlerken, verimliliği artıran yatırımlara, dijitalleşmeye ve müşteri deneyimine odaklanmaya devam edeceğiz.”
ebebek Pazarlama Direktörü Itır Erel Ergül ise, “25 yıldır ailelerin ihtiyaçlarını anlayarak onların hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü, bizim için dünyaya gelen her bebek, kendi bebeğimizdir; bu nedenle ebebek’i bir markadan çok daha ötesi, her an bebeveynlerin yanında olan bir destek noktası olarak görüyoruz. Ürünlerimizden sunduğumuz bilgiye, mağaza deneyiminden dijital kanallarımıza kadar her noktada bebeveynlerin yanında olmayı önceliklendiriyoruz.
Bugün ebebek’i farklı kılan en önemli unsur, ailelerle kurduğumuz güven ilişkisi. Bu bağı her geçen gün daha da güçlendirirken, bebeveynlerin hayatına gerçek anlamda değer katan deneyimler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.
Genel Haberler
BRCGS S&D sertifikalı A101 deposu 5. kez AA notu aldı
Gıda güvenliği ve tedarik zinciri yönetiminde dünya genelinde en saygın referanslardan biri olarak kabul edilen BRCGS S&D standardı kapsamında, A101’in Antalya Meyve Sebze deposu Türkiye’nin ilk ve tek sertifikalı tesisi olarak 5. denetimini başarıyla tamamlayarak en yüksek derece olan AA notunu korudu. Uluslararası kriterlere göre gerçekleştirilen bu denetim, operasyonel mükemmeliyetin sürekliliğini ve sistemin istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü bir kez daha tescilledi.
Taze meyve ve sebzelerin kontrollü koşullarda korunmasını kapsayan bu standart, ürünlerin tarladan rafa uzanan yolculuğunda güvenliğin kesintisiz şekilde sağlanmasını mümkün kılıyor. A101, bu güçlü altyapı sayesinde yalnızca ürün sunmuyor; aynı zamanda güven, şeffaflık ve kaliteyi odağına alan bir yaklaşımı da alışverişçilerine taşıyor.
A101, uluslararası standartlarla uyumlu şekilde geliştirdiği operasyonel yaklaşımıyla, gıda güvenliği alanında sektör için referans oluşturmaya ve güven odaklı büyümesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.
