Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Perakendecilerden ortak uyarı

Editör
Abone Ol:

GPD Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, tüm kaynaklarını seferber eden Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın sürdürdüğü kontrol ve denetimlere her türlü desteği verdiklerini açıkladı.

Alınan operasyonel önlemlerle tüm marketlerin verimliliğini artırarak, fiyat artışı olmadan hizmet etmeyi hedeflediklerini belirten Aykaç, ihtiyaçların yoğunlaştığı bu dönemde fırsatçılık yapmaya yönelenlerin gerekli mercilerce tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. Aykaç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Modern perakendeciler olarak yoğun rekabet koşullarında çalışan, bu koşullar altında tüketici ihtiyaçlarını en uygun şartlarda karşılayan işletmeleriz. İçinde bulunduğumuz dönemde bazı ürün gruplarında maalesef haksız yere fiyat artırma talepleriyle karşı karşıya geliyoruz, bunu kabul edemeyiz. Perakendeciler ve üreticiler bu süreçte omuz omuza yol alırken amacımız; tüm halkımızın ihtiyaçlarını sorunsuz ve haksız fiyat artışı olmadan karşılayabilmektir.”

Global ekonomideki dalgalanmalarla ve hammadde sıkıntılarıyla ilişkili olarak, özellikle ithalata bağlı ürünlerdeki fiyat artışı taleplerinin ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirten Aykaç, tamamen yurtiçi kaynaklarla üretimi yapılan ürünlerde fiyat artışı taleplerine karşı hızlıca önlem alınması gerektiğini, bu doğrultuda özellikle Ticaret Bakanlığı ile yakın temasta bulunacaklarını ifade etti.

Temel ihtiyaç maddelerinin yanı sıra, ilk etapta yoğun ilgi gösterilen ve talebin artacağının öngörüldüğü kolonya, çamaşır suyu, sıvı sabun gibi ürünlerde de fiyatlarda artış talebinin geldiğini belirten Aykaç, “Alkol hammaddesinde sıkıntı yaşanabilir. Devletimizin akaryakıt formülasyonunda yaptığı değişiklikle bir miktar rahatlama sağlanabilir, ancak uzun dönemde daha etkin kontrollerle tüketicimizin zor duruma düşmesinin önüne geçilmelidir” dedi.

Maske temininde de yüksek fiyatlar yüzünden sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Aykaç, “Bakanlarımızın açıklaması doğrultusunda üreticilerimizi sağduyuya çağırıyoruz. Öncelik halk sağlığımızın korunması olmalı, ihtiyaçların karşılanmasından sonra diğer satış kanallarına ağırlık verilmelidir” dedi.

Bilim Kurulu’ndan görüş talep edildi!

Çalışan sağlığının korunması için konusunda uzman kurum ve kuruluşlarla sürekli görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Aykaç, baştan beri çalışmalarını takdir ederek görüşlerine büyük önem verdikleri Bilim Kurulu’ndan da bu çerçevede görüş talep ettiklerini ifade etti. Yurt genelinde 425 binden fazla kişiye iş olanağı sağlayan bir sektör olduklarını vurgulayan Aykaç, operasyonların yürütülmesini sekteye uğratmayacak şekilde çalışan haklarının korunacağını da sözlerine ekledi.

Aykaç, yeterli stokların olduğunu, vatandaşların panik olmadan gerçek ihtiyaçlarını temin etmelerini, tedarik zincirini olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınmalarının önemini vurguladı.

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Sampi Pide: Gıdada doğru yatırım modeli her zaman daha çok kazandırır

Editör

Yazar:

Sampi Pide CEO’su Zeynel Akyol, artan maliyetlere karşı geliştirdiği “Sampi Express & Pizza Portivo” hibrit modelinin ilk şubesini İstanbul Ümraniye’de hizmete açtıklarını söyledi. Doğru yatırım modelinin geleneksel yatırım araçlarına göre çok karlı olabildiğine dikkat çeken Akyol, buna yönelik özel bir çalışma yaptıklarını kaydetti. 3 milyon TL’lik bir sermaye üzerinden geleneksel yatırım araçları ve Sampi Express & Pizza Portivo modelini karşılaştıran bir çalışma yaptıklarını aktaran Akyol, araştırmanın sonuçlarını ise şöyle özetledi: “Vatandaşın yatırım aracı olarak gördüğü üç geneleksel modeli baz aldık. Mevduat, altın-döviz ve borsaya yapılan yatırımla Sampi Express & Pizza Portivo yatırım modelini kıyasladık. 3 milyon TL’lik bir yatırımın bir yıllık getirisini analiz ettik. Buna göre mevduat faizi getirisi yüzde 42 olarak çıktı ancak enflasyon etkisiyle reel getirisinin sınırlı kaldığını gördük. Altın ve döviz ise mevcut veriler eşliğinde yüzde 35 ila 45 arasında bir kazançla yatırımcıya güvenli liman sunsa da düzenli gelir üretmeyen yapıları nedeniyle büyüme tarafında zayıf kaldıklarını gördük. Borsa ise hâlâ önemli bir alternatif olsa da, geniş getiri aralığı nedeniyle belirsizlik barındırıyordu. Bu da yatırımcı için riskli bir alan olarak dikkat çekti. Aynı zamanda tüm bu yatırım araçlarının yatırımcıya düzenli bir nakış akışı sunmuyor olması da araştırmanın dikkat çeken bir diğer tarafı oldu.”

Devamını Oku

Genel Haberler

Ebebek’in 2030 yılı ciro hedefi 1 milyar dolar

Editör

Yazar:

Bugün 71 ilde 305 mağazası, ebebek.com ve mobil uygulamasıyla hizmet veren ebebek, fiziki ve dijital kanallarını birlikte geliştirerek bebeveynlere daha erişilebilir bir deneyim sunuyor. Marka, 2026 yılı itibarıyla mağaza sayısını 330’a çıkarmayı, online kanallarda büyümeyi hızlandırmayı ve farklı mağaza formatlarıyla daha fazla bebeveyne ulaşmayı planlıyor. Birleşik Krallık ve Kuzey Irak’taki operasyonlarını sürdüren ebebek, uluslararası pazarlardaki varlığını da genişletmeyi amaçlıyor. Marka, 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedefliyor.

ebebek Genel Müdürü Can Karadeniz, markanın geldiği noktayı ve gelecek vizyonunu şu sözlerle değerlendirdi:

“25 yılı geride bırakırken ebebek’in bugün ulaştığı noktayı daha net görüyoruz. Türkiye genelinde 305 mağazamız, güçlü dijital altyapımız ve milyonlarca bebeveyne ulaşan hizmet ağımızla önemli bir ölçeğe ulaştık. Bu büyümeyi kurduğumuz güven ilişkisiyle birlikte değerlendiriyoruz. Bugün geldiğimiz nokta, yıllar içinde attığımız planlı adımların ve doğru yatırımların bir sonucu. Bu yaklaşımın finansal sonuçlara da güçlü bir şekilde yansıdığını görüyoruz. 2025 yılında FAVÖK’ümüz, bir önceki yıla göre %25,5 artışla 3,5 milyar TL’ye ulaşırken, brüt kârımız %17,3 artışla 10 milyar TL seviyesine çıktı. Brüt kâr marjımız 0,6 puan iyileşirken, FAVÖK marjımız da 1 puan artışla %12,8’e ulaştı.

Önümüzdeki dönemde büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşma hedefimiz doğrultusunda ilerlerken, verimliliği artıran yatırımlara, dijitalleşmeye ve müşteri deneyimine odaklanmaya devam edeceğiz.”

ebebek Pazarlama Direktörü Itır Erel Ergül ise, “25 yıldır ailelerin ihtiyaçlarını anlayarak onların hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz. Çünkü, bizim için dünyaya gelen her bebek, kendi bebeğimizdir; bu nedenle ebebek’i bir markadan çok daha ötesi, her an bebeveynlerin yanında olan bir destek noktası olarak görüyoruz. Ürünlerimizden sunduğumuz bilgiye, mağaza deneyiminden dijital kanallarımıza kadar her noktada bebeveynlerin yanında olmayı önceliklendiriyoruz.

Bugün ebebek’i farklı kılan en önemli unsur, ailelerle kurduğumuz güven ilişkisi. Bu bağı her geçen gün daha da güçlendirirken, bebeveynlerin hayatına gerçek anlamda değer katan deneyimler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

BRCGS S&D sertifikalı A101 deposu 5. kez AA notu aldı

Editör

Yazar:

Gıda güvenliği ve tedarik zinciri yönetiminde dünya genelinde en saygın referanslardan biri olarak kabul edilen BRCGS S&D standardı kapsamında, A101’in Antalya Meyve Sebze deposu Türkiye’nin ilk ve tek sertifikalı tesisi olarak 5. denetimini başarıyla tamamlayarak en yüksek derece olan AA notunu korudu. Uluslararası kriterlere göre gerçekleştirilen bu denetim, operasyonel mükemmeliyetin sürekliliğini ve sistemin istikrarlı şekilde sürdürüldüğünü bir kez daha tescilledi.

Taze meyve ve sebzelerin kontrollü koşullarda korunmasını kapsayan bu standart, ürünlerin tarladan rafa uzanan yolculuğunda güvenliğin kesintisiz şekilde sağlanmasını mümkün kılıyor. A101, bu güçlü altyapı sayesinde yalnızca ürün sunmuyor; aynı zamanda güven, şeffaflık ve kaliteyi odağına alan bir yaklaşımı da alışverişçilerine taşıyor.

A101, uluslararası standartlarla uyumlu şekilde geliştirdiği operasyonel yaklaşımıyla, gıda güvenliği alanında sektör için referans oluşturmaya ve güven odaklı büyümesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER