Genel Haberler
TESK Başkanı Bendevi Palandöken yetkili mercileri uyardı: “Duyun isyanımızı artık.”

Kapalı alanlarda sigara yasağını sert dille eleştiren Palandöken, “Kahvehane kültürü yalnızca bizim ülkemizde var. Şimdi de ‘Kapat dükkanını’ diyorsunuz. İçenden çok içirene ceza yazıyorsunuz” dedi.
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kapalı alanlardaki sigara yasağının esnan tam olarak etkilemeye başlayacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkam Bendevi Palandöken, “Artık sokağa çıkacak duruma geldik, duyun isyanımızı” diyerek yetkililere yeni bir düzenleme yapılması yönünde çağrıda bulundu.
Diğer ülkelerin aksine Türkiye’nin kahve kültürü olduğuna dikkat çeken Palandöken, yasak ile birlikte bu kültürün de sonlanacağını hatırlatarak şunları söyledi: “Sigara yasağı havaların soğumasıyla birlikte esnafı iyiden iyiye zora sokmaya başladı. Kahvehane kültürü yalnızca bizim ülkemizde var. Alkol tüketilen tüm lokantalarda milyarlarca liralık yatırım yapılmış, siz müsade etmişsiniz, şimdi de ‘Kapat dükkanını’ diyorsunuz. İçenden çok içirene ceza yazıyorsunuz. Hani müşteri velinimetti?
Alkol satılan, sigara içilen mekan sahipleri bunların tüketilmesine olumlu bakmıyor, bunları kullanmak vatandaşın kendi tercihi. Buralarda çalışan insanları ne yapacaksınız? Bir kahvehane de en az iki ocakçı, iki garson, bir askıcı olur, lokantalarda aşçısı, yamağı, garsonu komisi… –
İşsizliği nasıl frenleyeceksiniz?
Ne olacak bu insanlar, nasıl frenleyeceksin işsizliği? Yasak yüzünden işyerini kapatan esnafa işsizlik maaşı vermiyorsun. Hani geçinebileceği değil de en azından ölmeyeceği bu maaşı neden vermiyorsun? Bir taraftan sosyal devlet diyorsun, senin bahanenle işini kaybetmiş vergisini veren esnafı da perişan ediyorsun.
Esnafın çoluğu, çocuğu, ailesi yok mu? Ağaç kovuğundan mıyız biz? Sigara yasağı yüzünden her gün onlarca işyeri kapanıyor. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Ankara’da da havaların soğumasıyla bugüne kadar bahçesi olan işyeri sahipleri de sıkıntıyı bire bir yaşamaya başladı. Kahveler lokantalar bomboş.”
Kaynak: Hürriyet Ankara Gazetesi
Genel Haberler
Ramazan Ulu vefat etti

Yaklaşık bir ay önce beyin kanaması geçirip Samsun Devlet Hastanesinde yoğun bakıma alınan Ramazan Ulu dün hayata gözlerini yumdu.
Snowy marketler zinciri yönetim kurulu başkanı Ramazan Ulu, İstanbul PERDER’in 5. ve 6. dönem başkanlığını da yapmıştı.
Retail Türkiye olarak merhuma Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
Cenaze namazı ve mezarlık için Snowy Market Ulu Kardeşler tarafından bilgilendirme yapılması bekleniyor.
Genel Haberler
PLAT üyeleri “Talks” etkinliğinde buluştu

21 Eylül günü Mihrabat Korusu’nda gerçekleşen organizasyona BİM CEO’su Haluk Dortluoğlu, Ülker CEO’su Mete Buyurgan gibi sektörün önde gelen isimleri ve PLAT Derneği üyeleri katıldı. Katılımın yüksek olduğu etkinlikte, açılış konuşmasını gerçekleştiren PLAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer, katılımcılara teşekkür ettikten sonra sanayicilerin üretime, yatırıma ve inovasyona odaklanması gerektiğinin altını çizdi.
Bir önceki etkinlikte seçim öncesi ve sonrası ekonomi konusunda değerlendirmelerde ve çeşitli tahminlerde bulunan Ekonomist Dr. Hakan Özerol, bu etkinlikte de önümüzdeki dönemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. IMF, OECD, Dünya Bankası gibi kurumların ve çeşitli derecelendirme şirketlerinin tahmin raporlarından hareketle piyasa değerlendirmesi yapan Dr. Hakan Özerol, özellikle dövizin ve enflasyonun yönüyle ilgili tahminlerde bulundu. Yeni dönemde ekonominin iyi işaretler verdiğini belirten Özerol, mevcut politikaların sürdürülmesi halinde gelecekte olumlu sonuçlar vereceğinin altını çizdi.
Genel Haberler
Başsağlığı

Groseri Market Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Levent Uğurses’in babası, Groseri’nin kurucu ortağı, Adana’nın en eski distribütörlerinden, Adana’nın sevilen insanlarından Zihni Uğurses, vefat etti.
Cenazesi 19 Eylül Salı günü öğle namazına müteakiben Adana Kabasakal Mezarlığı’na defnedildi.
Retail Türkiye olarak Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.