Genel Haberler
WorldFood İstanbul, farkını ortaya koyuyor
World Gourmet Society’nin düzenlediği uluslararası “Best Plate Challenge” yarışmasının özel ortağı bu yıl WorldFood İstanbul oldu.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), TÜGİDER (Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği), PAKDER (Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşletme ve Paketleme Sanayicileri Derneği), MARSAP (Marmara Bölge Satınalma Yöneticileri Platformu), PLAT (Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği), MÜSİAD Kıbrıs ve Aşçılar Derneği tarafından desteklenen fuar gıda zincirini oluşturan tedarikçiler, perakendeciler ve tüketicilerin bir araya geldiği bir platform oluşturuyor. WorldFood İstanbul sadece sektöre özel yönetmelik, yasa ve teknik konuları değil, aynı zamanda pazar odaklı, gelecekteki yatırımlara dair konuları da kapsayarak profesyonel gelişimi destekleyecek, sektörü şekillendirecek ve gıdanın geleceğini belirleyecek.
WorldFood İstanbul, dünyanın önde gelen şef, gurme, yemek yazarı, gazetecilerin ve restoran işletmecilerinin üye olduğu World Gourmet Society ile iş birliği yaparak uluslararası “Best Plate Challenge” yarışmasının özel ortağı oldu. İş birliği kapsamında bu sene WorldFood İstanbul, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “Şefin En İyi Tabağı Yarışması” ile Türk şeflerini en iyi ve en yaratıcı tabaklarını sergilemeye davet ediyor. Yarışma ile Türkiye’nin dört bir yanındaki şeflerin uluslararası platformda tanınmaları, yerel ürünleri tanıtmaları, bölge ve kültürlerini paylaşmalarında bir köprü olunması amaçlanıyor.
Yarışmaya katılmak isteyen yüksek kaliteli, üstün niteliklerle yemek yapan ve servis eden otel/restoran/kafe şeflerin 3 dakikadan fazla olmayacak şekilde, videografikler ile en etkili şekilde hazırlanmış, tabaklarının neden yaratıcı olduğunu ve neden eşsiz bir şef olduklarını anlatan, yerel malzemeler kullanarak ülke/bölgelerini temsil eden videolarını sefineniyitabagi@ite-turkey.com adresine göndermeleri yeterli olacak.
WorldFood İstanbul’un ilk paneli Gıdanın Yol Haritası – Gıda Enflasyonu bölümü ile başlayacak. 5 Eylül Çarşamba günü, Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel’in moderatörlüğünü yapacağı ‘Gıda Enflasyonuyla Başa Çıkma Yöntemleri’ başlıklı panelde gıda enflasyonunu tetikleyen nedenler ve enflasyonu düşürmek için alınan tedbirler ele alınırken bu tedbirlerin uzun vadedeki avantaj ve dezavantajları tartışılacak ve şirketler bazında alınması gereken önlemlere yer verilecek.
‘Gıdada Sonraki Adım -Yeni Kodeksin Sunduğu Fırsatlar’ bölümü ile devam edecek programın ikinci konuşmacısı Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı / Gıda Yüksek Mühendisi Emel Molla olacak. Emel Molla, ‘Türk Gıda Kodeksi ve Tüketici Bilgilendirme Yöntemleri’ konulu konuşmasında Yeni Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde gıda üreticileri ve pazarlama profesyonellerini etkileyen pek çok değişikliği aktaracak. Molla, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygun bilgilendirmelerin neler olduğuna, mevzuata uygun olarak nasıl dizayn edileceğine, sahaya yeni sunulacak ürün etiketlerinin bu kapsamda nasıl hazırlanacağına ve bu bilgilerin broşür ve reklam tanıtımında nasıl kullanılacağına dair konularda bilgi verecek.
Genel Haberler
Başkan Selahiddin Nas güven tazeledi
Şalgam Üreticileri Derneği (ŞALGAMDER) Genel Kurulunu yapıldı. Adana Ticaret Odası Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı (ATOSEV) Tesisleri’nde yapılan genel kurulda, mevcut Başkan Selahiddin Nas yeniden ŞALGAMDER Başkanlığına seçildi.
Yeniden ŞALGAMDER Başkanlığına seçilen Başkan Selahiddin Nas, üyelere teşekkür etti. Şalgamın artık sadece kebabın yanında tüketilen bir içecek olmayıp uluslararası bir içecek haline geldiğine belirten Başkan Selahiddin Nas, “Dernek olarak tüketiciler için sağlıklı ve lezzetli şalgamın üretilmesini sağlamanın yanı sıra, üreticilerimizin sorunlarını da çözmek için gayret ediyoruz. Derneğimizi kurarken salgamı dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı öncelikli hedef olarak belirlemiştik. Bu amaçla şalgamın, üretimden pazarlamaya uzanan tüm süreçlerinin uluslararası standartlarda profesyonelce yönetilmesini ve şalgam piyasasının gelişip büyümesini, ayrıca şalgamı sadece kebapla tüketilen bir ürün olmaktan çok daha öteye taşıyıp, tüm sofraların vazgeçilmez içeceği haline getirmek için çalışıyoruz” dedi.
Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Selahiddin Nas (Başkan), Çağatay Tanır (Başkan Yardımcısı), Emre Göde (Sayman), Ali Rıza Özlokmacı (Sekreter), Sekan Kara.
Yedek Yönetim: Ali Ahmet Yıldırımoğlu, Nedim Güvenseven, Murat Tanır, Mehmet Vehbi Özgü, Safkan Alakuş.
Denetim Kurulu: Ercüment Özkan (Başkan), Özcan Tunç (Yrd), Ebru Cömert.
Genel Haberler
İstanbul PERDER üyeleri, Yerelist değerlendirmesi yaptılar
YERELİST 2024 (İstanbul Yerel Marketler Buluşması) değerlendirme ve kapanış kahvaltısında üyeler ile tedarikçiler buluştu. 16 Ocak günü İstanbul Ticaret Odası Kanlıca Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk sözü İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere aldı.
Güzeldere, “İstanbul PERDER olarak 66 market sahibi ile 2700 mağazaya sahibiz. Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun amiral gemisiyiz. YERELİST 2024, bizler için çok verimli oldu. 88 firma katıldı. 6 bin ziyaretçi fuarımızda stantları tek tek gezdiler. 1000’e yakın perakendeci-tedarikçi görüşmesi oldu. Bu da bizleri çok mutlu etti” dedi.
Daha sonra söz alan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis’de Türkiye’nin tarım politikaları, üretim konusunda bilgiler verirken bakliyat pazarında yaşanan gelişmeleri de aktadır.
Son sözü ise Mopaş Genel Müdürü Reşat Narman alarak Mopaş’ın halka açılma konusunda konukları bilgilendirdi.
Genel Haberler
Osman Kalafat öldü
Kalafatlar Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Karadeniz Per-Der Yönetim Kurulu Başkanı, önceki dönem Altınordu Belediyesi Meclis Üyesi, Emekli Öğretmen Osman Kalafat vefat etti.
Cenazesi 17.01.2025 Cuma günü, cuma namazına müteakip Altınordu Orta Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra Perşembe İlçesi Kovanlı Mahallesi’ndeki aile mezarlığına defnedilecek.
Ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun…