Connect with us

Firmalardan

HGA Türkiye: Perakende sektörünün tasarımcıya ihtiyacı var

Editör
Murat Ergene
Abone Ol:

HGA, perakende sektöründe hızlı büyüyor.

Perakende ve moda alanında uzman, dünyanın önde gelen insan kaynakları ve danışmanlık şirketlerinden HGA, perakende sektöründe hızlı büyüyor. Türkiye’de 6 aydır faaliyet gösteren Londra merkezli şirket, perakende sektöründe 14 üst düzey yönetici yerleştirdi.

Türkiye’deki perakende sektörünün dinamizmine inanan HGA Dünya Başkanı Harveen Gill, “HGA 6 ay da Türkiye çok hızlı büyüdü. Şu anda en hızlı büyüdüğümüz pazar Türkiye diyebiliriz. Amacımız sadece Türkiye’de yerleştirme yapmak değil, aynı zamanda başarılı Türk yöneticileri de yurt dışına ihraç etmek istiyoruz, 3 yıl içerisinde Türkiye’yi merkez yapıp Rusya ve Doğu Avrupa pazarını buradan yönetebiliriz” dedi

HGA Türkiye Genel Müdürü Murat Ergene, “HGA perakende sektöründeki deneyimini buradaki dinamizm ile birleştirdi. 6 aylık süreçte 14 yöneticiyi yerleştirdik. Özellikle de Üst Düzey Yönetici pozisyonlarında yerleştirmeler yaptık. 2013 yılsonunda CEO ve genel müdür pozisyonlarında 25-30, genel müdür yardımcısı, direktör ve kıdemli müdür unvanlarında ise minimum 15-20 yerleştirme yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Krizle boğuşan Avrupa için Türkiye fırsatlar ülkesi’

Türkiye perakende sektörünün hızlı ve sürekli gelişen yapısının yurtdışında ilgiyle takip edildiği ancak sektörde donanımlı ve deneyimli üst düzey yönetici sayısının az olduğuna vurgu yapan Harveen Gill, ”İngiltere’de son 20 yılda perakende sektörü hızlı büyüdü. Türkiye’de ise son 6 – 7 yıldır sektör hızlı büyüyor. Her ay yüzlerce cv geliyor. En çok CEO ve Genel Müdür düzeyinde başvuru alıyoruz. Yabancıların Türkiye’ye ilgisi oldukça fazla, bunun bir nedeni vergi avantajı. Burada İngiltere gibi kademeli vergi yok, net maaş var. Krizle boğuşan Avrupalı yöneticiler için Türkiye bu nedenle fırsatlar ülkesi” dedi.

HGA Türkiye Genel Müdürü Murat Ergene, Türkiye’nin hızla büyüyen ekonomisi ile potansiyel vaat eden bir pazar olduğunu belirterek Hindistan, Çin ve Rusya ile insan kaynağı anlamında rekabet halinde olduğuna, ancak Avrupa’nın tecrübesi ve bilgi birikimine tam olarak da sahip bir insan kaynağı bulunmadığına dikkat çekti. Türkiye’de yetenekli insan kaynağı var. Transfer edeceğimiz yabancı yöneticiler ile birlikte Türk yöneticilerinin uzmanlıklarını da geliştireceklerini ifade etti. Ergene, “6 ay çok yoğun geçti. Türkiye’de özellikle genel müdür pozisyonları ilgi görüyor. Bunda giderek artan üst düzey yönetici maaşlarının da etkisi var” diyor.

“Perakende sektörünün en çok tasarımcıya ihtiyacı var”

Murat Ergene, önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye’nin moda ve tasarım anlayışını da ihraç etmesi gerekliliğini vurgulayıp sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye üretim konusunda her zaman çok iyiydi. Ama hiçbir zaman trendsetter bir ülke olamadık. Önümüzdeki dönemde koleksiyonlarını dünyaya açmak ve kabul ettirmek isteyen firmalar global tasarım direktörleri ve moda tasarımcılarıyla çalışacaklar. Biz de en çok bu pozisyonlardaki kişileri Türkiye’ye getireceğiz. Özellikle İngiltere, İtalya ve ABD’den tasarımcılar gelecek ve yabancı tasarımcılar burada Türk tasarımcı yetriştirecek” dedi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER