Connect with us

Firmalardan

Altunbilekler: Müşteri başımızın tacı, şirketimizin patronudur

Editör
Mustafa Altunbilek
Abone Ol:

1980’li yılların başında Keçiören’de bir bakkaliye açarak ticarete başlayan Altunbilekler, bugün 71 mağazalı bir marketler zincirine dönüştü.

2 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Altunbilekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, “Kurumsallaşmanın gereğine inandık. Şirket anayasamızı hazırladık. Ayrıca çalışanlarımızı eğitmek için bir akademi de kurduk” diyor.

Keçiören’de bir bakkaliye dükkanı ile ticarete atılan Altunbilekler, bugün 71 mağazalı bir marketler zincirine dönüştü. Altunbilekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, bir aile şirketi olduklarını ama kurumsallaşmanın gereğine de inanarak ‘şirket anayasalarını’ hazırladıklarını, ayrıca çalışanların eğitimi için bir de ‘Akademi’ kurduklarını söylüyor.

“İşimizi yaparken tüketici beklentisi asıl sorumluluğumuzdur. Müşteri başımızın tacı, şirketimizin patronudur. Yıllardır kaliteden ödün vermeden hizmet veriyoruz” diyen Altunbilek, “Biz bir aile şirketiyiz. 3 kardeş bu yola çıktık. 1980’li yılların başında Keçiören’de bir bakkaliye açarak ticarete başladık, gıda toptancılığı yapıyorduk. Bu dükkanı dört yıl işlettikten sonra ‘Altunbilekler Şirketi’ni kurduk. 1993-1994 yıllarında ilk marketimizi ‘Altunbilekler Süpermarket’ adıyla bakkaliyemizin yanında açtık. 200 metrekare alana açtığımız bu marketimizde 12 personel çalışıyordu. Kısa bir sürede aynı bölgede 7 mağaza açtık. Şu an Saray’da bulunan 6 bin metrekarelik depomuz ve 2 bin metrekarelik merkez ofisimiz Altunbilekler’in yönetim ve lojistik üssünü oluşturmakta. Bugün 71 mağazamız ve 2 bin 500 kişilik ekibimizle kocaman bir aileyiz. Kırıkkale’de AVM açtı Altunbilekler başka alanlarda da hizmet veriyor.”

Kırıkkale’de bir alışveriş merkezi açarak AVM işine de giriş yaptıklarını söyleyen Altunbilek, “Ayrıca perakende işi zor derken bir diğer zor sektör olan restoran işini başarma gayretindeyiz. Hizmet vermeyi sevdiğimiz için zoru kolaylaştırıp insanları memnun etmeye çalışıyoruz. Bunun dışında ‘Mirabelle’ markasıyla 3 bin metrekare alanda unlu mamul üretimini de kendimiz yapıyoruz” diyor.

Bir aile şirketinde kurumsallaşma

“Bin bir zorluklar ve sıkıntılarla kurduğumuz işlerimizi gelecek nesillere taşımak ve sürekliliğini sağlamak adına kurumsallaşmanın gerekliliğine inanıyorum” şeklinde konuşan Mustafa Altunbilek, “Biz bir aile şirketiyiz ancak şirket anayasamızı hazırlayarak önemli bir girişimde bulunduk. İşlerimizin düzenli olması, hizmet kalitemizin daha iyi olması adına şirket bünyemizde bir ‘akademi’ oluşturduk. Çalışanlarımızı sürekli eğitiyoruz” dedikten sonra şu bilgileri verdi:

“Altunbilekler, 71 mağazanın dışında Sarayköy mevkinde 6 bin metrekare kapalı bir alanda lojistik deposu, 2 bin metrekare entegre et tesisi ile de hizmet veriyor. Bu et entegre tesisi bizim işimizin olmazsa olmazı. Çünkü et, müşterinin dikkat ettiği, hassas olduğu bir ürün. Dolayısıyla biz de ete çok önem veriyoruz. Kendi entegre tesisimizde işlediğimiz ürünleri, kendi soğuk zincir sistemimizle ulaşımını sağlayarak mağazalarımızda sunum yapıyoruz.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

By

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Continue Reading

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

By

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Continue Reading

Firmalardan

Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor

Editör

By

1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.

Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.

Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.

“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.

Continue Reading
Advertisement

Etiketler

POPÜLER