Firmalardan
Yerli kozmetik üreticisi Sinoz kremleri ile Avrupa’yı fethediyor
100 bin TL ile kuruldu, dünyaya krem ihracatıyla devleşiyor.
Türk girişimci Yasin Çörekçi’nin 2008 yılında kurduğu Sinoz Kozmetik, 2017 hedefi olan 10 milyon TL ciroya ilk 6 ayda ulaşıp yurtdışı ihracat çalışmalarına hız verdi.
Ürünlerini Ankara ve İstanbul’daki iki tesiste üreten yerli girişimci; Dubai, Azerbaycan, Somali, İran ve Afganistan’a cilt bakım kremleri ihraç ediyor. Tüm Avrupa’ya yayılmayı hedefleyen Sinoz, Hollanda’daki Avrupa Ofisi açılışının ardından İngiltere, İsviçre ve Almanya’daki tüketicilere ulaşabilmek için bayilik görüşmeleri gerçekleştiriyor.
2008 krizinde sahibi olduğu e-ticaret sitesinde krizden sadece kozmetik sektörünün etkilenmediğini fark eden genç girişimci Yasin Çörekçi, bu durumu fırsata çevirdi ve 100 bin TL sermaye ile Sinoz Kozmetik’i kurdu. Türkiye pazarındaki başarısının ardından Avrupa’ya açılma planlarına hız veren Sinoz Kozmetik, Afganistan, İngiltere, Fas ve İsviçre gibi ülkelere ihracatı yoğunlaştırırken, yurt içindeki büyümesine de 500 eczane ve e-ticaret sitesinden gerçekleştirdiği satışları ile devam ediyor.
Afganistan’a leke kremi gönderiyor
Leke kremi gibi spesifik ürünlerde uzmanlaşan Sinoz Kozmetik’in ürün gamında mavi anemon çiçeği kremi, yüz bakım maskesi, göz çevresi bakım kremi, kaş ve kirpik serumu, beyazlatıcı krem gibi cilt bakım ürünleri bulunuyor. Sinoz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Çörekçi, “Bir fuara katılmak üzere gittiğimiz Afganistan’a bugün leke kremi ihraç ediyoruz. Sinoz olarak ürün gönderdiğimiz ülkeler arasında Somali de bulunuyor. Sektördeki rakiplerimizin terör olaylarından dolayı girmekten uzak durduğu 35 milyon nüfuslu Afganistan’a tırlar dolusu ürün gönderiyoruz. Fuarlarda ürünlerimize ciddi şekilde talep var. Afganistan’da öncelikli olarak ekonomik durumu iyi olan yaklaşık 2 milyon tüketiciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
İngiltere’den sonra Türkiye’deki zincir mağazalara girmeyi hedefliyoruz
Perakende zincirlerinin yerli marka olması sebebiyle kendilerinden uzak durduğunu ve görüşmelerde anormal kâr marjları talep ettiğini belirten Sinoz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Çörekçi, “Türkiye’deki perakende zincirleri yerli marka olması sebebiyle yüzde 120 gibi yüksek kâr marjı talep ediyorlar.
İngiltere’de onlarca mağazaya giriyoruz. Hollanda’da Avrupa ofisimiz açıldı. İngiltere, Almanya ve İsviçre’de bayilik anlaşmaları yapmak üzereyiz. Bizim yakın dönemki hedeflerimizden biri de Türkiye’deki zincir mağazalara girmek olduğu için görüşmelerde bulunuyoruz” dedi. Çörekçi sözlerine şöyle devam etti: “28 Avrupa ülkesinde markamızı tescil ettirdik. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Fas ve Libya ile görüşüyoruz. Fas’a argan yağlı duş jeli satacağız. Argan yağını ordan alıp katma değerli ürün olarak göndereceğiz. Sinoz’u dünya markası yapmayı hedefliyoruz.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.