Firmalardan
Seyidoğlu Kolombiyalılara helvayı sevdirdi
Seyidoğlu Gıda, ihracatta Latin Amerika ülkelerini kendine hedef pazar olarak seçti.
Daha önce hiç ihracat yapmadığı Latin Amerika ülkelerine 500 bin dolarlık ihracat yapmaya başladıklarını anlatan Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu, “Hayatında ilk defa helva, reçel ve pekmez yiyen insanlara ürünlerimizi sevdirdik. Kolombiya başta olmak üzere, Arjantin, Brezilya, Şili, Ekvador, Küba, Meksika, Panama, Peru, Venezuela gibi ülkelere ilk defa ürünlerimizi satmayı başardık” diye konuştu.
Seyidoğlu Gıda, Kolombiya’nın başkenti Bogota’da Corferias Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen Alimentec fuarına katılarak ürünlerini satın almacılara tanıttı. Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul İhracatçı Birlikleri bünyesinde fuara katılan Seyidoğlu Gıda, Amerika kıtasındaki birçok ülkeden gıda üreticileri ve satın almacılarla bir araya geldi. Geleneksel pazarlar yerine kendilerine gelişmekte olan ülkeleri hedef olarak seçtiklerini ifade eden Genel Müdür Mehmet Göksu, “Yeni ihracat pazarları bulmak için 2018 yılında yönümüzü Latin Amerika ülkelerine çevirdik. Helvayı reçeli hayatında hiç görmemiş inanlar ürünlerimizin müdavimi olmaya başladı. Bu bölgede düzenlenen tüm fuarlara katılarak ürünlerimizi tanıtıyoruz. Alimentec fuarında da güzel bağlantılar ve anlaşmalar yaptık. Gençlere dönük yeni nesil ürünlerimizi ilk defa görücüye çıkardık” ifadelerini kullandı.
Latin Amerika ülkelerine toplam ihracatlarının 500 bin dolar olduğu bilgisini veren Göksu, “Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 milyon TL yatırımla inşaatı tamamlanan yeni fabrikamızın üretime başlamasıyla 350 olan ürün çeşidimizi 450’ye çıkaracağız. Kapasite artışıyla birlikte ihracata daha çok ağırlık vereceğiz. Latin Amerika’ya yılsonu ihracat hedefimiz 1 milyon dolar” diye konuştu.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.