Sosyal Medya Hesaplarımız

Genel Haberler

Enflasyonla mücadeleye destek sürüyor

Editör
Abone Ol:

https://enflasyonlamucadele.org.tr/destekleyenler

İstihdam, üretim ve ihracat dostu mobilya sektörünün çatı kuruluşu Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED), Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında başlatılan ve birçok sektörden markanın katıldığı “en az yüzde 10 indirim” kampanyasına kendisine bağlı derneklerin üye firmalarıyla aktif destek sunacağını açıkladı.

ahmet gulec mosfedMobilya Dernekleri Federasyonu’nun (MOSFED) sektörde öncülük ettiği kampanyaya her ölçekten firma aktif destek verirken, bu uygulamanın iç pazardaki satışlara da dinamizm kazandırması bekleniyor. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Sayın Bakanımızın açıklamış olduğu programı ve kampanyayı Türkiye ekonomisi ve sektörümüz açısından çok olumlu buluyor ve geçen yıl KDV indirimiyle çok önemli bir ivme yakalayan iç pazara dinamizm kazandıracağını düşünüyoruz. Federasyonumuzun bünyesinde yer alan birçok firma, şimdiden “en az yüzde 10 indirim” kampanyasına aktif destek vereceğini açıkladı. Vakit, tüm paydaşlar için elini taşın altına koyma vakti” dedi.

Güleç, “Sektör olarak geçen yıl dünyanın 177 noktasına “Discover Turkey” logolu mobilyalarımızı ulaştırmanın gururunu yaşadık. Şimdi de Federasyonumuzun bünyesindeki derneklerin üyesi olan birçok firma ürünlerinde Enflasyonla Topyekun Mücadelenin logosunu taşıyacak ve milli ekonominin gelişimine katkı sağlayacaklar. Bu anlamda sektörümüz istihdam, üretim ve ihracatta olduğu gibi enflasyonla mücadelede de öncü rolünü sürdürüyor. Bu vesileyle başta kampanyaya desteğini ilk açıklayan firmalarımız olmak üzere, tüm sektör temsilcilerimize teşekkürü borç biliyorum. Hep Beraber Kazanalım, Türkiye kazansın” diyerek sözlerini tamamladı.

Onur Market de enflasyonla mücadele programına katıldı

Enflasyonla mücadele programına katılan Onur Market yetkilileri, “Onur Market olarak bugün de ekonomimizin sağlıklı olabilmesi, tüketicilerimizin ihtiyaç ve taleplerini karşılayabilmek için belirlenen ürünlerde asgari %10 indirimle, enflasyona karşı müşterilerimizi desteklemekten Onur duyarız” dediler.

MediaMarkt Eflasyonla Mücadele Programı’nı destekliyor

Yapılan açıklama şöyle: “MediaMarkt olarak, Türkiye’nin en çok tercih edilen çok kanallı elektronik perakendecisi olmak için sürekli daha iyiyi sunma çabamızın yanı sıra, toplumun ihtiyaç ve beklentilerine göre hizmet vermeye devam ediyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’nı destekliyoruz. Tedarikçilerimizle bir araya gelerek tüketicimizin alım gücüne katkıda bulunacak şekilde, belirli ürünlerde indirim yapacağız. Üstelik bu ürünleri her hafta güncelleyerek müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.

Perakende sektörünün en büyük var olma amacı, tüketici taleplerini doğru zamanda ve tercih edilen kanalda karşılayabilmektir. Bu sistemin sağlıklı işleyebilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz ve her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik anlayışı içinde tüketicimizin yanında olacağız.”

Giovane Gentile’den yüzde 20 indirim

cemal senoglu giovane gentileSürdürülebilir bir ekonomi için son dönmede ülkemizin karşı karşıya olduğu sıkıntılı günlerin üstesinden 81 milyonun kenetlenerek gelebileceğine inandıklarını söyleyen Giovane Gentile Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şenoğlu, ülkemizin sahip olduğu potansiyelinin farkında olduklarını söyledi.

Bu bakış açısına inanan bir kurum olarak Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından başlatılan “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı”nı desteklediklerinin altını çizen Giovane Gentile Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şenoğlu, Giovane G.’ ve ‘Giovane Gentile’ markalı ürünlerinde yüzde 20 indirim uygulama kararı aldıklarını söyledi. Şenoğlu, “Yaşanan tüm girdi maliyetlerimizin artmasına rağmen takipçilerimizin karşısına açıklanan ‘asgari yüzde10 indirim’in üzerinde bir indirim oranı ile çıkıyoruz. Ercem Tekstil A.Ş. olarak, programa tam destek veriyoruz ve ekonomideki gidişatın olumlu yönde kırılmasına, tüketicilerimizin satın alma güvenine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Sürdürülebilir ekonomik büyüme için doğru politikalarla sanayimizi güçleneceğine inandıklarını söyleyen Şenoğlu, Ar-Ge, üretim, istihdam ve ihracata yönelik çalışmaya odaklanmamız gerektiğinin altını çizdi.

eti logoETİ’den destek

Eti Gıda San. ve Tic. A.Ş.yetkilileri, şunları söyledi: “Yarım asrı geçen süredir, memleketimizin ekonomik ve toplumsal kalkınmasına aralıksız hizmet etmiş bir Anadolu markası olarak, ülkemizin geleceğine olan inancımızla üzerimize düşen sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz.
Bu doğrultuda, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından başlatılan “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı”nı, yıl sonuna kadar ürünlerimizin fiyatlarını sabitleyerek, hatta seçili ürünlerde ve satış noktalarında belirlenmiş olan oranda yapacağımız indirimlerle destekleyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Kiğılı “bende varım” diyor

Kiğılı, perakende sektörünü güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Sektörün gelişmesi için yaptığı kampanyalarla yüksek kaliteli ürünleri ulaşılabilir fiyatlarla sunan Kiğılı, %40 indirime ek olarak sunduğu %10 indirim ile enflasyonla mücadeleye de destek oluyor. Enflasyonla Mücadeleye Destek Kampanyası, mağazaların yanı sıra kigili.com ve abdullah.kigili.com‘da da geçerli olacak. Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem. “ Enflasyonun en çok etkilediği sektörlerden biri olan perakende sektörünün hız kesmeden büyümeye devam etmesi için elimizden gelen tüm katkıları sağlayacağız. Bu yolda, kar marjlarımızdan fedakarlık etmeyi sürdüreceğiz. Bizim hedefimiz modayı ve kaliteyi ulaşılabilir fiyatlarla herkese sunabilmek. Enflasyonla mücadeleye verdiğimiz destek kapsamında tüm Kiğılı ve Abdullah Kiğılı Exclusive Cut mağazalarımızda geçerli olmak üzere, tüm indirimlere ek olarak %10 indirim sunacağız.

Saray Holding’den de destek

Yetkililer, şunları söylüyor: “Piyasalarda fiyat istikrarı ile ekonomik büyümenin gerçekleştirilmesi iktisat politikasının en temel amaçlarından birisini oluşturmaktadır. Devlet, ülke ve millet olarak sanayici ve perakendeci, tüketici ile el ele ekonomimizin sağlıklı olabilmesi, yatırım, üretim, ticaret ve tüketim ortamının düzgün işleyebilmesi için enflasyonu düşürmek zorundayız.

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından başlatılan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında, alınmakta olan makro ekonomik tedbirlerin yanı sıra, iş dünyasının alacağı mikro ekonomik tedbirlerin de tamamlayıcı olacağına inanıyoruz. Enflasyonla mücadele ekonomideki tüm ilgililerin katılımıyla başarıya ulaşacak bir mücadeledir.

57 yıldır ülke ekonomisine ve sanayisine istihdam ve yatırımları ile önemli katkılarda bulunan Saray Holding olarak bizler tüm kadrolarımız ile şirketlerimiz ve markalarımızla üretim ve işletmelerimizde tasarrufa önem vererek, verimliliği ön planda tutup, kaynaklarımızı yüksek verimle kullanıp enflasyonla mücadele sürecinde devletimiz ve ekonomi yönetiminin alacağı her türlü kararda milli bir dayanışma içine girmeye, devletimizle birlikte topyekun bir duruş sergilemeye, güçlü bir biçimde destek vermeye devam edeceğiz ve elimizi taşın altına koyacağız.

Bu kapsamda; Saray Holding bünyesinde bulunan Saray Bisküvi çatısı altındaki belirlenmiş seçkin markalarımızda 2018 yılı sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulayacağız. Bu indirimin en hızlı şekilde uygulanıp, halkımıza ulaşması için satış noktalarımızla da iş birliği içerisinde hareket edeceğiz.”

enflasyon esenlik afisEsenlik’ten tam destek

Esenlik Genel Müdür Selahaddin Sami Üzmez, “Esenlik olarak, ülkemizin zor günler geçirdiği bugünlerde halkımızın yanında yer almanın milli bir görev olduğunu düşünüyoruz. Bu anlayışla Esenlik Süpermarketleri olarak hali hazırda düzenli olarak yapılan hafta sonu ve hafta içi indirimlerinin yanı sıra; Esenlik’in üreticisi olduğu Nergis, Esenlik, Epak ve Proxy markalı 75 üründe yılsonuna kadar en az %10 indirim uygulayacağız. Esenlik olarak, ükemizin içinde bulunduğu ekonomik olumsuzluk ve sıkıntıların hep birlikte üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Omuz omuza vererek ve ülke olarak sahip olduğumuz potansiyeli harekete geçirerek bugünleri geride bırakıp daha güzel günlere ve hedeflere doğru ilerleyebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Eroğlu Holding’te indirim kampanyası yüzde 20’yi buldu

nurettin erogluEroğlu Holding bünyesindeki gayrimenkul şirketi Eroğlu Yapı ile moda markaları Colin’s ve Loft yılsonuna kadar geçerli olacak indirim miktarlarını da belirledi. Eroğlu Yapı, peşin gayrimenkul satın alımlarında yüzde 20, kredili satışlarda ise liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim uyguluyor.

Enflasyonla etkili ve sürdürülebilir bir mücadele için kendilerine düşen her türlü göreve her daim hazır olduklarını vurgulayan Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu şunları ifade etti:

“Enflasyonla mücadelede kararlı duruş ve sağlam irade esastır. Devletimiz bu kararlılık ve iradeyi ortaya koyan çok değerli bir kampanya başlattı. Biz de Eroğlu Holding olarak bu kampanyanın bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. 35 yıllık köklü geçmişimizde nasıl bir an bile devletimizle işbirliği içinde hareket etmekten, ekonomiye değer katmaktan ve milletimizin yüzünü güldürmekten vazgeçmediysek bugün de aynısını yapıyoruz.”

“Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” kapsamında şirketlerden ve markalardan talep edilen yüzde 10’luk indirimi bir adım ileri götürdüklerini de belirten Eroğlu şöyle konuştu:

“Gayrimenkul tarafında peşin alımlarda indirim oranımızı yüzde 20’ye kadar yükselttik. Moda markalarımızdan Colin’s yılsonuna kadar tüm indirimlere ek olarak yüzde 10 indirim uygulayacağını açıkladı. Loft markamızla da kampanyaya destek vereceğiz. Türk halkı birlik olursa karşı karşıya kaldığı her türlü sorunun üstesinden gelebilir. Biz buna yürekten inanıyoruz.”

Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Genel Haberler

Mopaş yöneticileri, sera tesislerini gezdiler

Editör

Yazar:

Mopaş Marketcilik Gıda ve San. Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez Birim Müdürleri, Bölge Müdürleri ve Mağaza Müdürleri olmak üzere toplamda 200 kişilik heyet, 11-12 Mayıs 2024 tarihlerinde Manisa Salihli’de bulunan Mopaş seralarına gezdiler.

Mopaş Genel Müdürü Reşat Narman, 2012 yılında yapılan ilk yatırım olan örtü altı jeotermal modern seracılık tesisinin 72.000 metrekare alanda üretime başladığını ifade ettikten sonra şu bilgileri verdi:

“2023 yılının Ekim ayında 65.000 metrekare alana yeni bir yatırım daha ekleyerek 2. serasını faaliyete geçirmiştir.  Mopaş Marketcilik A.Ş. toplamda 137.000 metrekarelik alanda üretim yapmaktadır. Seralarda salkım domates üretimi yapmakta olan Mopaş Marketcilik A.Ş., domateslerin önemli bir kısmını ihraç etmekte ayrıca bir kısmını da mağazalarında satmaktadır.”

Mopaş Merkez müdürleri ve Saha müdürleri 11 Mayıs tarihinde yaptıkları sera ziyareti sonrası 12 Mayıs tarihinde de Manisa Salihli Lidya Otel’de 2024 1. Çeyrek şirketin genel verileri ve bilgi paylaşımı ile ilgili toplantı yaptıklarını ifade eden Narman, “Toplantıda Davranış Bilimleri Uzmanı Dr. İlhami Fındıkçı genel bir değerlendirme yapmıştır. Mopaş Marketciliğin halka arz sürecinde olduğu, 01.04.2024 tarihi ile izahnameleri SPK ile paylaşıldığı ve bu konuda yöneticilerle bilgi paylaşımı yapılmıştır” dedi.

Devamını Oku

Genel Haberler

Metro Türkiye’ye Yeni CEO

Editör

Yazar:

Yaklaşık 4 yıldır Metro Türkiye’nin dönüşümüne ve büyüme stratejilerine liderlik eden Sinem Türüng, şirketin CEO koltuğunu David Antunes’e devretti. İş hayatına Kasım 1997 tarihinde Metro Grup’ta başlayan David Antunes, Asya Bölgesinde ve Orta Doğu Avrupa Bölgesi’nde Tedarik Zinciri ve Operasyon Yönetimi rollerini üstlendi. Mayıs 2011’de Metro Grup Kurumsal Tedarik Zinciri Grup Müdürü olarak atanan David Antunes, Şubat 2012’de Polonya’da Operasyon Direktörü, Ekim 2014 itibariyle de Satın Alma Direktörü rolünü üstlendi. Nisan 2018’den bu yana Portekiz CEO’su olarak çalışma hayatına devam eden Antunes, şirketin karlı büyüme stratejilerinin hayata geçirilmesine liderlik etti.

1 Mayıs 2024 itibarıyla Metro Türkiye CEO’su olarak yeni görevine başlayan David Antunes, şirketteki çeyrek asrı aşkın tecrübesiyle Metro Türkiye’nin Türk mutfağını ve değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve uluslararası arenada hakettiği yere gelmesini sağlamak vizyonunu daha da ileri taşımak üzere çalışacak.

Devamını Oku

Genel Haberler

BİM, sektöründe “Yılın En İtibarlı İş Ortağı” seçildi

Editör

Yazar:

Türkiye’de markaların B2B alandaki performansını kapsamlı bir araştırmayla ölçümleyen ilk endeks olan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen B2B Excellence Awards’da BİM, Gıda/Mutfak ve Temizlik kategorilerinde ilk sırada yer alarak “B2B Excellence Awards” almaya hak kazandı ve sektöründe “Yılın En İtibarlı İş Ortağı” seçildi.

B2B sektörlerdeki başarılı çalışmaları öne çıkarmak amacıyla metodolojisini Marketing Türkiye ve Kuantum Araştırma’nın gerçekleştirdiği ve 12 ilde, iki bin sekiz yüz işletmeyle gerçekleştirilen araştırma, markaların iş ortakları nezdindeki itibarını ölçüyor ve B2B Excellence endeksini oluşturuyor.

Çalışmanın sonucunda şirketler hizmet aldıkları B2B paydaşlarını “Türkiye’nin En İtibarlı İş Ortakları” olarak belirliyor.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER