Dünya Perakendeciliği
Asda ve M&S koronavirus tedbirlerini açıkladı

İngiliz perakendecilerden Asda ve Marks & Spencer, koronavirüs salgını sırasında personeli ve müşterileri korumak için yeni mağaza içi önlemler aldı.
Girişimler arasında, herhangi bir zamanda mağazalara girmesine izin verilen müşteri sayısını ve sosyal mesafe önlemlerini sağlamak için yerlere yönlendirme işaretleri koymaya başladı.
Asda, el dezenfektanını mağazalarda kullanılabilir hale getireceğini ve alışveriş yapanların mümkün olduğunca nakitsiz ödeme yapmasını istedi.
Asda ile birlikte Aldi, Morrisons, Waitrose ve Lidl de çalışanlar ve müşteriler arasındaki iletişimi en aza indirgemek için ekranlar kuran en son perakendeci oldular. Asda Genel Müdürü Roger Burnley, “Çalışanlarımız ve müşterilerimizi korumak için çok çalışıyoruz” dedi.
M&S, geçici olarak sadece hükümetin zorunlu olmayan tüm hizmetleri kapatma tavsiyesiyle giyim ve ev satan 31 satış noktasını kapattı. Simply Food mağazaları ve M&S mağazalarındaki yemek salonları açık kalacak.
M&S, müşterilere alışveriş yaparken kendilerini ve personelini daha iyi korumaları için posterler de sergiledi. Perakendeci, arabaları, sepetleri, ekranları ve tüm temas noktalarını her saat temizlediğini ve her gece derinlemesine temizlediğini söyledi.
Dünya Perakendeciliği
Aldi Süd, XXL ile süpermarkete girdi
900 metrekarenin atında marketler açan Aldi Güney’in 2000 metrekarelik yeni mağazası Mülheim’da hizmete girdi.

900 metrekarenin atında marketler açan Aldi Güney’in 2000 metrekarelik yeni mağazası Mülheim’da hizmete girdi. Mülheim’de Lidl’den sonra, Aldi Süd XXL konseptini hizmete açtı. Discountlar, çok küçük metrekarelerden süpermarketlere kadar tüm metrekarelerde mağaza açmaya devam ediyorlar. Bununla birlikte, XXL mağazalarda giderek çoğalıyor.
Aldi Süd XXL’de ürün yelpazesi istikrarlı bir şekilde arttı. Pişirme istasyonlarına sahip ekmek ve unlu mamullerin yanı sıra meyve ve sebze çeşitleri de yer alıyor.
Dünya Perakendeciliği
94 yıl sonra zarar etti

Yapılan açıklamada, perakende zincirinin 26 Şubat-26 Eylül 2020’de 87,6 milyon sterlin zarar ettiği bildirildi. Açıklamada, söz konusu dönemde özellikle karantina tedbirlerinin etkisiyle şirketin toplam satış gelirlerinin yüzde 15,8 azalarak 4,09 milyar sterline gerilediği belirtilerek, müşterilerin giyim ve ev tekstili alışverişlerinin dikkate değer şekilde azaldığı kaydedildi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 158,8 milyon sterlin kar elde etmişti. Marks & Spencer, daha önce yaptığı açıklamada, kasım ayı sonuna kadar 7 bin kişinin işten çıkarılacağını duyurmuştu.
Dünya Perakendeciliği
Avrupa’daki mağazaları kepenk indirecek

Le Monde’un haberine göre, Temmuz 2021 itibarıyla geçerli olacak plan kapsamında GAP, Avrupa’da bulunan yaklaşık 120 mağazasını kapatarak kıtadan ayrılacak. Geçen yıl karşılaştığı finansal zorlukların üstesinden gelmek ve markayı yeniden canlandırmak amacıyla kıtadaki 230 satış noktasını kapatan GAP yıllık 90 milyon dolar tasarruf etmeyi planladığını duyurmuştu.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının getirdiği kısıtlamalarla satış rakamları düşen şirketin, bu yılın 2’inci çeyreğinde 62 milyon euro zarar ettiğini açıklanmıştı.