Sosyal Medya Hesaplarımız

Firmalardan

Abdullah Kiğılı’dan “Patronca” sohbet

Editör
Abone Ol:

Ünlü iş adamı Kiğılı’nın Beyoğlu’ndaki bir dükkandan bir dünya markasına uzanan yolculuğunu anlattı.

 Abdullah Kiğılı, 13 Şubat Cumartesi Trump AVM’nin Maksat Muhabbet organizasyonunda gazeteci-yazar Demet Cengiz ile keyifli bir sohbete imza attı. Demet Cengiz’in Patronca kitabında da yer alan Kiğılı, patron olmanın inceliklerini ve Kiğılı markasının başarı öyküsünü dinleyiciler ile paylaştı. Trump AVM ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiyi ünlü iş adamı Aykut Hamzagil de izledi.

Organizasyonda konuşan Abdullah Kiğılı, “Ailem kumaşçıydı. 1952 yılında babam Sultanhamam’da kumaş ticareti yapmaya başladı. Ben de yaz tatillerinde babamın arkadaşının manto mağazasında çığırtkanlık yapardım. Bayramlardan önce ithal mendil satarak harçlığımı çıkarırdım. Hayalim üniversite de inşaat mühendisi olmaktı. Mühendis olmak istiyordum çünkü bütün mühendisler güzel kızlarla evleniyordu. Ama babamın rahatsızlığı sebebiyle kumaş dükkanının başına geçtim” diyerek ticaret hayatına nasıl girdiğini anlattı.

Girişimcilik konusunda önemli bir başarı öyküsüne imza atan Abdullah Kiğılı, Kiğılı markasının kilometre taşlarını şöyle özetledi:

“Erkeklere takım elbise için 3 metre kumaş satıyorduk. Takım elbiselik kumaşlarla beraber gömlek de satmaya karar verdim. O dönemin en iyi ustalarından Arşak Usta’ya gömlek diktirttim. Sonra bu gömleğe bir marka koymak gerekti, çok zor telaffuz edileceğini bilsem de yurtdışındaki modacılar gibi soyadımı markaya verdim. Hazır gömleği hazır pantolon takip etti ve mağaza hem kumaş hem de hazır giyim mağazası haline geldi.”

Beyoğlu’nda babadan gizli mağaza

Genç bir girişimci olarak şehrin ticari anlamda hareketli bir bölgesinde mağaza açmaya karar verdiğini anlatan Abdullah Kiğılı, “Beyoğlu’nda mağaza açmak istedim ama ailem izin vermedi. Beyoğlu’nun gece hayatından etkileneceğimi düşündüler. Ben de gizlice mağazamı açtım. 5 yıl sonra o mağazanın olduğu binayı satın aldım” dedi.

Tekstil sektöründe birçok ilke imza attığını belirten Kiğılı, “Dönemin en önemli sanayicilerinden biri olan Osman Boyner, bir gün beni kumaş fabrikasına çağırdı. Türkiye’nin ilk konfeksiyon fabrikasını kurduğunu söyledi ve fabrikayı gezdirdi. Hayatımda ilk kez konfeksiyon fabrikası gördüm ve o markanın Beyoğlu bayiliğini aldım. Konfeksiyon fabrikasında üretilen ilk takım elbiseyi de Beyoğlu mağazamızda sattık” diye konuştu.

Artık Avrupa tekstil sektörü bize saygı duyuyor

Geçmişte Avrupa’daki defileleri arkadaşlarından aldıkları basın kartlarıyla izleyebildiklerini söyleyen Kiğılı, Türkiye’nin tekstil sektöründeki başarısını da aktardı: “Avrupa’da eskiden kartvizitimizi verdiğimizde, ürünlerdeki Made in Turkey etiketini gördüklerinde bizimle ilgilenmezlerdi. Bugün kartımı uzattığımda Avrupalı üreticiler ayağa kalkıyor. İtalya’nın en büyük kaşmir fabrikası Colombo’nun sahibi, bizden sipariş almak için bir günlüğüne Türkiye’ye geliyor.”

Kiğılı bir banka gibi

Söyleşide Abdullah Kiğılı, Türkiye’de ilk AVM’ler kurulmaya başladığında cesaret edip AVM’de mağaza açmadığını da belirtti. Ancak 2000 yılından sonra AVM’lerde hızla yer almaya başladıklarını, bir banka gibi Türkiye geneline yayılarak mağaza açtıklarını söyledi. Bugün 67 ilde, 230’a yakın mağaza ve 2085 kişi ile Türkiye’ye hizmet ettiklerini; yurtdışında 39 mağaza açarak Kiğılı markasını dünya vatandaşları ile tanıştırdıklarını da sözlerine ekledi.

Abdullah Kiğılı, söyleşinin sonunda gençlerle şu tavsiyelerini paylaştı:

  • Yaptığınız işi sevin.
  • Herkesin hakkını verin. Adaletli olun.
  • Tebessüm etmek başarıyı yanında getirir.
  • Hayatı detaylarla şekillendirmeyin, basite indirgeyin.
  • Çok çalışın, az harcayın.
  • İşinizi doğru yapın, agresif değil.
  • Pişman olsanız da bunu hissettirmeyin. Keşke kelimesini hayatınızdan çıkarın.
  • İşinizi ertelemeyin.
  • Bildiğiniz işi yapın.
Devamını Oku
Yorum Yapın

Yorumunuz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Advertisement

Firmalardan

DFN’den çikolata kaplı badem dolgulu yeni nesil hurma: Tangesir

Editör

Yazar:

DFN, Türkiye pazarına sunduğu “Tangesir” ile atıştırmalık kategorisine yeni bir soluk getiriyor. Pozitera’nın 20 yıllık perakende deneyimiyle DFN, sağlıklı ve şık bir alternatif sunan bu yenilikçi ürünüyle dikkat çekiyor. Tangesir, önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde birçok satış noktasında tüketicilerle buluşacak.

DFN, hurmayı yalnızca bir meyve olmaktan çıkararak atıştırmalık kategorisinde yeni bir standart belirliyor. Türkiye pazarına “Tangesir” adıyla sunulan bu yenilikçi ürün, günlük hayatın keyif anlarını zenginleştiren özel bir lezzet deneyimi sunuyor. Özenle seçilen hurmalar, doğal olgunlaşma sürecini tamamladıktan sonra üstün kaliteli çikolata ve taze bademle buluşturuluyor.

Her damak tadına hitap eden Tangesir, hem şık hem de pratik bir atıştırmalık olarak günün her saatine eşlik ediyor. DFN Türkiye’nin uzmanlığıyla üretilen bu özel ürün, sağlıklı ve rafine lezzetler arayanlar için vazgeçilmez bir seçenek olma özelliği taşıyor.

DFN yönetim kurulu başkanı Birol Şengel, Tangesir’in Türkiye pazarına girişini şu sözlerle değerlendirdi: “Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalık kategorisine yenilikçi bir soluk getirmeyi amaçlıyoruz. Bu yalnızca bir başlangıç; önümüzdeki dönemde ürünümüzü geniş bir satış ağıyla benzersiz bir şekilde daha fazla tüketiciyle buluşturmayı ve Türkiye’ye olan yatırımlarımızı hız kesmeden büyütmeyi hedefliyoruz.”

DFN, üretim sürecinin her aşamasında kalite ve güvenlik standartlarını titizlikle uygulayarak, hurmaların seçilmesinden paketlenmesine kadar her adımı dikkatle kontrol ediyor. Üretici iş ortaklarıyla kurduğu güçlü iş birlikleri sayesinde, lezzet ve kaliteyi bir araya getiren Tangesir, şimdiden dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Tangesir, yakın zamanda Türkiye genelinde çok daha fazla noktaya yayılma hedefiyle büyüyor.

Devamını Oku

Firmalardan

Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor

Editör

Yazar:

Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Devamını Oku

Firmalardan

Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu

Editör

Yazar:

PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.

9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.

Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi,  9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.

Devamını Oku
Advertisement

Etiketler

POPÜLER