Firmalardan
Datalogic yeni ofisiyle Türkiye’de!
Datalogic Türkiye’nin 2014 yılı pazar hedefi, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 43’lük büyüme ve ciro hedefi de yaklaşık 6 milyon dolar.
40 yılı aşkın deneyimi, 1000’den fazla patenti ve 30 ülkedeki ofisiyle dikey pazarlara yönelik inovasyon temelli veri toplama çözümleri geliştiren Datalogic, İstanbul’da açtığı yeni ofisiyle Türkiye’de de hizmet vermeye başladı.
Dünya çapındaki süpermarket, havalimanı ve postanelerin üçte birinde kullanılan çözümleriyle kullanıcıların hayatını kolaylaştıran ve iş verimliliğini artıran Datalogic, perakende, üretim, taşımacılık, lojistik ve sağlık sektörlerinde otomatik veri toplama ve endüstriyel otomasyon sistemlerinde uzmanlaşıyor. Datalogic, dünya çapında lider bir toplam çözüm sağlayıcı olarak, barkod okuyucu, mobil terminaller, sensörler, sanal görme ve lazer markalama sistemleri gibi yenilikçi teknolojiler geliştirmeye devam ediyor.
Türkiye’nin Datalogic ürün ve hizmetleri açısından gelecek vadeden bir ülke olduğunu belirten Datalogic Kurumsal İş Geliştirme Bölümü CEO’su ve Datalogic ADC Avrupa ve Gelişmekte Olan Bölgelerden Sorumlu Satış Başkan Yardımcısı Valentina Volta, Datalogic Türkiye ile ilgili şunları söyledi: “Geniş bir yelpazeye yayılan üstün nitelikli ürün ve hizmetlerimizin, perakende, üretim, taşımacılık, lojistik ve sağlık sektörlerinde önemli fırsatlar yaratacağını öngörüyoruz. İstanbul’da açtığımız yeni ofisimizle müşterilerimize daha yakın olacak ve giderek artan ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak çözümler geliştireceğiz. Bölgedeki genel büyüme göstergelerinden umutlu olduğumuz gibi, Avrupa ve Asya arasında köprü oluşturan bir noktada faaliyet göstereceğimizden dolayı son derece mutluyuz.”
2017’de yaklaşık 10 milyon dolarlık ciro hedefi
Datalogic Türkiye Ülke Müdürü Argun Erşen ise, Oto ID pazarına yönelik ürün ve çözümlerinin dünya piyasalarındaki liderliğine değinerek Türkiye’deki büyüme hedeflerini açıkladı:
“Dünya çapında ADC pazar payımız yaklaşık yüzde 10. POS Perakende Okuyucular’da da yüzde 32.8’lik bir pazar payı ile dünyada bir numarayız. EMEA’da ise yüzde 42.4’lik pazar payımız ile birinci sıradayız. El Tipi ve Sunum Okuyucuları segmentinde, yüzde 33.8’lik pazar payı ile EMEA’da birinci, yüzde 16.8’lik pazar payı ile dünya çapında üçüncü sıradayız. Mobil Terminaller ve Kendi Kendine Alışveriş’te de yüzde 8’lik pazar payımız, bizi EMEA’da üçüncü, yüzde 4’lük pazar payımız ise dünyada üçüncü sıraya taşımış durumda. Datalogic son zamanlarda dünya çapındaki atılımlarını hızlandırırken, biz de aynı doğrultuda Datalogic Türkiye olarak bu yılki büyüme hedefimizi geçen yıla oranla yüzde 43 olarak belirledik. Datalogic Türkiye’nin 2014 ciro hedefi ise 5 milyon 865 bin dolar. Türkiye’deki müşterilerimize OT/VT alanında benzersiz hizmet ve çözümler sunarak, bu rakamı 2017’de 9 milyon 729 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”
Datalogic hakkında
Otomatik Veri Toplama ve Endüstriyel Otomasyon alanlarındaki uzmanlığıyla otomatik tanımlama sektöründe dünya lideri olan Datalogic Grup, dünya çapında birinci sınıf barkod okuyucu, mobil bilgisayar, görüş ve lazer markalama sistemlerinin üreticisidir. Datalogic, dünya çapındaki süpermarketlerin satış noktaları, havalimanları, nakliye ve posta hizmet birimlerinin üçte birinde kullanılan geniş ürün yelpazesiyle üretim, perakende, sağlık, taşımacılık ve lojistik sektörlerine yenilikçi çözümler sunar. 2011 yılından bu yana İtalya Menkul Kıymetler Borsası’nın STAR segmentinde DAL.MI adıyla yer alan Datalogic S.p.A’nın merkezi Bolonya’daki Lippo di Calderara di Reno’dadır. Bugün itibarıyla dünya çapında 30 ülkeye yayılan 2400 çalışanı ve 1000’i aşkın patenti olan Datalogic Grup, 2013 yılında 450.7 milyon avro gelir elde etmiş ve AR-GE çalışmalarına 35 milyon avro yatırmıştır.
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.