Firmalardan
PERYÖN ve MESS elele verdi
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Eğitim Vakfı’nın (MEV) işbirliğiyle, insan kaynakları yöneticilerinin ve çalışanların endüstri ilişkilerinin dinamiklerine uyum sağlaması ve daha donanımlı hale gelmesi amacıyla hayata geçirilen “Endüstri İlişkileri Uzmanlığı Sertifika Programı” ilk mezunlarını verdi.
İnsan Yönetimi alanındaki profesyonellerin gereksinimlerine 43 yıldır hizmet sunan Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN), mesleki gelişimi destekleyen platformların oluşturulmasında öncülük ediyor. Bu misyon doğrultusunda PERYÖN, endüstri ilişkileri konusunda Türkiye’nin en köklü, büyük ve uzman kuruluşu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) Eğitim Vakfı (MEV) ile işbirliği yaparak İnsan Kaynakları (İK) yönetici ve uzmanlarının endüstri ilişkilerinin dinamiklerine uyum sağlaması amacıyla “Endüstri İlişkileri Sertifika Programı”nı hazırladı. Program İK Profesyonellerini, iş hukuku, sosyal sigortalar, iş sağlığı ve güvenliği, çatışma yönetimi, iletişim, müzakere teknikleri gibi çok önemli konularda donanımlı hale getirmeyi amaçlıyor. İçeriği alanında önde gelen eğitmenlerle birlikte titizlikle hazırlanan program, endüstri ilişkileri alanında ileri düzey uzmanlık bilgisi sunuyor.
Programı bitiren ilk grup, MESS’in Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Özdemir, MESS ve MEV Genel Sekreteri Hakan Yıldırımoğlu, MEV Genel Müdürü Necdet Kenar, PERYÖN ve MESS üyeleri ve program eğitmenleri katıldı.
Mezuniyet töreninde konuşan PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi, Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi İş Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Özdemir, programın içeriğinin uygulamalı olarak planlandığını ve saha tecrübeleri ile teorik bilgilerin özenle bütünleştirildiğini belirtti. Özdemir, “PERYÖN Türkiye’de insan yönetimi alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu. Kongre, eğitim çalışmaları ve toplantılarımızla yaklaşık 2,5 milyon çalışana ulaştık. PERYÖN ve MESS işbirliği son derece önemliydi. İK Profesyonellerinin mesleki gelişimi PERYÖN’ün misyonları arasında yer alıyor. Alanında lider, profesyonel iki uzman kuruluş bir araya geldi ve günün sonunda bu çalışma ortaya çıktı. Endüstri İlişkileri Sertifika Programı, Direktör, Müdür, Uzman ve Uzman Yardımcılarını bir araya getirdi ve alanında tecrübeli yöneticileri genç uzmanlarla buluşturdu. Böylece, interaktif geçen eğitimler bilgi, birikim ve tecrübelerin paylaşıldığı son derece dinamik bir platform haline dönüştü. İnsan yönetimini geliştirmeye gönüllüleri kucaklan PERYÖN için Endüstri İlişkileri Sertifika Programı, PERYÖN’ ün Türkiye’de Lider Sivil Toplum Kuruluşu olma vizyonu ve Türkiye’de insan yönetimini geliştirmek misyonu çerçevesinde hayata geçirmekten gurur duyduğu bir projeyi oluşturuyor” dedi.
6 ayda 144 bin yeni sendikalı
MESS ve MEV Genel Sekreteri Hakan Yıldırımoğlu ise konuşmasında endüstri ilişkilerinde son dönemdeki yaşanan gelişmeleri aktardı:
“Endüstri ilişkileri eskiden çok gündemde olan bir konuyken 1980 sonrası sendikal hayatın ivmesini kaybetmesiyle biraz durağan bir hale geldi. 2013’teki yasa değişikliği sonrası ve noter şartının kalkmasını takiben bir hareketlilik başladı. Kasım 2013’te üyelikte noter şartının kalkmasından bugüne 144 bin yeni sendikalı var. Türkiye’de 1 milyon 60 bin civarında sendikalının olduğunu düşünürseniz yüzde 14 önemli bir artış, bu rakamın daha da artmasını bekliyoruz. Bunun artmasından yana bir korkumuz, endişemiz yok, çünkü siz üyelerimizin hepsi sendikal hayatla tanışık, sendikalarla toplu sözleşme yapan bunun maliyetine, bedeline katlanan işverenlersiniz. Bu artmalı ki, sizlerle rekabet içinde olan yerlerde de sendika olsun, sendikal rekabet olsun, bunlar da kayıt içine girsin. Kendimizi buna göre hazırlıklı tutmamız, mevzuat başta olmak üzere endüstriyel ilişkiler konusunda kendimizi, şirketlerimizi yöneticilerimizi hazırlıklı tutmamız gerekir. Buradan hareketle PERYÖN ile Endüstri İlişkileri Uzmanlığı Sertifika Programını başlattık. Başarılı ve doğru bir program oldu, ancak asıl yapmamız gereken burada edinilen bilgi ve tecrübelerin sahaya yansıması; bunu da elbirliğiyle yapacağız.”
Firmalardan
Efor Çay, Türk çayını dünya ile buluşturuyor
Efor Çay, Türk çayını dünya gastronomisi ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye ile dünya gastronomisi arasında bir köprü görevi gören Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, “Legacy & Menu” temasıyla 9. kez kapılarını açacak. Efor Çay, fuarda lezzet ve kaliteye önem veren konaklama ve ağırlama sektörüne ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş konu ile ilgili açıklaması: “Efor Çay olarak Türk çayının lezzetini, doğallığını ve yüksek kalitesini dünya gastronomisi ile buluşturmayı önemsiyoruz. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda yer alarak Türk çayının, dünyada eşsiz bir yere sahip olmasını hedefliyoruz. Bu etkinlik, çayımızı sektöre tanıtmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için de önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.
Firmalardan
Seluz, PLAT Zirvesi’ne sponsor oldu
PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Private Label Zirvesi’nde Seluz, Platin Sponsor olarak yer alacak.
9.Private Label Zirvesi, 4 Aralık 2024, Crowne Plaza, Pendik adresinde gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen Hızlı Tüketim Ürünleri sanayici ve tedarikçilerinden oluşan PLAT Derneği Üyeleri, ulusal ve yerel perakende zincirleri yöneticileriyle, 9. Private Label Zirvesi’nde bir araya gelecekler. Sektöre yön veren değerli konuşmacılar, fark yaratan ve ilham veren içerikler, hepsi 9. Private Label Zirvesi’nde yer alacaklar.
Son bir yılda sektörde yaşananları, gelecekten beklentileri, sektörümüzdeki fırsatları ve yeniliklerin hepsi, 9. Private Label Zirvesi’nde konuşulacak.
Firmalardan
Hafız Mustafa 1864, çalışanlarına cirodan pay veriyor
1864 yılından bu yana süregelen bir mirası temsil eden Hafız Mustafa 1864, geleneksel Türk tatlılarının lezzetini korurken aynı zamanda dünya mutfağındaki trendleri yakından takip ediyor. Londra ve Dubai gibi metropollerde açılan mağazalarla, Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan marka, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinin de bir elçisi olarak rol oynuyor.
Şirket, çalışanlarını sadece birer iş gücü olarak değil, markanın büyümesine katkı sağlayan değerli ortaklar olarak görüyor. Böylece Hafız Mustafa 1864 bünyesinde çalışanların motivasyonu artarken, şirketin de uzun vadeli başarısı güvence altına alınıyor.
Son yıllarda iş dünyasında “en iyi işveren” olma yarışı hız kazanırken, 1.500 çalışanı bulunan Hafız Mustafa 1864, kariyer basamaklarını yetenek, tecrübe ve eğitim düzeyine göre şekillendiriyor. Çalışanlar, kariyerlerinde ilerledikçe ve eğitimlerine katkıda bulundukça cirodan pay alma hakkı kazanıyorlar. Özellikle üniversite mezunu olmak ve İngilizce bilmek, ortaklık sisteminde alınacak payı belirleyen en önemli kriterler arasında yer alıyor.
“Bizim için başarı, sadece ürün kalitesiyle sınırlı değil. Çalışanlarımıza sunduğumuz fırsatlar ve onların kariyer yolculuklarında yanlarında durmamız, bizi farklı kılan en önemli etkenlerden biri” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her çalışanımızın gelişimi bizim için öncelik taşıyor, çünkü onların başarısı bizim başarımızdır. Başarımız, çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Her bir çalışanımızın gelişimini önemsiyor ve onlara kariyerlerinde sürekli yeni fırsatlar sunuyoruz. Londra’daki şubemizde çalışan 60 yaşındaki baklava ustamız, bu sistem sayesinde İngilizce öğrenip kendini geliştirme fırsatı buldu,” diyerek bu yaklaşımın Hafız Mustafa 1864’ü iş dünyasında farklı bir noktaya taşıdığını vurguluyor.